Skip the navigation

Maukas paahdettu punajuurihummus

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Zesty Roasted Beet Hummus

Juhlista vuoden väriämme tällä herkullisella punajuurihummuksella!

Duration
Yhteensä20min
Valmistelu20min

Välineet

BlenderBlender

Ainekset

Annos

150 g

punajuuria kuorittuna ja kuutioituna

440 g

pinto-papuja valutettuna ja huuhdeltuna

1

sitruunan mehu

1/2

sitruunan kuori

2

valkosipulin kynttä

5 g

suolaa

30 g

tahinia

1 rkl

oliiviöljyä

paahdettuja seesamin siemeniä

sormisuolaa

sitruunan kuorta

hienonnettua persiljaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita esivalmistellut punajuuret kasariin ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä keskilämmölle ja kypsennä 20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet sopivasti. Siivilöi ja säästä 0,6 dl keitinvedestä. Siirrä punajuuret jäähtymään.

  2. Laita kaikki ainekset ja kaksi ruokalusikallista säästettyä nestettä KitchenAid-tehosekoittimeen ja sekoita nopeudella 2, kunnes seoksen koostumus on melko tasainen. (Lisää keitinvettä, jos seos on liian paksua.) Laita seos tarjoiluastiaan ja koristele seesaminsiemenillä, oliiviöljyllä, sormisuolalla ja pienellä määrällä sitruunan kuorta.

  3. Saat tehtyä hummuksesta paksumman version käyttämällä KitchenAid-yleiskoneen kanssa taikinavatkainlisävarustetta. Vaihda vain tehosekoitin yleiskoneeseen ja seuraa samoja ohjeita.