Etusivu > Espressokoneen käytön aloittaminen

Kahviseikkailusi alkaa tästä

Jos olet hemmotellut itseäsi ostamalla espressokoneemme, olet selvästi kahvin ystävä, ehkä jopa innokas harrastaja. Tiedäthän, että herkullisen espresson tekevät korkealaatuinen kahvi ja korkealaatuiset laitteet. Aloitetaan!

Miten syntyy erinomainen kupillinen kahvia?

Kahvilatasoisen espresson valmistamiseen tarvitaan tuoreita, laadukkaita kahvipapuja ja oikea uuttomenetelmä.

Kahvipapujen salaisuudet

Kahvipapujen laadun ja maun määrittävät:

  • ympäristötekijät, kuten aurinko, maaperä ja vesi
  • valmistelutoimenpiteet, kuten erilaiset keräämis-, kuivaamis- ja paahtomenetelmät.

Paahtaminen muuntaa raa'at kahvipavut tuntemiksemme ruskeiksi, aromaattisiksi ja maukkaiksi pavuiksi, joita rakastamme.

  • Pavuista vapautuu viljelyalueelle ominaisia öljyjä ja makuja.
  • Paahtoasteita on vaaleasta tummaan ja valinta vaikuttaa lopulliseen makuun.

Tarkka uutto ja valmistus

Espresson makuun vaikuttaa 3 keskeistä tekijää:

  1. Veden lämpötilan on oltava oikea, jotta kahvipavut vapauttavat arominsa.
  2. Tarkka ja tasainen jauhatus on tärkeä asia, sillä espresso tarvitsee tietyn jauhatuskoon, jotta mausta saa mahdollisimman täyteläisen.
  3. Hyvä ajoitus varmistaa, että saat kaikki aromit irti pavuista.

Löydä täydellinen jauhatus

Oikean jauhatuskoon valintaan vaikuttaa se, millaista kahvia olet keittämässä. Koolla on väliä, koska se vaikuttaa uuttamisen nopeuteen ja siten myös makuun. Espressoa varten jauhatuksen pitäisi olla erittäin hieno ja tasainen. Jos jauhatus on liian karkea, kahvista tulee aliuutettua ja hapanta – jos taas liian hieno, kahvista tulee sakkaista.

Espressoreseptit

Useimmat kahvijuomat perustuvat täydelliseen espressoon. Virkistävistä kesädrinkeistä talven lämmittäjiin ja aamun piristäjistä illan cocktaileihin. Aika ryhtyä toimeen!

Cappuccino

Kerroksittain espressoa, maitoa ja vaahtoa ja päälle pieni ripaus kaakaojauhetta tai kanelia. Täydellistä!

Aloita valmistus

Jääkahvi

Jääkahvi on makeaa, viileää, kermaista ja virkistävää, eikä sitä raaski säästää kesälle.

Aloita valmistus

Irish coffee

Suosikkidigestiivi, joka valmistetaan tulikuumasta espressosta, sokerista ja irlantilaisesta viskistä ja koristellaan kermalla.

Aloita valmistus

Esittelyssä Espresso-mallistomme

Meiltä löytyy kaikki, mitä tarvitset espresson valmistamiseen. Kahvimyllymme sopii yhteen espressokoneemme kanssa ja niiden avulla saat aidon espressonvalmistuskokemuksen. Valitse oma värisi ja kaunis, yhteensopiva setti.

Tutustu espressokeittimeesi

Haluat varmasti oppia tuntemaan uuden, kiiltävän kahvinkeittimesi. Espressokoneesi monet eri osat varmistavat, että saat maukasta kahvia. Tässä pikaopas.

Kupinlämmitin

Pidät helposti kupit käyttövalmiina, kun säilytät niitä kupinlämmittimessä koneen päällä.

Höyrysuutin

Ruostumattomasta teräksestä valmistetun höyrysuuttimen avulla valmistat maitoisia kahvijuomia kuin ammattilainen.

