Skip the navigation

Miksi espresso tulee ulos liian nopeasti?

Jos espresso tulee ulos espressokoneesta liian nopeasti (tai hitaasti), katso ohjeet täältä...

Kun olet valmistellut espresson ja painanut käynnistyspainiketta, kone annostelee oikean määrän vettä sen mukaan, kuinka monta annosta valitsit annospainikkeella: 1 (noin 30 ml) tai 2 (noin 60 ml). Kuuma vesi pakotetaan suodatinsihtiin laitetun ja tiiviiksi puristetun kahvijauheen läpi.

Valmistuksen pitäisi kestää 20–30 sekuntia valitsit sitten yhden tai kaksi annosta.

  • Jos valmistus kestää alle 20 sekuntia (eli kahvi tulee ulos liian nopeasti): kahvi on liian karkeaa, käytä hienompaa jauhatusta. Suodatinsihdissä ei ehkä ole tarpeeksi kahvia, tai sitä ei ole painettu tarpeeksi tiiviiksi kiekoksi. Käytä siis hieman enemmän voimaa (15–20 kg:n edestä).
  • Jos valmistus kestää yli 30 sekuntia: (eli kahvi tulee ulos liian hitaasti): käytä karkeampaa jauhatusta ja/tai älä paina kahvia liian tiiviisti suodattimeen.

Aiheeseen liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

yesno