Edellinen sivu

Maukas paahdettu punajuurihummus

Juhlista vuoden väriämme tällä herkullisella punajuurihummuksella!.

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

13

Ainesosat

3

Vaihetta

Aika

20'

Esivalmistelut

20'

Yhteensä

Ainesosat

  • 1 keskikokoinen (150 g)punajuuri, kuorittuna ja kuutioituna
  • 440 gpintopapuja valutettuina ja huuhdeltuina
  • 11 sitruunan mehu
  • 1puolikkaan sitruunan kuori
  • 2 (14 g)valkosipulinkynttä
  • 1 tl (5 g)suolaa
  • 2 rkl (30 g)tahinia
  • 1 ruokalusikallista (15 ml)oliiviöljyä
  • -koristeeksi:
  • -paahdettuja seesaminsiemeniä
  • -sormisuolaa
  • -sitruunan kuorta
  • -hienonnettua persiljaa
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Laita esivalmistellut punajuuret kasariin ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä keskilämmölle ja kypsennä 20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet sopivasti. Siivilöi ja säästä 0,6 dl keitinvedestä. Siirrä punajuuret jäähtymään.

  • Vaihe 2

    Laita kaikki ainekset ja kaksi ruokalusikallista säästettyä nestettä KitchenAid-tehosekoittimeen ja sekoita nopeudella 2, kunnes seoksen koostumus on melko tasainen. (Lisää keitinvettä, jos seos on liian paksua.) Laita seos tarjoiluastiaan ja koristele seesaminsiemenillä, oliiviöljyllä, sormisuolalla ja pienellä määrällä sitruunan kuorta.

  • KOKIN VINKIT:

    Saat tehtyä hummuksesta paksumman version käyttämällä KitchenAid-yleiskoneen kanssa taikinavatkainlisävarustetta. Vaihda vain tehosekoitin yleiskoneeseen ja seuraa samoja ohjeita.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Maukas paahdettu punajuurihummus

Vaihe 1

Laita esivalmistellut punajuuret kasariin ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä keskilämmölle ja kypsennä 20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet sopivasti. Siivilöi ja säästä 0,6 dl keitinvedestä. Siirrä punajuuret jäähtymään.

Vaihe 2

Laita kaikki ainekset ja kaksi ruokalusikallista säästettyä nestettä KitchenAid-tehosekoittimeen ja sekoita nopeudella 2, kunnes seoksen koostumus on melko tasainen. (Lisää keitinvettä, jos seos on liian paksua.) Laita seos tarjoiluastiaan ja koristele seesaminsiemenillä, oliiviöljyllä, sormisuolalla ja pienellä määrällä sitruunan kuorta.

KOKIN VINKIT:

Saat tehtyä hummuksesta paksumman version käyttämällä KitchenAid-yleiskoneen kanssa taikinavatkainlisävarustetta. Vaihda vain tehosekoitin yleiskoneeseen ja seuraa samoja ohjeita.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.