Skip the navigation

Karhunvatukka-hibiscussorbetti

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Blackberry hibiscus sorbet

Raikas, tuoreista marjoista valmistettu kesäherkku, joka on sekä vegaaninen että gluteeniton!

Duration
Yhteensä55min
Valmistelu45min
Ruoanlaitto10min

Välineet

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

4 tl

hibiscus-irtoteetä

300 ml

vettä

180 g

sokeria

75 ml

limen mehua

500 g

karhunvatukoita

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita hibiscus-tee kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Hauduta 10 minuuttia ja siivilöi.

  2. Laita sokeri ja hibiscus-tee kattilaan. Kuumenna matalalla lämmöllä, kunnes sokeri liukenee teehen. Anna jäähtyä kokonaan.

  3. Soseuta karhunvatukat ja limen mehu tehosekoittimessa. Siivilöi sose ja sekoita se hibiscus-siirappiin.

  4. Siirrä sorbettipohja ilmatiiviiseen astiaan ja jäähdytä yön yli.

  5. Kiinnitä jäädytetty KitchenAid-jäätelökone yleiskoneeseen. Laita kone sekoitusnopeudelle ja kaada kylmä karhunvatukkasorbettiseos pakastuskulhoon, kun kone on käynnissä. Sekoita jäätelöseosta 20 minuutin ajan.

  6. Siirrä jäätelö astiaan ja pakasta tarjoiluun asti (vähintään 4 tuntia).

  7. Puhdista jäätelökulho heti, jotta siihen ei jää tahroja.