Vegaaninen vihreä fettuccine kurpitsansiemen-parsakaali-oliivikastikkeella
Tämä ihana resepti on kirjaimellisesti vihreä vaihtoehto, jossa maukkaus ja terveellisyys yhdistyvät gourmet-henkisesti.
Vegaaninen vihreä fettuccine kurpitsansiemen-parsakaali-oliivikastikkeella
Tämä ihana resepti on kirjaimellisesti vihreä vaihtoehto, jossa maukkaus ja terveellisyys yhdistyvät gourmet-henkisesti.
Välineet
Ainekset
200 g vehnäjauhoja
2 kananmunaa
50 g persiljaa
200 g parsakaalia
50 g vihreitä oliiveja
50 g raastettua parmesaania
15 g meiramia
2 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus pippuria
50 g paahdettuja kurptsansiemeniä
Vaiheittaiset ohjeet
Liitä mehulinko yleiskoneeseen. Syötä persilja syöttösuppiloon ja ota mehu talteen. Laita syrjään.
Laita munat, persiljamehu, jauhot ja 1/3 tl suolaa yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.
Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.
Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.
Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Aseta sitten paksuudeksi 4.
Vie pastalevy fettuccineleikkurin läpi yhdellä kädellä pitäen pastasta toisella kädellä kiinni sen tullessa leikkurin läpi.
Laita fettuccine jauhotetulle liinalle tasaisena ja anna kuivua useiden minuuttien ajan ennen käyttöä. Voit myös käyttää KitchenAidin pastan kuivaustelinettä.
Kun pasta on kuivumassa, kiehauta suolalla maustettu vesi suuressa kattilassa.
Viipaloi parsakaali, lisää vettä ja keitä 3 minuuttia.
Lisää pasta veteen parsakaalin joukkoon ja keitä vielä 3 minuuttia. Valuta hyvin ja siirrä suureen kulhoon.
Lisää joukkoon oliivit, meirami, oliiviöljy ja juustoraaste. Sekoita hyvin, ripottele paahdettuja kurpitsansiemeniä päälle ja tarjoile välittömästi.
Liian vihreää? Lisää kiehuvaan veteen kirsikkatomaatteja parsakaalin seuraksi.