Skip the navigation

Vegaaninen kanelikurpitsapiirakka

KitchenAid Chef

Tee makea, mausteinen ja herkullinen vegaaninen piirakka alusta asti itse. Uuta ja raasta ainekset yleiskoneen lisävarusteilla. Kokeile!

pumpkin_pie_eoy_header_image_1600x640_vip_header_image.jpg

Vegaaninen kanelikurpitsapiirakka

KitchenAid Chef

Tee makea, mausteinen ja herkullinen vegaaninen piirakka alusta asti itse. Uuta ja raasta ainekset yleiskoneen lisävarusteilla. Kokeile!

Välineet

StandMixer
Sifter
VegetableSlicerAndShredder
Valmistelu
40min
Ruoanlaitto
1h20
Yhteensä
2h
Annos
6
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

150 g mantelijauhoja

90 g vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 rkl hienoa sokeria

1 kananmunan korvike (1 ruokalusikallinen pellavansiemeniä ja 3 ruokalusikallista vettä)

6 rkl vettä

650 g kypsentämätöntä kurpitsaa

150 g pehmeää tofua (silken)

180 ml vaahterasiirappia

1 rkl vaniljauutetta

60 g mantelivoita

15 g maissitärkkelystä

pumpkin spice -maustetta (kanelia, inkivääriä, muskottipähkinää ja jauhettua neilikkaa)

150 g pekaanipähkinöitä

100 g tummaa sokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita puolitetut kurpitsat uunipellille. Paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes veitsi uppoaa kurpitsaan helposti. Anna jäähtyä kokonaan.

  2. Kiinnitä yleiskoneeseen Siivilä ja vaaka -lisävaruste ja valitse nopeus 4. Siivilöi 150 g mantelijauhoja*, 90 g vehnäjauhoja, 1⁄2 teelusikallista suolaa ja 1 ruokalusikallinen hienoa sokeria suureen kulhoon. (*Voit tehdä mantelijauhoa lisäämällä K400-tehosekoittimen kannuun 150 g kuorittuja manteleita ja sekoittamalla ne jauhoksi nopeudella 5.)

  3. Lisää kulhoon kananmunan korvike (sekoita pienessä kulhossa 1 ruokalusikallinen jauhettuja pellavansiemeniä ja 3 ruokalusikallista vettä ja odota, kunnes seos on tahmeaa) ja 4 ruokalusikallista vettä. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen ja vatkaa ainekset taikinaksi nopeudella 4.

  4. Kauli taikina jauhotetulla alustalla, levitä se piirakkavuokaan ja rypytä reunat. Paista piirakkapohjaa 15 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

  5. Kiinnitä yleiskoneeseen pyreepuristinlisävaruste ja valitse nopeus 4. Laita paahdettu kurpitsa pyreepuristimeen ja purista pyree kulhoon.

  6. Kiinnitä yleiskoneeseen lankavispilä. Lisää yleiskoneen kulhoon 150 g pehmeää tofua ja 60 g mantelivoita ja sekoita nopeudella 4, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

  7. Tee täyte. Lisää 180 ml vaahterasiirappia, 1 ruokalusikallinen vaniljauutetta, 15 g maissitärkkelystä, 1⁄2 teelusikallista suolaa, kurpitsamaustetta (kanelia, inkivääriä, muskottipähkinää ja jauhettua neilikkaa) ja sekoita 2 minuuttia nopeudella 4.

  8. Kaada täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja poista ilmakuplat täytteestä kopauttamalla vuokaa työtasoa vasten. Paista 45 minuuttia 180-asteisessa uunissa. Piirakka saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi.

  9. Lämmitä pannulla keskilämmöllä 100 g tummaa sokeria 2 ruokalusikallista vettä. Odota, että seos alkaa kuplia, ja lisää 150 g pekaanipähkinöitä. Sekoita, kunnes pähkinät ovat karamellisoituneet ja paahtuneet.

  10. Kaada pähkinät leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna jäähtyä kokonaan.

  11. Kiinnitä yleiskoneeseen vihannesleikkuri/-raastinlisäosa, johon on kiinnitetty karkea raastinlevy. Valitse nopeus 4 ja syötä pähkinät lisäosan läpi.

  12. Levitä piirakan päälle noin 1 cm:n kerros karamellisoituja ja murskattuja pekaanipähkinöitä. Näin suutuntuma on täydellinen. Kokeile tarjota sormisuolan tai paksun toffeekastikkeen kanssa.