Skip the navigation

Hibiskuskuorrutetut kanansiivet

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
HibiscusGlazedChickenWings_thumbnail.jpg

Näistä tulisista ja kirpeistä kanansiivistä voit tehdä niin rapeita kuin haluat. Ne ovat suussa sulavia!

Duration
Yhteensä2h10
Valmistelu20min
Ruoanlaitto1h50

Välineet

BlenderBlender

Ainekset

57 g

kuivattuja hibiskuksen kukkia tiukasti pakattuina

2 g

kuivattua guajillo-chiliä

2

kuivattua ancho-chiliä

1 rkl

chipotle-chilejä adobo-kastikkeessa

560 g

kiehuvaa vettä

4 rkl

öljyä, jaettuna

65 g

sipulia kuorittuna ja viipaloituna

2

valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna

340 g

agavesiirappia

96 ml

punaviinietikkaa

1 ½ tl + 1 rkl

kosher-suolaa

1 tl + 1/2 rkl

rouhittua mustapippuria

1 tl

sinappijauhetta

1,3 kg

kanansiipiä

80 g

jauhoja

suihkutettavaa öljyä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. VALMISTA BBQ-KASTIKE: Poista kanta ja siemenet kuivatuista chileistä ja laita ne keskikokoiseen kulhoon, lisää hibiskuksen kukat. Kiehauta vesi ja peitä sillä chilit ja hibiskus. Sekoita, peitä kulho muovikelmulla ja anna liota 20 minuuttia.

  2. Kuullota sipuli ja valkosipuli odotellessasi 2 ruokalusikallisessa öljyä syvässä kattilassa. Kuullota korkealla keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sipulit alkavat karamellisoitua. Poista hellalta ja anna jäähtyä hetki.

  3. Laita vesi, hibiskuksen kukat, chilit ja kuullotettu sipuli ja valkosipuli tehosekoittimeen. Varmista, että kansi on tiukasti kiinni, ja valitse nopeus 5. Soseuta 1 minuutin ajan, kunnes seos on tasaista. Lisää chipotle-chilit adobo-kastikkeessa. Soseuta vielä 30 sekuntia nopeudella 8.

  4. Siivilöi hibiskus-chilisose kulhoon. Heitä kokkareet pois. Aseta lämpö korkealle keskitasolle ja lisää loput öljystä kattilaan, jossa sipulit ja valkosipulit kuullotettiin. Kaada hibiskus-chilineste kattilaan.

  5. Sekoita sose hyvin ja lisää loput ainekset kattilaan: agavesiirappia, punaviinietikkaa, kosher-suolaa (1 ½ tl), rouhittua mustapippuria (1 tl), ja sinappijauhetta.

  6. Sekoita, kunnes kastike kiehuu hiljalleen, laske sitten lämpötilaa ja hauduta koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on paksuuntunut ja tummentunut. Tämä kestää noin 20 minuuttia.

  7. VALMISTA SIIVET: Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

  8. Valmistele kanansiivet, jos haluat erotella ne paksumpiin ja litteisiin siiven osiin. Mausta kanansiivet suolalla ja pippurilla.

  9. Laita jauhot pieneen kulhoon ja pyörittele siipiä siinä. Taputtele ylimääräiset jauhot irti. Asettele siivet leivinpaperilla vuoratulle pellille, johon on liitetty ritilä.

  10. Suihkuta kevyesti öljyä siiville juuri ennen uuniin laittamista.

  11. Paista siipiä 40 minuuttia uunin keskitasolla. Käännä siivet 20 minuutin jälkeen ja suihkuta taas öljyllä.

  12. Kun siivet ovat paistuneet 40 minuuttia, nosta ritilä ylimpään asentoon ja käytä uunin grillivastuksia. Varmista, että litteät siivet ovat kuoren paksumpi osa ylöspäin. Grillaa siipiä 5 minuuttia, jotta niistä tulee mukavan ruskeita ja rapeita. Valinnaista: Voit kääntää siivet vielä kerran ja grillata vielä 5 minuuttia, jos pidät erityisen rapeista siivistä.

  13. Siirrä siivet kulhoon ja sekoita kastike heti joukkoon.

  14. Jos sinulla on kiertoilmauuni, käytä kiertoilma-asetusta.

  15. Jos et löydä guajillo- tai ancho-chilejä, voit käyttää mitä tahansa saatavilla olevia kuivattuja chilejä, kunhan ne ovat tulisuudeltaan mietoja. Ancho- ja guajillo-chilejä pidetään ennemminkin maanläheisinä ja miedosti makeina kuin tulisina. Voi korvata myös 1 ruokalusikallisella paprikajauhetta sekoitettuna yhteen soseutettuun punaiseen paprikaan, mutta se muuttaa alkuperäisen reseptin makua huomattavasti.