Suodatinkahva

Suodatinkahvan pohja on litteä, mikä helpottaa kahvijauheen puristamista tasaisesti.

Suodatinsihti

Voit valita joko yksi- tai kaksiseinäisen suodatinsihdin sekä yhden tai kaksi annosta. Alta löydät kätevän suodatinsihdin valintataulukon.

Tampperi

Painaa kahvinpurut tiiviisti suodatinsihtiin ja muodostaa ”kahvikiekon”.

Maitokannu

Täytä tuoreella, kylmällä maidolla ja käytä höyrysuuttimen kanssa.

Teknologia kohtaa perinteisen espressonvalmistusmenetelmän

Näppärät painikkeet tekevät espresson valmistamisesta helppoa. Valitse tila ja annosten määrä. Myös puhdistusohjelma löytyy.

Tilapainike

Espresso, höyry, kuuma vesi

Tilapainike

Annospainike

1 (1 annos), 2 (2 annosta)

Annospainike

Puhdistusohjelman painike

Puhdistusohjelma estää kalkkia muodostumasta koneeseen ja pitää sen toimintakunnossa.

Puhdistusohjelman painike

Käynnistys-/peruutuspainike

Käynnistää uuton ja käynnistää/lopettaa höyryn ja kuuman veden tilat.

Käynnistys-/peruutuspainike

Näitä kahvimyllyn ominaisuuksia kahviasiantuntijat rakastavat

Olemme miettineet kaiken valmiiksi, jotta sinun ei tarvitsisi arvailla.

Jauhatuskoon valinta

70 tarkan asetuksen joukosta löydät varmasti valitsemaasi uuttotapaan sopivan jauhatuksen.

Jauhatuskoon valinta

Hienosäädä yhden annoksen kahvimäärää

Valitse haluamasi kuppien tai annosten määrä, niin saat automaattisesti oikean määrän kahvia.

Hienosäädä yhden annoksen kahvimäärää

Näin säädät yhden annoksen kahvimäärää

Voit säätää jauhatusaikaa, jos haluat muokata kahvin määrää annosta kohti. Näin saat juuri sellaista kahvia kun haluat.

Näin säädät yhden annoksen kahvimäärää

Tallenna annoksen säädöt

Kun olet muokannut itsellesi sopivan annoksen, voit tallentaa sen ohjelmapainikkeella.

Tallenna annoksen säädöt

Kahvinjauhatusvinkkejä

  1. Jotta saisit mahdollisimman tuoretta kahvia, jauha pavut juuri ennen uuttamista.
  2. Kokeile erilaisia jauhatuksia ja uuttoaikoja, niin löydät itsellesi parhaiten sopivan.
  3. Jos valmistat espressoa, voit jauhaa pavut suoraan suodatinkahvaan.
  4. Käyttämättömät pavut voit säilyttää turvallisesti erikoisvalmisteisissa säiliöissä.
Maidon teksturointi: vaahdotus ja höyrytys

Espressokoneen höyrysuuttimella voit tehdä joko mikrovaahtoa tai höyrytettyä (lämmitettyä) maitoa. Näin se onnistuu...

Mikrovaahto

  1. Käytä aina kylmää maitoa ja kylmää maitokannua.
  2. Aseta höyrysuuttimen pää hieman maidon pinnan alapuolelle kannussa ja vaahdota, kunnes maidon tilavuus on kaksinkertaistunut.
  3. Pidä höyrysuuttimen pää aina lähellä pintaa, jotta se pystyy vetämään maitoon ilmaa.
  4. Kun maidon tilavuus on kaksinkertaistunut, työnnä höyrysuuttimen pää syvemmälle ja kallista kannua pyörteen luomista varten. Jatka, kunnes kannu on lähes liian kuuma pidellä.
  5. Pyöräytä maitoa hellästi ja napauta tasoa vasten, jotta ilmakuplat häviävät.
  6. Vaahdotettu maito on valmista.

