Skip the navigation

Marmorikakku

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Marble Cake

Tässä maukkaassa ja mehevässä kakussa yhdistyvät vaniljan ja suklaan maut.

Duration
Yhteensä1h
Valmistelu10min
Ruoanlaitto50min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

315 g

huoneenlämpöistä voita

450 g

hienoa sokeria

5

kananmunaa

360 g

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

1/2 tl

suolaa

1 1/2 tl

vaniljauutetta

80 ml

täysmaitoa

50 g

kaakaojauhetta

6 rkl

vettä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää voi ja 400 g hienoa sokeria vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 6 kolmen minuutin ajan, kunnes seos on kuohkeaa.

  2. Laske nopeus asetukseen 2 ja lisää munat yksi kerrallaan. Lisää jauhot, leivinjauhe, suola, vanilja ja maito. Sekoita nopeudella 2, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin.

  3. Jaa taikina kahteen kulhoon.

  4. Lisää keskikokoiseen kulhoon 50 g hienoa sokeria, kaakaojauhe ja vesi, ja sekoita ainekset. Lisää seos toiseen taikinakulhoon ja sekoita ainekset keskenään nopeudella 1.

  5. Laita osa vaniljataikinasta kakkuvuokaan ja levitä se vuoan pohjalle. Levitä osa kaakaotaikinasta vaniljataikinakerroksen päälle puhtaalla lusikalla. Painele kaakaotaikinaa kevyesti, niin että vaniljataikinaa jää näkyviin. Toista vaiheet, kunnes 3/4 kakkuvuoasta on täynnä.

  6. Paista 50 minuuttia 175-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.