Skip the navigation

Yön yli kohotettava pizza

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
overnightpizza thumbnail

Anna pizzataikinan levätä yön yli, ja valmistaudu ällistymään mausta ja koostumuksesta, joita pitkä valmisteluaika on parantanut.

Duration
Yhteensä24h30
Valmistelu20min
Ruoanlaitto10min
Kohotusaika24h

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

125 ml

huoneenlämpöistä vettä

2 rkl

oliiviöljyä

235 g

leipäjauhoja

3 g

kuivahiivaa

7 g

suolaa

5 g

sokeria

1 rkl

oliiviöljyä voiteluun

2 rkl

tomaattikastiketta

30 g

raastettua juustoa

6-8 viipaletta

mozzarellaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Reseptistä tulee 1 pizza.

  2. Kiinnitä taikinalevy KitchenAid-monitoimikoneeseen. Lisää monitoimikoneen kannuun haaleaa vettä ja puolet oliiviöljystä. Lisää jauhot, hiiva, suola ja sokeri. Aseta KitchenAid-monitoimikone nopeudelle 1 ja sekoita ainekset. Vaivaa taikinaa nopeudella 2 noin 5 minuuttia, kunnes se on tasaista ja joustavaa. Poista taikina monitoimilaitteesta ja laita se öljyttyyn kulhoon, peitä se muovikelmulla ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi.

  3. Vedä taikina kulhosta reilusti jauhotetulle alustalle. Muotoile taikinasta pallo, peitä se puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna levätä 30 minuuttia.

  4. Painele pizzataikinaa ja nosta se ylös. Levitä taikina öljytyille käsille ja vedä kevyesti ulospäin molemmin käsin. Heittele pizzaa varovasti niin, että se kääntyy, ja venytä sitä samalla. Ota kiinni taikinalevyn reunasta ja anna taikinan roikkua. Puristele taikinan reunoja samalla kun pyörität sitä käsissäsi. Kun pyörität taikinaa, sen pitäisi venyä suureksi, ohueksi ympyräksi. Muista, että taikinan venyttäminen vaatii harjoittelua, joten älä luovuta. Aseta taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  5. Voitele taikinan pinta oliiviöljyllä. Levitä tomaattikastike tasaisesti taikinan päälle siten, että reunoille jää tyhjää. Ripottele juustoraaste kastikkeen päälle ja asettele päälle sitten mozzarellaviipaleet. Laita pizza 240-asteiseen uuniin ja paista 9–10 minuuttia tai kunnes kuori on kullanruskea ja juusto sulanutta ja kuplivaa.

  6. Tarjoiluvinkki: tarjoile rucolan, prosciutton ja mozzarella di bufalan kanssa.