Skip the navigation
hero-banner-1600x470-faq
Usein kysytyt kysymykset

Miten vatkaimen etäisyyttä säädetään (nostettava kiinnitysvarsi)?

Jos yleiskoneen vatkain osuu kulhoon tai ei ylety aineksiin, kulhon etäisyyttä on säädettävä. Säätäminen on helppoa. Katso ohjeet...

Yleiskoneeseen on tehtaalla säädetty ihanteellinen sekoituskorkeus. Ajan, toimituksen ja käytön myötä sekoituskorkeus voi kuitenkin muuttua, jolloin sitä on säädettävä. Sekoituskorkeuden korjaaminen on helppoa.

Kulhon etäisyyttä on säädettävä, jos:

  • vatkain on niin korkealla, että se ei yletä sekoittamaan aineksia.

  • vatkain on niin alhaalla, että se voi osua kulhon pohjaan ja valkoinen pinnoite alkaa irrota vatkaimen alareunasta.

Näin voit säätää kulhon etäisyyttä:

  1. Aseta yleiskone asentoon 0 (pois päältä) ja irrota laite pistorasiasta. ![miten vatkaimen ja kulhon etäisyyttä säädetään (nostettava kulho) vaihe 1](how_to_adjust_the_beater_to_bowlclearance(tilt-head)_step1.jpg ”miten vatkaimen ja kulhon etäisyyttä säädetään (nostettava kiinnitysvarsi) vaihe 1")
  2. Nosta yleiskoneen kiinnitysvartta (nostamalla sitä taaksepäin), niin näet saranan ruuvin. Nosta vatkainta kääntämällä ruuvia hieman vastapäivään (vasemmalle) tai laske vatkainta kääntämällä ruuvia myötäpäivään (oikealle). Säädä vatkainta siten, että se jää hieman irti kulhon pohjasta. Jos säädät ruuvia liian paljon, kulhon lukitusvipu ei välttämättä lukkiudu paikalleen.

    Huom. Pieni säätö riittää: ruuvi kääntyy vain neljäsosakierroksen (90 astetta) kumpaankin suuntaan. (Säätövara on kokonaisuudessaan puoli kierrosta tai 180 astetta.)
    miten vatkaimen ja kulhon etäisyyttä säädetään (nostettava kulho) vaihe 2

HUOMAUTUS: oikein säädettynä vatkain ei osu kulhon pohjaan tai reunoihin. Jos vatkain tai vispilä osuu kulhoon, vatkain tai vispilä voi kulua.

Aiheeseen liittyviä yleisiä kysymyksiä

yesno