Kultaisen rapeita perunoita, sulanutta juustoa ja juoksevia munankeltuaisia: täydellinen yhden pannun aamiainen.
Ainesosat
Vaihe 1
Kuori perunat ja viipaloi ne pituussuunnassa kolmeen osaan. Aseta raastinlevy KitchenAidin 3,1 litran monitoimikoneeseen. Sulje kansi kunnolla ja käynnistä laite matalalla nopeudella. Lisää perunaviipaleet syöttöputkeen ja paina ne syöttöpainimella raastinlevyn läpi. Sammuta laite, poista raastinlevylle mahdollisesti jääneet suuret perunapalat ja kaada perunaraaste siivilään. Huuhtele raastetta kylmällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta, ja levitä raaste puhtaalla keittiöpyyhkeellä vuoratulle uunipellille. Kuivaa raaste kevyesti mahdollisimman kuivaksi ja anna sen levätä uunipellillä puhtaalla keittiöpyyhkeellä peitettynä vähintään 10 minuuttia.
Vaihe 2
Puhdista työkulho ja aseta se takaisin monitoimikoneen runkoon perunoiden levätessä. Aseta raastinlevy laitteeseen, kiinnitä kansi ja käytä laitetta matalalla nopeudella. Lisää cheddarjuusto syöttöputkeen ja paina juusto syöttöpainimella raastinlevyn läpi. Sammuta laite, kaada juustoraaste kulhoon ja siirrä se sivuun.
Vaihe 3
Kuumenna iso paistinpannu korkealla keskilämmöllä. Lisää neljä ruokalusikallista voita pannulle ja lisää sen jälkeen raastetut perunat. Sekoita perunat tasaisesti voin sekaan lastalla. Sirottele sitten suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta perunoiden päälle ja sekoita uudestaan. Painele perunat tasaiseksi kerrokseksi ja anna paistua rauhassa ilman kantta noin 2–3 minuuttia. Kääntele perunoita uudelleen, lisää vielä yksi ruokalusikallinen voita pannulle, painele tasaiseksi ja anna perunoiden paistua rauhassa ilman kantta 2–3 minuuttia. Toista sama vielä kolmannen ja neljännen kerran. Kun perunat alkavat muuttua rapeiksi, ripottele kaksi kolmasosaa raastetusta cheddar-juustosta perunoiden päälle ja painele juusto perunoihin lastalla. Käännä perunat sitten varovasti osissa niin, etteivät kerrokset hajoaisi.
Vaihe 4
Tee perunoihin neljä ”pesää” paistinpannun jokaiselle reunalle. (HUOM. Pesien keskelle tulisi jäädä tyhjä tila, johon rikot kananmunan.) Lisää kuhunkin pesään pieni nokare voita ja riko niihin kananmunat. Levitä munanvalkuaiset varovasti ympäröivään perunaraasteeseen lastan reunalla niin, ettei keltuainen menisi rikki. Ripottele sitten hieman lisää cheddar-juustoa kananmunien ympärillä olevien perunoiden päälle ja peitä pannu kannella. Kypsennä 3–4 minuuttia tai kunnes valkuaiset ovat kypsiä ja keltuaiset mielestäsi sopivia.
Vaihe 5
Koristele sormisuolalla ja vihersipulilla ja tarjoile heti.
VINKKI
Suosituimmat ruokamme
Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.
Vaihe 1
Kuori perunat ja viipaloi ne pituussuunnassa kolmeen osaan. Aseta raastinlevy KitchenAidin 3,1 litran monitoimikoneeseen. Sulje kansi kunnolla ja käynnistä laite matalalla nopeudella. Lisää perunaviipaleet syöttöputkeen ja paina ne syöttöpainimella raastinlevyn läpi. Sammuta laite, poista raastinlevylle mahdollisesti jääneet suuret perunapalat ja kaada perunaraaste siivilään. Huuhtele raastetta kylmällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta, ja levitä raaste puhtaalla keittiöpyyhkeellä vuoratulle uunipellille. Kuivaa raaste kevyesti mahdollisimman kuivaksi ja anna sen levätä uunipellillä puhtaalla keittiöpyyhkeellä peitettynä vähintään 10 minuuttia.
Vaihe 2
Puhdista työkulho ja aseta se takaisin monitoimikoneen runkoon perunoiden levätessä. Aseta raastinlevy laitteeseen, kiinnitä kansi ja käytä laitetta matalalla nopeudella. Lisää cheddarjuusto syöttöputkeen ja paina juusto syöttöpainimella raastinlevyn läpi. Sammuta laite, kaada juustoraaste kulhoon ja siirrä se sivuun.
Vaihe 3
Kuumenna iso paistinpannu korkealla keskilämmöllä. Lisää neljä ruokalusikallista voita pannulle ja lisää sen jälkeen raastetut perunat. Sekoita perunat tasaisesti voin sekaan lastalla. Sirottele sitten suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta perunoiden päälle ja sekoita uudestaan. Painele perunat tasaiseksi kerrokseksi ja anna paistua rauhassa ilman kantta noin 2–3 minuuttia. Kääntele perunoita uudelleen, lisää vielä yksi ruokalusikallinen voita pannulle, painele tasaiseksi ja anna perunoiden paistua rauhassa ilman kantta 2–3 minuuttia. Toista sama vielä kolmannen ja neljännen kerran. Kun perunat alkavat muuttua rapeiksi, ripottele kaksi kolmasosaa raastetusta cheddar-juustosta perunoiden päälle ja painele juusto perunoihin lastalla. Käännä perunat sitten varovasti osissa niin, etteivät kerrokset hajoaisi.
Vaihe 4
Tee perunoihin neljä ”pesää” paistinpannun jokaiselle reunalle. (HUOM. Pesien keskelle tulisi jäädä tyhjä tila, johon rikot kananmunan.) Lisää kuhunkin pesään pieni nokare voita ja riko niihin kananmunat. Levitä munanvalkuaiset varovasti ympäröivään perunaraasteeseen lastan reunalla niin, ettei keltuainen menisi rikki. Ripottele sitten hieman lisää cheddar-juustoa kananmunien ympärillä olevien perunoiden päälle ja peitä pannu kannella. Kypsennä 3–4 minuuttia tai kunnes valkuaiset ovat kypsiä ja keltuaiset mielestäsi sopivia.
Vaihe 5
Koristele sormisuolalla ja vihersipulilla ja tarjoile heti.
VINKKI