Skip the navigation

Köyhät ritarit kookoksella ja hibiskussiirapilla

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Coconut french toast.jpg

Ihana, rapea kookospaahtoleipä, joka sopii täydellisesti sunnuntain herkkuaamiaiselle.

Duration
Yhteensä40min
Valmistelu10min
Ruoanlaitto30min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

12 viipaletta

kuivahtanutta briossia

70 ml

kevytmaitoa

70 ml

kookosmaitoa

2

kananmunaa

150 g

kookoshiutaleita

3 rkl

voita

250 ml

vettä

250 g

sokeria

2 rkl

kuivattua hibiskusta

250 g

kookosjogurttia

400 g

tuoreita kookoksen paloja

30 g

syötäviä kukkia koristeeksi

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kaada maito lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää kookosmaito ja munat. Sekoita minuutin ajan nopeudella 4. Kaada matalaan kulhoon.

  2. Laita kookoshiutaleet lautaselle. Kasta briossiviipale maitoseokseen ja painele sitä sitten kookoshiutaleisiin.

  3. Kuumenna voideltu pannu keskilämmölle. Paista leipää molemmilta puolilta, kunnes se on kullanruskeaa ja rapeaa. Jatka, kunnes kaikki viipaleet on paistettu.

  4. Valmista hibiskus-siirappi laittamalla vesi, sokeri ja hibiskus pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja anna hautua 15–20 minuutin ajan, kunnes siirappi sakenee. Siivilöi ja siirrä pulloon tai ilmatiiviiseen astiaan. Voit valmistaa siirapin 5 päivää etukäteen.

  5. Tarjoa kookospaahtoleivät siirapin, kookosjogurtin, tuoreen kookoksen ja syötävien kukkien kanssa.