Skip the navigation

Valkosuklaa-laventelitryffelit

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
White chocolate lavender truffles

Hemmottele itseäsi valkosuklaa-laventelitryffeleillä. Ne ovat ihana keväinen jälkiruoka tai huomaavainen itsetehty lahja.

Duration
Yhteensä2h55
Valmistelu35min
Ruoanlaitto5min
Kohotusaika2h15

Välineet

HandMixerHandMixer

Ainekset

Annos

100 ml

vispikermaa

1 tl

ruoanlaittoon tarkoitettuja laventelin nuppuja

450 g

valkosuklaata

20 g

hunajaa

follow manufacturers guidelines

purppuraa/lilaa elintarvikeväriä

2 rkl

kookosöljyä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kuumenna vispikermaa pienessä kattilassa keskilämmöllä, kunnes se alkaa kiehua hiljalleen. Ota kerma pois liedeltä ja sekoita kuivatut laventelin nuput sekaan. Lisää kolme suikaletta tuoretta sitruunankuorta. Anna seoksen hautua noin 15 minuutin ajan, jotta laventelin maku tarttuisi kermaan.

  2. Hienonna 250 g valkosuklaata ja laita lämmönkestävään kulhoon. Kaada lämmin kerma siivilän läpi suklaan päälle. Lisää hunaja. Sekoita ainekset pienellä nopeudella sähkövatkaimella, kunnes ganache on kiiltävää. Lisää seokseen pieni määrä elintarvikeväriä, jos haluat tryffeleistä voimakkaamman värisiä.

  3. Peitä kulho muovikelmulla ja jäähdytä ganachea jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, kunnes se on niin kiinteä, että sitä voi muotoilla. Jäähdyttämisen jälkeen tee lusikalla pieniä ganache-annoksia ja pyörittele niistä tasaisia palloja. Asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tarvittaessa voit ripotella tomusokeria tryffeleiden päälle ja käsiisi, jotta ne eivät tarttuisi sormiisi pyörittelyn aikana. Jäähdytä 15 minuutin ajan.

  4. Lämmitä loput valkosuklaasta ja kookosöljy, kunnes ne ovat täysin sulaneet. Aseta tryffelit vartaisiin ja kasta sulaan suklaaseen, kunnes ne ovat peittyneet kokonaan. Ripottele päälle laventelin nuppuja.