Wokki
Nopea ja terveellinen ateria tuoreista vihanneksista aasialaistyylisellä kastikkeella.
Wokki
Nopea ja terveellinen ateria tuoreista vihanneksista aasialaistyylisellä kastikkeella.
Välineet
Ainekset
1 sipuli
2 porkkanaa
1 punainen paprika
200 g valkokaalia
3 rkl soijakastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 rkl srirachaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl tomusokeria
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl miedonmakuista öljyä
300 g keitettyä riisiä jääkaapista
1 varsi kevätsipulia
250 g paistettuja tofukuutioita
2 pinaattikiinankaalia (pak choita)
koristeeksi seesaminsiemeniä
koristeeksi hienonnettua kevätsipulia
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori sipuli ja porkkanat. Aseta monitoimikone, johon on kiinnitetty käännettävä viipalointi-/raastinlevy (raastinpuoli), nopeudelle 2 ja raasta sipuli, porkkanat, punainen paprika ja valkokaali.
Sekoita pienessä kulhossa soijakastiketta, osterikastiketta, sriracha-kastiketta, valkoviinietikkaa, tomusokeria ja inkivääriä.
Lisää wokkipannuun miedon makuista öljyä ja lämmitä keskilämmöllä. Wokkaa vihanneksia 2–3 minuuttia. Lisää riisi ja kastike ja sekoita, kunnes seos on kuuma.
Tarjoile tofun ja grillatun pinaattikiinankaalin (pak choin) kanssa. Viimeistele seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.