Skip the navigation
hero-banner-1600x470-faq
Usein kysytyt kysymykset

Kahvinkeittimen kalkin poistaminen

Jos sinulla on suodatinkahvinkeitin, pressopannu tai espressokone, niille pitää ajoittain suorittaa kalkinpoisto. Näet kalkinpoisto-ohjeemme täältä...

Kahvinkeittimet ja kahvikoneet tarvitsevat ajoittain kalkinpoistoa, jotta uuttamisaikaan ja makuun vaikuttavat mineraalikerrostumat saadaan poistettua vedestä. Näin saat nauttia paremman makuisesta kahvista ja pidennät laitteesi käyttöikää.

Hanavetesi kovuus tai pehmeys riippuu asuinpaikkasi vedenjakelujärjestelmästä.

Nämä merkit kertovat, että kahvinkeittimesi saattaa tarvita kalkinpoistoa

  1. Varoitusvalo tai puhdistuksen merkkivalo syttyy (laitteen mallista riippuen)
  2. Liian pitkät uuttamisajat
  3. Epätavalliset äänet uuttamisen aikana
  4. Silmin havaittavissa olevat mineraalikertymät

Kahvinkeittimen kalkin poistaminen

Tutustu kyseessä olevan laitteen käyttöoppaaseen, josta löydät ohjeet kalkinpoistoon. Jos sinulla ei ole sitä, löydät sen täältä.

Voit käyttää kaupan kalkinpoistoainetta tai etikkaliuosta. Käyttäessäsi kaupan kalkinpoistoainetta noudata pakkauksen ohjeita ja suositeltua kalkinpoistajan ja veden määrää. Kun käytät etikkaa, täytä kannu tai säiliö liuoksella, joka on puoliksi etikkaa ja puoliksi vettä.

Huom: Kahvinkeittimen puhdistustabletteja löytyy kaupoista. Jos kahvinkeittimessäsi on ristikko, joka hankaloittaa tabletin laittamista vesisäiliöön kokonaisena, voit murskata tabletin pienemmiksi paloiksi pakastepussissa ja kaataa ne vesisäiliöön.

  1. Poista aina vesisuodattimet ennen kalkinpoistoa ja varmista, ettei suodatinsihdissä ole kahvia tai suodatinta.
  2. Aja kahvinkeittimen koko ohjelma läpi ja käytä sopivaa kalkinpoistoliuosta tai etikka-vesiseosta.
  3. Huuhtele kahvinkeitin ajamalla kaksi ohjelmaa läpi käyttäen raikasta, viileää vettä.
  4. Pese suodatinsihti ja kannu kuumassa saippuavedessä ja huuhtele kuumalla vedellä.
  5. Kiinnitä tai vaihda vesisuodatin.

KitchenAid-espressokoneen kalkinpoisto

Tee kalkinpoisto, kun puhdistusohjelman merkkivalo vilkkuu. Kalkinpoiston tiheys riippuu asuinalueesi veden kovuudesta, joten on tärkeää ohjelmoida espressokone sijaintisi veden kovuuden mukaan.

Kalkinpoistossa on neljä vaihetta, se kestää 10 minuuttia ja se on tehtävä loppuun ennen seuraavaa käyttökertaa. Voit keskeyttää kalkinpoiston milloin tahansa painamalla käynnistys-/pysäytyspainiketta. Voit myös jatkaa painamalla käynnistys-/pysäytyspainiketta. Käytä vain espressokoneille tarkoitettua kalkinpoistoainetta.

Tarvitsetko lisää neuvoja? Jos haluat ladata tai lukea KitchenAid-laitettasi koskevia dokumentteja, siirry opas- ja dokumentaatiosivulle

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

yesno