Skip the navigation
hero-banner-1600x470-faq
Usein kysytyt kysymykset

Mikä on paras tapa valmistaa jäätelöä?

Kotitekoinen jäätelö tuo hymyn kaikkien huulille. Täältä näet, kuinka helppo sitä on valmistaa KitchenAidin jäätelökonelisävarusteen avulla...

Ennen kuin alat valmistaa jäätelöä, säädä pakastin kylmimmälle asetukselle. Pidä pakastuskulhoa pakastimessa vähintään 15 tuntia.

Valmista jäätelöseos etukäteen. Saat parhaat tulokset nopeammin, kun jäähdytät jäätelöseoksen kokonaan jääkaapissa ensin.

Jäätelön valmistaminen jäätelökonelisävarusteella:

  1. Kokoa ja kiinnitä jäädytetty pakastuskulho, sekoitin ja käyttölaite.
  2. Aseta yleiskone sekoitusnopeudelle ja kaada jäätelöseos vähitellen pakastuskulhoon (TÄRKEÄÄ: Jos seosta kaadetaan pakastuskulhoon ennen yleiskoneen käynnistämistä, seos voi jäätyä ennenaikaisesti ja sekoitin lukittua).
  3. Sekoita 20–30 minuutin ajan tai kunnes koostumus on sopiva. Lisää mahdolliset kiinteät aineet, kuten hedelmät, pähkinät, makeiset tai suklaahiput 12–15 minuutin sekoittamisen jälkeen.
  4. Irrota sekoitin ja pakastuskulho. Siirrä jäätelö kumilastalla tai muovi- tai puulusikalla tarjoiluastioihin heti nautittavaksi tai ilmatiiviiseen astiaan ja pakastimeen säilytystä varten. Älä säilytä jäätelöä pakastuskulhossa pakastimessa. Kovettuneen jäätelön kaapiminen pakastuskulhosta metallisilla välineillä voi vahingoittaa pakastuskulhoa.

Pidätkö pehmeästä vai kovasta jäätelöstä?

Jäätelökonelisävarusteella saa valmistettua pehmeää jäätelöä. Jos haluat jäätelöstä kiinteämpää, pidä sitä matalassa ja ilmatiiviissä astiassa pakastimessa 2–4 tuntia.

HUOMAUTUS: Kun sekoitin alkaa luiskahdella ja pitää napsuttavaa ääntä, jäätelö on valmista. Nauti!

Saat inspiraatiota makuihin reseptisivulta.

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

yesno