Skip the navigation

Kesäkurpitsalasagne

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Zucchini lasagna

Herkullinen kasvislasagne, jossa on kesäkurpitsaa sekä mozzarella- ja fetajuustoa.

Duration
Yhteensä35min
Valmistelu15min
Ruoanlaitto20min

Välineet

StandMixerStandMixer
SheetCutterSheetCutter

Ainekset

Annos

2

kesäkurpitsaa

200 g

fetajuustoa

1

tomaatti viipaloituna

100 g

aurinkokuivattuja tomaatteja

1 tl

mustapippuria

1 kynsi

valkosipulia

200 g

mozzarellaa

5

basilikan lehteä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kiinnitä yleiskoneeseen vihannessiivuleikkuri. Käännä teränvapautusvipua niin, että kesäkurpitsa mahtuu paikalleen.

  2. Kuori kesäkurpitsa ja leikkaa sitä päistä tarvittaessa, jotta se mahtuu ruoankannattimeen ja ruokatikkuun.

  3. Laita kesäkurpitsa vihannessiivuleikkuriin.

  4. Kiinnitä paksu terä vihannessiivuleikkuriin.

  5. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 1 ja ota kesäkurpitsaviipaleet vastaan käsin.

  6. Leikkaa kesäkurpitsaviipaleet uunivuokasi kokoisiksi paloiksi.

  7. Laita tehosekoittimeen fetajuusto, tomaatti, aurinkokuivatut tomaatit, valkosipuli ja mustapippuri. Sekoita 2 minuuttia nopeudella 6, kunnes kastike on tasaista.

  8. Laita ohut kerros kastiketta uunivuoan pohjalle ja peitä se kesäkurpitsaviipaleilla.

  9. Lisää kerros kastiketta ja mozzarellaviipaleita. Toista nämä vaiheet, kunnes kesäkurpitsalevyt ja kastike loppuvat.

  10. Paista 15–20 minuuttia 200-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.

  11. Lisää pinnalle tuoreita basilikanlehtiä.