Skip the navigation

Maustettu viikunahillo

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Spiced Fig Jam

Kokeile tätä herkullista, mausteista viikunahilloa, jonka valmistaminen vie alle 30 minuuttia!

Duration
Yhteensä25min
Valmistelu5min
Ruoanlaitto20min

Välineet

HandBlenderHandBlender

Ainekset

225 g

kuivattuja Black Mission -viikunoita, kannat poistettuna

118 ml

laadukasta Pinot Noir -viiniä

40 g

valkoista sokeria

30 ml

tuorepuristettua sitruunamehua

1/2 tl

sitruunankuorta

1 tl

garam masala -mausteseosta

ripaus

merisuolaa

1/4 tl

cayennepippuria (valinnainen)

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Noin 2,5 dl hilloa

  2. Laita kuivatut viikunat ja punaviini (pinot noir) kattilaan ja peitä kannella.

  3. Anna viikunoiden ja viinin kiehua keskilämmöllä 10–12 minuuttia tai kunnes viikunat ovat pehmenneet. Sammuta levy.

  4. Lisää kattilaan loput ainekset.

  5. Aseta astiasuoja johdottoman KitchenAid®-sauvasekoittimen varteen ja kiinnitä sitten varsi runkoon. Kytke sauvasekoitin pistorasiaan, aseta varren terä viikunan päälle ja paina muuttuvaa nopeudensäädintä kahden sekunnin ajan.

  6. Irrota nopeudensäädin, aseta sekoitinvarren terä toisen viikunan päälle ja toista, kunnes kaikki viikunat on käyty läpi.

  7. Jatka sekoitinvarren käyttämistä seoksen eri osissa, kunnes seos on täysin sileää.

  8. Irrota sauvasekoitin pistorasiasta ja aseta sivuun.

  9. Säilytä hilloa ilmatiiviissä astiassa.

  10. Voit korvata pinot noirin suosikkivalko- tai punaviinilläsi. Voit kokeilla lisätä seokseen ¼ tl tuoretta timjamia, tai voit jättää garam masalan pois ja tehdä yksinkertaisempaa viikunahilloa.