Paras kotitekoinen vaniljajäätelö
Paras kotitekoinen vaniljajäätelö
Välineet
Ainekset
375 ml vähärasvaista kermaa
250 ml kuohukermaa
30 g siivilöityä tomusokeria
2 tl vaniljauutetta
to taste ripaus merisuolaa
to taste valinnaisia aineksia
1 tl espressojauhetta
60 g pilkottuja paahdettuja manteleita
85 g suklaahippuja
1/2 tl minttu-uutetta, tai maun mukaan
170 g pakastehedelmäpaloja
Vaiheittaiset ohjeet
Pakasta vähärasvaista kermaa jääpala-astioissa noin 2 tunnin ajan.
Lisää pakastettu vähärasvainen kerma, kuohukerma, tomusokeri, vanilja ja suola KitchenAid ARTISAN Power Plus -tehosekoittimen kannuun. Sulje kansi ja käännä säädin nopeuteen 1. Kiihdytä nopeutta vähitellen keskinopeuteen (nopeus 10 tai 11). Sekoita noin 30 sekuntia, kunnes seos on tasaista. Lisää halutessasi muita aineksia (katso alla) ja käytä sykäystä 2–3 kertaa pienimmällä nopeudella, kunnes seos on sekoittunut.
Kaada seos ilmatiiviiseen astiaan ja laita pakastimeen noin kahdeksi tunniksi, kunnes se on kiinteää. Jäätelö säilyy pakastimessa enintään viikon.