Pääsivu>Asiakaspalveluun> Usein kysytyt kysymykset
Kuinka voimme auttaa?

Mikä ero neljällä suodatinsihdillä on?

Voit käyttää KitchenAidin espressokoneessa neljää erilaista suodatinsihtiä. Tässä kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää...

Suodatinkahva on kahvalla varustettu laite, johon espressokoneesi pumppaa vettä. Suodatinkahvan sisällä on suodatinsihti, johon kahvinpurut laitetaan. Vesi siirtyy suodatinsihtiin, kulkeutuu kahvinpurujen läpi ja päätyy kuppiin. KitchenAid-espressokoneen italialainen pumppu tuottaa 15 barin paineen, joka osuu suodatinsihtiin tampattuihin espressojauhatuksella jauhettuihin puruihin. Suodatinsihtejä on neljää tyyppiä: yhdelle tai kahdelle annokselle, yksiseinäisiä ja kaksiseinäisiä.

Oikeankokoisen suodatinsihdin valitseminen

Suodatinsihdin oikea koko määräytyy sen mukaan, millaista espressopohjaista juomaa haluat valmistaa. Jos juot pelkkää espressoa, varmin valinta on yhden annoksen sihti. Jos haluat cappuccinoa tai lattea, ne koostuvat useimmiten yhdestä tai kahdesta espressoannoksesta. Juomiin lisätään lopuksi höyrytettyä maitoa ja maitovaahtoa. Flat white -kahvi valmistetaan perinteisesti kahden annoksen suodatinsihdillä.

Sitten sinun pitää valita yksi- ja kaksiseinäisen suodatinsihdin väliltä.

Pitäisikö minun valita kaksi- vai yksiseinäinen suodatinsihti?

Voit siis valita yhden tai kahden annoksen väliltä, ja sen lisäksi kaksiseinäisen (paineistetun) tai yksiseinäisen (paineistamattoman) suodatinsihdin väliltä. Valintasi riippuu siitä, miten tarkasti haluat hallita suodatusprosessia. Näin se toimii:

  1. Kaksiseinäiset suodatinsihdit – sopivat aloittelijoille

Niissä on usein siivilämäinen alaosa ja tilanjakajana toimiva toinen ”seinämä”, jonka alaosassa on pieni reikä. Paine työntää kahvin reiän lävitse. Näin varmistetaan, että vesi osuu kaikkiin kahvinpuruihin. Rakenteen ansiosta uuttaminen ja espresso onnistuvat hienosti valmiiksi jauhetusta kahvista, vähemmän tarkasta jauhatuksesta tai epätasaisesta tamppaamisesta huolimatta.

  1. Yksiseinäiset suodatinsihdit – ammattilaisen valinta

Koska toista seinämää ei ole, paineen muodostuminen perustuu vain kahvinpuruihin ja niiden tamppaamiseen – tarkkuus on äärimmäisen tärkeää. Tällainen suodatinsihti mahdollistaa tarkemman hallinnan. Kokeilemalla voit löytää koneellesi ja pavuillesi sopivan parhaan jauhatuksen, joka takaa täyteläiset aromit. Vaikka olisit aloittelija, voit kokeilla tätä sihtiä rohkeasti. Opit käytön nopeasti.

Tässä kätevässä oppaassa kerrotaan, kuinka paljon kahvijauhetta suodatinsihtiin kuuluu laittaa:

Suodatinsihdin tyyppi Annos Määrä (grammoja) Kahvityyppi
Yksiseinäinen 1 annos 10–12 Kokonaisista kahvipavuista vasta jauhettu kahvi
Yksiseinäinen 2 annosta 18–20 Kokonaisista kahvipavuista vasta jauhettu kahvi
Kaksiseinäinen 1 annosta 10–12 Valmiiksi jauhettu kahvi
Kaksiseinäinen 2 annosta 18–20 Valmiiksi jauhettu kahvi
Oliko tästä artikkelista hyötyä?
top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.