Skip the navigation

Mangomochit

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Mango mochi

Makeat ja sitkeät jäätelöpallot ovat helpompia valmistaa kuin luulitkaan.

Duration
Yhteensä50min
Valmistelu45min
Ruoanlaitto5min

Välineet

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

360 ml

vispikermaa

120 ml

täysmaitoa

500 g

mangososetta

275 g

sokeria

1

lime

150 g

tahmeaa riisijauhoa

300 ml

vettä

50 g

mangohilloa

jauhottamiseen

maissitärkkelystä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää kerma, maito, mangosose, 50 g hienoa sokeria ja limen mehua lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon.

  2. Sekoita 2 minuuttia nopeudella 4. Siirrä jäätelöseos ilmatiiviiseen astiaan ja laita jääkaappiin jäähtymään yön yli.

  3. Kiinnitä kylmä KitchenAid-jäätelökulho ja sekoitin yleiskoneeseen. Laita kone sekoitusnopeudelle ja kaada kylmä jäätelöseos kulhoon, kun kone on käynnissä. Sekoita jäätelöseosta 20 minuutin ajan.

  4. Siirrä jäätelö ilmatiiviiseen astiaan ja laita pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

  5. Kun jäätelö on erittäin kiinteää, tee pieniä jäätelöpalloja pienellä jäätelökauhalla. Pakasta sitten vielä tunnin ajan tai kunnes pallot ovat täysin kovettuneet.

  6. Lisää riisijauho, vesi, jäljellä oleva hieno sokeri ja mangohillo mikroaaltouunin kestävään kulhoon. Vatkaa.

  7. Peitä muovikelmulla, lämmitä mikroaaltouunissa minuutin ajan 600 W:n teholla ja sekoita puulusikalla. Toista nämä vaiheet viidesti, kunnes seos on tahmeaa ja kiinteää.

  8. Kaada taikina maissitärkkelyksellä jauhotetulle tasolle ja kauli, kunnes taikina on paksuudeltaan noin 3 mm. Leikkaa piparimuotilla pyöreitä paloja.

  9. Kääri mochi-taikinaympyrät pienten jäätelöpallojen ympärille. Nauti heti tai säilytä pakastimessa ennen syömistä.