Edellinen sivu
Lapset ja perhe

Lammaslihapullat

Herkullisia sellaisenaan täyteläisenä välipalana tai pitaleivässä hummuksen ja kurkun kanssa.

Aloita valmistus

Tiedot

9

Ainesosat

4

Vaihetta

Aika

20'

Esivalmistelut

25'

Kypsennys

45'

Yhteensä

Ainesosat

  • 680 gluutonta lampaan koipea pieniin paloihin pilkottuna
  • 15 gtuoretta lehtipersiljaa
  • 55 gkorppujauhoja
  • 10 g (2 teelusikallista)suolaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 170 gfetajuustoa
  • 1 iso / 50 gkananmuna
  • 5g (2 teelusikallista)sitruunan kuorta
  • 1oliiviöljyä paistamiseen
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Aseta monitoimiterä KitchenAidin 3,1 litran monitoimikoneeseen. Lisää kaikki lihapulla-ainekset työkulhoon, kiinnitä kansi ja käytä laitetta nopealla nopeudella. Anna sekoittua, kunnes isoja lihanpaloja ei enää näy.

  • Vaihe 2

    Poista lihaseos työkulhosta esimerkiksi puukauhalla. Pyörittele seoksesta käsin suunnilleen golfpallon kokoisia lihapullia.

  • Vaihe 3

    Lämmitä paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja lisää hieman oliiviöljyä pannun pohjalle. Kun pannu on kuuma, aseta lihapullat pannulle niin, ettei pannu ole liian täynnä. Peitä kannella ja kypsennä 4 minuuttia. Ota sitten kansi pois, käännä lihapullat, laita kansi takaisin ja kypsennä vielä 4 minuuttia. Toista vielä kerran niin, että lihapullat ovat paistuneet yhteensä noin 12 minuuttia per erä. Aseta valmiit lihapullat isoon kulhoon tai vuokaan ja peitä se foliolla siksi aikaa kun kypsennät loput lihapullat.

  • VINKKI

    Tarjoile lihapullat yrteillä maustetun kreikkalaisen jugurtin, sipulin ja fenkolisalaatin kera

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Lammaslihapullat

Vaihe 1

Aseta monitoimiterä KitchenAidin 3,1 litran monitoimikoneeseen. Lisää kaikki lihapulla-ainekset työkulhoon, kiinnitä kansi ja käytä laitetta nopealla nopeudella. Anna sekoittua, kunnes isoja lihanpaloja ei enää näy.

Vaihe 2

Poista lihaseos työkulhosta esimerkiksi puukauhalla. Pyörittele seoksesta käsin suunnilleen golfpallon kokoisia lihapullia.

Vaihe 3

Lämmitä paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja lisää hieman oliiviöljyä pannun pohjalle. Kun pannu on kuuma, aseta lihapullat pannulle niin, ettei pannu ole liian täynnä. Peitä kannella ja kypsennä 4 minuuttia. Ota sitten kansi pois, käännä lihapullat, laita kansi takaisin ja kypsennä vielä 4 minuuttia. Toista vielä kerran niin, että lihapullat ovat paistuneet yhteensä noin 12 minuuttia per erä. Aseta valmiit lihapullat isoon kulhoon tai vuokaan ja peitä se foliolla siksi aikaa kun kypsennät loput lihapullat.

VINKKI

Tarjoile lihapullat yrteillä maustetun kreikkalaisen jugurtin, sipulin ja fenkolisalaatin kera

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.