Skip the navigation

Paras kotitekoinen vaniljajäätelö

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Vanilla ice cream

Paras kotitekoinen vaniljajäätelö

KitchenAid Chef

Välineet

Blender
Valmistelu
2h5
Kohotusaika
2h
Yhteensä
4h5
Annos
4
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

375 ml vähärasvaista kermaa

250 ml kuohukermaa

30 g siivilöityä tomusokeria

2 tl vaniljauutetta

to taste ripaus merisuolaa

to taste valinnaisia aineksia

1 tl espressojauhetta

60 g pilkottuja paahdettuja manteleita

85 g suklaahippuja

1/2 tl minttu-uutetta, tai maun mukaan

170 g pakastehedelmäpaloja

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Pakasta vähärasvaista kermaa jääpala-astioissa noin 2 tunnin ajan.

  2. Lisää pakastettu vähärasvainen kerma, kuohukerma, tomusokeri, vanilja ja suola KitchenAid ARTISAN Power Plus -tehosekoittimen kannuun. Sulje kansi ja käännä säädin nopeuteen 1. Kiihdytä nopeutta vähitellen keskinopeuteen (nopeus 10 tai 11). Sekoita noin 30 sekuntia, kunnes seos on tasaista. Lisää halutessasi muita aineksia (katso alla) ja käytä sykäystä 2–3 kertaa pienimmällä nopeudella, kunnes seos on sekoittunut.

  3. Kaada seos ilmatiiviiseen astiaan ja laita pakastimeen noin kahdeksi tunniksi, kunnes se on kiinteää. Jäätelö säilyy pakastimessa enintään viikon.