Skip the navigation

Vegaaniset kukkakaali-kvinoa-salaattikupit

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Vegan cauliflower and quinoa lettuce cups

Vegaaninen vaihtoehto illanistujaisten alkupalaksi tai pääruoaksi. Nämä kukkakaalipyörykät ovat paitsi täyttäviä myös vastustamattoman maukkaita.

Duration
Yhteensä2h
Valmistelu50min
Asetus50min
Ruoanlaitto20min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

2

raakaa kukkakaalin päätä, ilman vartta ja lehtiä

tbsp 3

aquafabaa

25 g

soijakastiketta

350 g

keitettyä ja jäähdytettyä kvinoaa

35 g

tuoretta hienonnettua korianteria, jaettuna kahteen

27 g

ohueksi silputtua kevätsipulia

370 g

pankojauhoa

24 g

suolaa kukkakaalipyöryköille

34 g

sitruunaruohotahnaa

4

hienonnettuja valkosipulinkynsiä

9 g

raastettua inkivääriä

7 g

chili-valkosipulikastiketta

72 g

hienoksi pilkottuja suolaamattomia maapähkinöitä

60 g

ekstra-neitsytoliiviöljyä paistamiseen

255 g

sileää maapähkinävoita

270 g

kookosmaitoa

36 g

vaahterasiirappia

36 g

punaista currytahnaa

3

limettiä

9 g

suolaa

32

sidesalaatin lehtiä

32

limelohkoja

2 kuppia

paahdettuja kookoslastuja

to garnish

hienonnettua korianteria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Valmista maapähkinäkastike: vatkaa maapähkinävoi, kookosmaito, vaahterasiirappi, punainen currytahna, limemehu ja 9 g suolaa kulhossa. Ohenna tarvittaessa vedellä. Siirrä sivuun myöhempää käyttöä varten.

  2. Valmista kukkakaalipyörykät: poista kukkakaalista varsi, sisus ja lehdet. Kuumenna vesi kiehuvaksi suuressa kannellisessa kattilassa. Laske kattilaan varovasti höyrytyskori, jossa on leikattu kukkakaali. Peitä kattila kannella ja höyrytä 25 minuutin ajan. Siirrä kukkakaali talouspaperilla vuoratulle uunipellille. Anna levätä 5 minuuttia, jotta ylimääräinen kosteus poistuu.

  3. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen, laita kukkakaali sekoituskulhoon ja kiinnitä roiskesuoja. Soseuta kukkakaali nopeudella 2. Nosta nopeus hitaasti tasolle 6 ja sekoita vielä 3–4 minuutin ajan. Jätä kukkakaali sekoituskulhoon.

  4. Sekoita erillisessä kulhossa aquafaba ja soijakastike. Sekoita tasaiseksi. Lisää sekaan kukkakaali ja sekoita 30 sekuntia nopeudella 3.

  5. Kypsennä kukkakaalipyörykät: Lisää puolet korianterista ja loput kukkakaalipyörykkäainekset paistoöljyä lukuun ottamatta. Sekoita minuutin ajan nopeudella 4. Irrota yleiskoneen kulho ja anna sen jäähtyä 30 minuuttia jääkaapissa.

  6. Testaa kukkakaalipyöryköiden maku ja koostumus paistamalla lusikallinen seosta hieman öljyssä pinnoitetulla pannulla keskilämmöllä. Jos se litistyy pannulla, lisää korppujauhoja. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

  7. Muotoile 1 ruokalusikallinen seosta kerrallaan noin 4 senttimetrin kokoisiksi pyöryköiksi. Asettele ne uunipellille.

  8. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

  9. Kuumenna 2 ruokalusikallista öljyä isolla, pinnoitetulla paistinpannulla keskilämmöllä. Kypsennä kukkakaalipyöryköitä erissä 2 minuutin ajan kummaltakin puolelta ja lisää öljyä tarvittaessa. Käännä varovasti pihdeillä ja lastalla, sillä pyörykät ovat pehmeitä ja saattavat tarttua pannuun. Pyörykät voivat litistyä hieman kypsennyksen aikana.

  10. Siirrä kukkakaalipyörykät takaisin uunipellille. Paista uunissa 10 minuuttia, kunnes keskiosa on lämmennyt. Ota uunista ja anna jäähtyä 10 minuuttia, jotta pyörykät kiinteytyvät.

  11. Tarjoile asettamalla kaksi kukkakaalipyörykkää kuhunkin salaattikuppiin ja lisää päälle paahdettuja kookoslastuja, jäljellä oleva korianteri ja maapähkinäkastiketta. Purista päälle limemehua.