Espresso macchiato
Koe ihana makunautinto lisäämällä espresson päälle nokare maitovaahtoa!
Välineet
Ainekset
Annos
20 ml
maitoa
25 ml (1 shotti)
espresso
maun mukaan
kaakaojauhetta
maun mukaan
sokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Espresso macchiato tarkoittaa italiaksi ”merkittyä” tai ”tahrittua” espressoa. Espresso kaadetaan lasiin ja sen päälle lisätään pieni määrä höyrytettyä maitoa ja vaahtoa. Sopii erinomaisesti täyteläisiä ja rohkeita makuja arvostaville!
Vaahdota maito höyrysuuttimella ”mikrovaahdoksi”, jota on lähes kaksinkertainen määrä alkuperäiseen maitomäärään verrattuna.
Valmista espresso haluamaasi kuppiin.
Lisää espresson päälle nokare vaahdotettua maitoa.
Ripottele pinnalle kaakaota maun mukaan ja tarjoile.
Voit valmistaa maidottoman vaihtoehdon kauramaidosta.