Höyrytetty maito

  1. Käytä aina kylmää maitoa ja kylmää maitokannua.
  2. Upota höyrysuuttimen pää maidon pinnan alle kannussa ja vaahdota, kunnes kannu alkaa lämmetä.
  3. Kun kannu on lämmin, aseta höyrysuuttimen pää vielä syvemmälle ja kallista kannua pyörteen luomista varten. Jatka, kunnes kannu on lähes liian kuuma pidellä.
  4. Nyt maito on höyrytetty ja siinä on hieman vaahtoa.

Maidon teksturoiminen suosikkijuomiisi

Useimmissa espressopohjaisissa kahvijuomissa on höyrytettyä maitoa tai vaahtoa eri suhteessa. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää molempia kerroksittain. Tässä pikaopas kolmen upean ja suositun juoman valmistamiseen...

Cappuccino

Kolme selkeää kerrosta espressoa, höyrytettyä maitoa ja mikrovaahtoa. Pyri ilmastamaan maitoa tarpeeksi, jotta pinnalle muodostuu noin 1 cm:n paksuinen pehmeä vaahto.

Latte

Aloita espressosta ja lisää sitten 2/3 höyrytettyä maitoa. Hieman pienempi määrä ilmaa maidossa riittää: tavoitteena on muodostaa 0,5 cm:n kerros maukasta mikrovaahtoa.

Flat white

Flat white -kahvi tarvitsee vähemmän ilmaa. Päästä maitoon vain hieman ilmaa, höyrytä ja pyöräytä. Saat ohuemman maidon, jossa mikrovaahtoa on vain vähän tai ei ollenkaan.

Espressosanasto

Espresson maailmassa käytetään paljon sanoja ja sanontoja, jotka saattavat hämmentää.
Tässä muutamia yleisesti käytettyjä.

Pulling a shot – espresson vetäminen

Espressoannoksen uuttaminen.

PULLING A SHOT – ESPRESSON VETÄMINEN

Suodatinsihti

Pitää kahvinpurut sisällään espresson uuttamisen aikana. Se asetetaan suodatinkahvaan ja lukitaan kiinni suodatinpäähän. Suodatinsihtejä on kahdenlaisia – yksiseinäisiä ja kaksiseinäisiä. Niitä on myös erikokoisia, jotta voit valita 1 ja 2 annoksen väliltä.

SUODA
TINSIHTI

Paine baareina

Baari on ilmanpaineen yleisesti käytetty yksikkö. Ilmanpaine meren pinnan tasolla on 1 baari. 15 baaria on espresson uuttamiseen optimaalisena pidetty paine.

PAINE BAAREINA

Suodatinkahva

Pitää sisällään suodatinsihdin, joka sitten kiinnitetään laitteen suodatinpäähän.

SUODA
TINKAHVA

Kahvinpurujen ”kukkiminen”

Hiilidioksidin vapautuminen kahvinpuruista – mahdollistaa veden tunkeutumisen kahvinpuruihin vesiliukoisten aineen uuttamista ja siten optimaalisen maun saavuttamista varten.

KAHVIN
PURUJEN ”KUKKIMINEN”

Tampperi

Käytetään puristamaan kahvi tasaiseksi kiekoksi suodatinsihtiin. Tätä kutsutaan kahvin tamppaamiseksi. Hyvin tampattu kahvi tuottaa tasaisen uuttamistuloksen.

TAMPPERI

Crema

Papujen öljystä muodostunut rusehtava vaahto espressoannoksen päällä.

CREMA

Höyrysuutin/
vaahdotussuutin

Useimpiin espressokoneisiin kuuluva osa, jolla maito ”teksturoidaan” höyryttämällä sitä maitokannussa.

HÖYRY
SUUTIN/
VAAHDO
TUSSUUTIN

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.