Skip the navigation

Laventelijäätelö hunajakaramellilla ja taateleilla

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Lavender Ice Cream with Honey Caramel and Dates

Tämä ylellinen laventeli- ja hunajajäätelö on makeaa ja tuoksuvaa. Nauti aurinkoisena kesäiltapäivänä.

Duration
Yhteensä55min
Valmistelu30min
Ruoanlaitto25min

Välineet

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

85 g

hunajaa

100 g

fariinisokeria

30 g

suolaamatonta voita

120 ml

vispikermaa

2,5 tl

vaniljauutetta

1/4 tl

suolaa

1,5 rkl

laventelin nuppuja

120 ml

vettä

110 g

kidesokeria

75 g

taatelit, siemenettömät

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita KitchenAid-jäätelökulho pakastimeen 24 tunniksi.

  2. Valmista hunajakaramelli. Laita hunaja, fariinisokeri ja voi kattilaan ja kuumenna korkealla keskilämmöllä. Vatkaa lakkaamatta ja kiehauta seos kevyesti.

  3. Poista liedeltä ja vatkaa sekaan vispikerma, 1 ½ tl vaniljauutetta ja suola. Kaada seos kulhoon, peitä muovikelmulla ja anna jäähtyä kokonaan.

  4. Valmista laventelisiirappi. Laita vesi ja laventelin silmut pannulle ja kiehauta. Vähennä lämpöä matalalle keskilämmölle.

  5. Lisää sokeri ja vatkaa varovasti liuottaaksesi sen seokseen. Anna kypsyä viisi minuuttia. Kaada seos hienon siivilän läpi poistaaksesi laventelin silmut, sekoita joukkoon jäljellä oleva 1 tl vaniljaa ja anna sitten siirapin jäähtyä kokonaan.

  6. Valmista kastikepohja. Kiinnitä vispilälisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen ja lisää keltuaiset ja sokeri sekoituskulhoon. Aseta nopeudeksi 4 ja vatkaa seosta, kunnes se on kevyttä ja ilmavaa, noin kahden minuutin ajan. Siirrä sivuun.

  7. Kaada maito ja laventelin silmut kasariin ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes seos alkaa hieman höyrytä. Ota noin 100 ml kuumaa maitoa pannulta ja vatkaa se hitaasti keltuaisseokseen.

  8. Kaada sitten jäähtynyt keltuaisseos takaisin pannulle koko ajan sekoittaen. Nosta lämpö keskilämmölle.

  9. Hämmennä seosta jatkuvasti lastalla. Muista kaapia myös pohjalta, jotta seos ei pala pohjaan. Kypsennä, kunnes seos paksuuntuu ja kerrostuu lastan päälle. ÄLÄ KIEHAUTA. Poista liedeltä ja sekoita joukkoon vispikerma ja vanilja. Siivilöi kastike kulhoon hienon siivilän läpi. Peitä kulho muovikelmulla niin että se koskee seoksen pintaa ja jäähdytä vähintään kaksi tuntia.

  10. Kun olet valmis tekemään jäätelön, ota jäätelökulho pakastimesta ja lukitse se paikalleen yleiskoneeseen. Kiinnitä sekoitin kulhoon ja kaada sinne laventelikastikepohja. Lukitse yleiskoneen varsi paikoilleen, valitse sekoitusnopeus ja aseta ajastin 20 minuuttiin.

  11. Kun olet sekoittanut jäätelöä 10 minuutin ajan, lisää 60 ml laventelisiirappia, ja kun sekoitusaikaa on jäljellä minuutti, lisää pilkottuja taateleita ja ruokalusikallinen hunajakaramellia.

  12. Sammuta laite ja asettele jäätelö ja jäljellä oleva karamelli kolmeen kerrokseen ilmatiiviiseen astiaan. Valuta päälle vielä karamellia. Pakasta 6–8 tuntia.