Edellinen sivu
Suussa sulavat herkut

Korvapuustileipä

Voikreemillä kuorrutettu herkullinen korvapuustileipä on täynnä makua. Täydellinen aamupalapöytään tai juhlaan.

Aloita valmistus

Työkalut

Yleiskoneet

Yleiskoneet

Taikinakoukku

Taikinakoukku

Kuusilankainen vispilä

Kuusilankainen vispilä

Leipä kulho

Leipä kulho

Tiedot

13

Ainesosat

13

Vaihetta

Aika

70'

Esivalmistelut

35'

Kypsennys

105'

Yhteensä

Ainesosat

  • 125 mllämmintä maitoa
  • 9 gkuivahiivaa
  • 65 gsokeria (erotettu 50 g ja 15 g osiin)
  • 270 gvehnäjauhoja
  • 11 suuri kananmuna (huoneenlämpöinen)
  • ½ tlsuolaa
  • 160 gvoita
  • 100 gruskeaa sokeria
  • 2 tl (5 g)kanelia
  • 60 gtuorejuustoa
  • 200 gtomusokeria
  • ½ tlvaniljauutetta
  • 15 mlkylmää maitoa
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Lämmitä keraaminen leipäkulho kuumalla hanavedellä ja kuivaa kevyesti.

  • Vaihe 2

    Lisää leipäkulhoon lämmin maito ja ruokalusikallinen (15 g) sokeria. Ripottele päälle hiiva. Vatkaa kevyesti ja anna hiivan kuplia 3–5 minuuttia.

  • Vaihe 3

    Lisää hiivaseoksen joukkoon loput 50 g sokeria, jauhot, kananmuna, 6 g sulatettua voita ja suolaa. Kiinnitä leipäkulho yleiskoneeseen. Kiinnitä ja lukitse taikinakoukku paikalleen ja vaivaa taikinaa nopeudella 4. Vaivaa taikinaa 4–6 minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja kiinteää.

  • Vaihe 4

    Irrota kulho yleiskoneesta. Irrota taikina kulhosta ja öljyä kulho kevyesti. Muotoile taikina palloksi ja aseta se takaisin kulhoon. Peitä leipäkulho leipomiskannella. Anna nousta lämpimässä 30 minuuttia. Valmista täyte ja kuorrutus taikinan noustessa.

  • Vaihe 5

    Sekoita ruskea sokeri ja kaneli täytettä varten. Siirrä sivuun.

  • Vaihe 6

    Vatkaa 40 g huoneenlämpöistä voita ja tuorejuusto, kunnes seoksen koostumus on kermainen. Lisää joukkoon vaniljauute ja ripaus suolaa. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa, kunnes kuorrutus on tasaista. (Lisää joukkoon maitoa tai vispikermaa, jos kuorrutus on liian paksua). Siirrä sivuun.

  • Vaihe 7

    Taikinan noustua ensimmäisen kerran ripottele työtasolle kevyesti jauhoja. (HUOMAUTUS: älä käytä liikaa jauhoja, koska tällöin taikina luistaa kaulitessa. Ripottele jauhoja kevyesti, jotta taikina ei tartu kiinni työtasoon.) Kauli taikina 50 x 24 cm:n kokoiseksi suorakulmioksi. Levitä 60 g huoneenlämpöistä voita lastalla taikinan pinnalle ja ripottele päälle kaneli-sokeri-seos.

  • Vaihe 8

    Viipaloi taikina pitkittäin neljään osaan, jotka ovat noin 6 cm leveitä. Rullaa osa yhdestä päästä aloittaen sylinterinmuotoiseksi. Aseta sylinteri toisen osan kulmaan niin, että taikinan reunat kohtaavat, ja rullaa taikinaosat yhteen. Toista käsittely jokaisen osan kanssa, jotta saat yhden suuren sylinterin. Taita 2,5 cm ulkokerroksen päästä vinosti sylinterin alle, jotta se ei purkaannu noustessa tai paistaessa.

  • Vaihe 9

    Aseta leipäkulhon kannen päälle 5 cm kantta suurempi leivinpaperi. Aseta sylinterinmuotoinen taikina leivinpaperin päälle kannen keskelle. Peitä taikina leipäkulholla. Anna leivän nousta vielä 30 minuuttia.

  • Vaihe 10

    Kun taikina nousee toisen kerran, esilämmitä uuni 200 asteeseen. (HUOMAUTUS. Aseta ritilä niin keskelle uunia kuin leipomiskannellisen leipäkulhon korkeus sallii.)

  • Vaihe 11

    Ota leipä pois kulhosta 30 minuutin paiston jälkeen ja pirskota leivän päälle 2 ruokalusikallista (lämmitettyä) vispikermaa. (HUOMAUTUS. Kaada vispikerma hitaasti ja yritä ohjata kerma taitoksiin sen sijaan, että kerma valuisi kannelle.)

  • Vaihe 12

    Peitä valmis leipä uudelleen leipäkulholla. Varmista, että leivinpaperin reunat ovat kulhon sisällä, jotta leivän valmistuessa voi ja sokeri eivät valu ulos. Paista 35 minuuttia. Irrota kulho kannesta ja paista leipää vielä ilman kantta 2–3 minuuttia tai kunnes leipä on kullanruskea.

