Työkalut

Tiedot

9

Ainesosat

7

Vaihetta

Ainesosat

  • 120 gdurrajauhoa
  • 180 gtummaa riisijauhoa
  • 100 ggluteeniton kaurajauho
  • 40 gtapiokajauhoa
  • 7 gsuolaa
  • 35 gpsylliumin kuorta
  • 10 gkuivahiivaa
  • 650 mlkädenlämpöistä vettä
  • 2 rklhunajaa
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Sekoita pienessä kulhossa lämmin vesi, hiiva ja hunaja. Anna levätä 10 minuuttia. Lisää psylliumin kuori, vatkaa huolellisesti ja anna levätä vielä 5 minuuttia.

  • Vaihe 1

    Lämmitä leipäkulho täyttämällä se kuumalla vedellä. Kaada vesi pois ja taputtele kuivaksi. Kiinnitä leipäkulho KitchenAid-yleiskoneeseen. Aseta vatkainlisäosa laitteeseen ja lukitse pää paikalleen. Lisää jauhot ja suola.

  • Vaihe 2

    Lisää hiivaseos ja vatkaa, kunnes taikina alkaa muodostua.

  • Vaihe 3

    Poista taikina koukusta ja irrota leipäkulho laitteesta. Sivele taikinan päälle öljyä ja aseta se leipäkulhoon. Peitä kannella ja anna taikinan nousta tunnin ajan.

  • Vaihe 4

    Poista kansi ja vedä taikina varovasti kulhosta. Muodosta pallo kääntelemällä taikinaa varovasti keskiosaa kohti.

  • Vaihe 5

    Vuoraa leipäkulhon kansi leivinpaperilla. Aseta taikina kannen päälle ja peitä leipäkulholla. Anna taikinan kohota vielä 15 minuuttia.

  • Vaihe 6

    Kun taikina nousee toisen kerran, esilämmitä uuni 230 asteeseen. Laita leipäkulho uuniin. Paista 30 minuuttia. Ota varovasti patakintaita käyttäen leipäkulho pois kannen päältä ja jatka leivän paistamista vielä 10 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Poista leipä uunista ja anna sen jäähtyä ennen viipalointia.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Gluteeniton leipä

Vaihe 1

Sekoita pienessä kulhossa lämmin vesi, hiiva ja hunaja. Anna levätä 10 minuuttia. Lisää psylliumin kuori, vatkaa huolellisesti ja anna levätä vielä 5 minuuttia.

Vaihe 1

Lämmitä leipäkulho täyttämällä se kuumalla vedellä. Kaada vesi pois ja taputtele kuivaksi. Kiinnitä leipäkulho KitchenAid-yleiskoneeseen. Aseta vatkainlisäosa laitteeseen ja lukitse pää paikalleen. Lisää jauhot ja suola.

Vaihe 2

Lisää hiivaseos ja vatkaa, kunnes taikina alkaa muodostua.

Vaihe 3

Poista taikina koukusta ja irrota leipäkulho laitteesta. Sivele taikinan päälle öljyä ja aseta se leipäkulhoon. Peitä kannella ja anna taikinan nousta tunnin ajan.

Vaihe 4

Poista kansi ja vedä taikina varovasti kulhosta. Muodosta pallo kääntelemällä taikinaa varovasti keskiosaa kohti.

Vaihe 5

Vuoraa leipäkulhon kansi leivinpaperilla. Aseta taikina kannen päälle ja peitä leipäkulholla. Anna taikinan kohota vielä 15 minuuttia.

Vaihe 6

Kun taikina nousee toisen kerran, esilämmitä uuni 230 asteeseen. Laita leipäkulho uuniin. Paista 30 minuuttia. Ota varovasti patakintaita käyttäen leipäkulho pois kannen päältä ja jatka leivän paistamista vielä 10 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Poista leipä uunista ja anna sen jäähtyä ennen viipalointia.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.