Vegaaninen porkkanakakku
Tämä mehevä, vegaanisesti kuorrutettu vegaaninen porkkanakakku on täynnä makua.
Vegaaninen porkkanakakku
Tämä mehevä, vegaanisesti kuorrutettu vegaaninen porkkanakakku on täynnä makua.
Välineet
Ainekset
300 g porkkanoita
310 g jauhoja
230 g ruskeaa sokeria
13 g leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
2 rkl pellavansiemenrouhetta
2 tl kanelia
300 ml miedon makuista öljytä
100 g omenasosetta
2 rkl omenaviinietikkaa
100 g rusinoita
60 g pehmeää vegaanista margariinia
110 g vegaanista tuorejuustoa
180 g tomusokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Asenna yleiskoneeseen vihannesleikkuri/-raastin. Pese ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat nopeudella 4. Siirrä sivuun.
Kaada jauho, fariinisokeri, leivinjauhe, ruokasooda, pellavansiemenet ja kaneli vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 1 noin minuutin ajan.
Lisää öljy, omenasose ja etikka. Sekoita 1 minuutin ajan nopeudella 2. Lisää raastetut porkkanat ja rusinat ja sekoita taikina yhtenäiseksi nopeudella 2.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun pyöreään kakkuvuokaan (24 cm) ja paista 1 tunnin ajan 180-asteiseksi lämmitetyssä uunissa. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä.
Laita vegaaninen margariini yleiskoneen kulhoon. Käytä yleiskoneessa silikonireunaista vatkainta. Sekoita nopeudella 4 yhden minuutin ajan. Lisää vegaaninen tuorejuusto ja tomusokeri ja sekoita 2 minuuttia. Levitä kermajuustokuorrute kakun päälle kumilastalla.