Vegaaninen porkkanakakku
Tämä mehevä, vegaanisesti kuorrutettu vegaaninen porkkanakakku on täynnä makua.
Välineet
Ainekset
Annos
300 g
porkkanoita
310 g
jauhoja
230 g
ruskeaa sokeria
13 g
leivinjauhetta
1,5 tl
ruokasoodaa
2 rkl
pellavansiemenrouhetta
2 tl
kanelia
300 ml
miedon makuista öljytä
100 g
omenasosetta
2 rkl
omenaviinietikkaa
100 g
rusinoita
60 g
pehmeää vegaanista margariinia
110 g
vegaanista tuorejuustoa
180 g
tomusokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Asenna yleiskoneeseen vihannesleikkuri/-raastin. Pese ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat nopeudella 4. Siirrä sivuun.
Kaada jauho, fariinisokeri, leivinjauhe, ruokasooda, pellavansiemenet ja kaneli vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 1 noin minuutin ajan.
Lisää öljy, omenasose ja etikka. Sekoita 1 minuutin ajan nopeudella 2. Lisää raastetut porkkanat ja rusinat ja sekoita taikina yhtenäiseksi nopeudella 2.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun pyöreään kakkuvuokaan (24 cm) ja paista 1 tunnin ajan 180-asteiseksi lämmitetyssä uunissa. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä.
Laita vegaaninen margariini yleiskoneen kulhoon. Käytä yleiskoneessa silikonireunaista vatkainta. Sekoita nopeudella 4 yhden minuutin ajan. Lisää vegaaninen tuorejuusto ja tomusokeri ja sekoita 2 minuuttia. Levitä kermajuustokuorrute kakun päälle kumilastalla.