  • Vaihe 13

    Anna leivän jäähtyä 10 minuuttia ennen kuorrutusta.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Pysy ajan tasalla

Rekisteröidy ja saat KitchenAidin uutiset sekä tarjoukset suoraan sähköpostiisi sekä 10 %:n alennuskoodin seuraavalle ostoskerrallesi.

TILAA

Ymmärrän ja hyväksyn sisällön kohdassa Tietosuojaseloste ja:




Henkilökohtainen alennuskoodisi on käytettävissä ainoastaan osoitteessa kitchenaid.fi. Koodia ei voi yhdistää muihin KitchenAid-alennuksiin tai -tarjouksiin. Saat alennuskoodin sähköpostitse, kun rekisteröidyt ensimmäistä kertaa (koodi on kertaluontoinen). Voit lopettaa markkinointiviestien tilaamisen milloin tahansa.

Korvapuustileipä

Vaihe 1

Lämmitä keraaminen leipäkulho kuumalla hanavedellä ja kuivaa kevyesti.

Vaihe 2

Lisää leipäkulhoon lämmin maito ja ruokalusikallinen (15 g) sokeria. Ripottele päälle hiiva. Vatkaa kevyesti ja anna hiivan kuplia 3–5 minuuttia.

Vaihe 3

Lisää hiivaseoksen joukkoon loput 50 g sokeria, jauhot, kananmuna, 6 g sulatettua voita ja suolaa. Kiinnitä leipäkulho yleiskoneeseen. Kiinnitä ja lukitse taikinakoukku paikalleen ja vaivaa taikinaa nopeudella 4. Vaivaa taikinaa 4–6 minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja kiinteää.

Vaihe 4

Irrota kulho yleiskoneesta. Irrota taikina kulhosta ja öljyä kulho kevyesti. Muotoile taikina palloksi ja aseta se takaisin kulhoon. Peitä leipäkulho leipomiskannella. Anna nousta lämpimässä 30 minuuttia. Valmista täyte ja kuorrutus taikinan noustessa.

Vaihe 5

Sekoita ruskea sokeri ja kaneli täytettä varten. Siirrä sivuun.

Vaihe 6

Vatkaa 40 g huoneenlämpöistä voita ja tuorejuusto, kunnes seoksen koostumus on kermainen. Lisää joukkoon vaniljauute ja ripaus suolaa. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa, kunnes kuorrutus on tasaista. (Lisää joukkoon maitoa tai vispikermaa, jos kuorrutus on liian paksua). Siirrä sivuun.

Vaihe 7

Taikinan noustua ensimmäisen kerran ripottele työtasolle kevyesti jauhoja. (HUOMAUTUS: älä käytä liikaa jauhoja, koska tällöin taikina luistaa kaulitessa. Ripottele jauhoja kevyesti, jotta taikina ei tartu kiinni työtasoon.) Kauli taikina 50 x 24 cm:n kokoiseksi suorakulmioksi. Levitä 60 g huoneenlämpöistä voita lastalla taikinan pinnalle ja ripottele päälle kaneli-sokeri-seos.

Vaihe 8

Viipaloi taikina pitkittäin neljään osaan, jotka ovat noin 6 cm leveitä. Rullaa osa yhdestä päästä aloittaen sylinterinmuotoiseksi. Aseta sylinteri toisen osan kulmaan niin, että taikinan reunat kohtaavat, ja rullaa taikinaosat yhteen. Toista käsittely jokaisen osan kanssa, jotta saat yhden suuren sylinterin. Taita 2,5 cm ulkokerroksen päästä vinosti sylinterin alle, jotta se ei purkaannu noustessa tai paistaessa.

Vaihe 9

Aseta leipäkulhon kannen päälle 5 cm kantta suurempi leivinpaperi. Aseta sylinterinmuotoinen taikina leivinpaperin päälle kannen keskelle. Peitä taikina leipäkulholla. Anna leivän nousta vielä 30 minuuttia.

Vaihe 10

Kun taikina nousee toisen kerran, esilämmitä uuni 200 asteeseen. (HUOMAUTUS. Aseta ritilä niin keskelle uunia kuin leipomiskannellisen leipäkulhon korkeus sallii.)

Vaihe 11

Ota leipä pois kulhosta 30 minuutin paiston jälkeen ja pirskota leivän päälle 2 ruokalusikallista (lämmitettyä) vispikermaa. (HUOMAUTUS. Kaada vispikerma hitaasti ja yritä ohjata kerma taitoksiin sen sijaan, että kerma valuisi kannelle.)

Vaihe 12

Peitä valmis leipä uudelleen leipäkulholla. Varmista, että leivinpaperin reunat ovat kulhon sisällä, jotta leivän valmistuessa voi ja sokeri eivät valu ulos. Paista 35 minuuttia. Irrota kulho kannesta ja paista leipää vielä ilman kantta 2–3 minuuttia tai kunnes leipä on kullanruskea.

Vaihe 13

Anna leivän jäähtyä 10 minuuttia ennen kuorrutusta.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.