Ainesosat
Vaihe 1
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Halkaise munakoiso pituussuunnassa, kaada puolikkaille oliiviöljyä ja levitä öljy käsin tasaiseksi kerrokseksi. Aseta puolikkaat leikattu puoli alaspäin uunipellille ja paista uunissa 30–35 minuuttia tai kunnes niiden kuori alkaa painua sisään.
Vaihe 2
Ota munakoisot ulos uunista. Kun ne ovat hieman jäähtyneet, aseta hienojakoinen siivilä kulhon päälle ja kaavi munakoisot siivilään. Anna munakoison lihan vetäytyä 10 minuuttia. Painele niitä kerran tai kaksi vetäytymisen aikana.
Vaihe 3
Lisää munakoiso ja muut ainekset tehosekoittimeen. Valitse nopeus 3 ja sekoita 20 sekuntia tai kunnes seos on tasainen. Mausta oliiviöljyllä, sitruunankuorella ja hyppysellisellä savupaprikaa.
Vaihe 4
Valmista naantaikina vatkaamalla lämmin vesi, hiiva ja hunaja kevyesti yhteen suuressa kulhossa. Anna levätä viisi minuuttia tai kunnes taikina vaahtoa.
Vaihe 5
Lisää jauhot, oliiviöljy, jogurtti, maito, suola, pilkottu valkosipuli, aniksensiemenet ja jauho yleiskoneen kulhoon ja lisää sitten hiivaseos. Asenna taikinakoukkulisävaruste, valitse nopeus 2 ja vaivaa 30 sekuntia. Valitse nopeus 6 ja vaivaa 3–4 minuuttia tai kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa.
Vaihe 6
Poista taikina yleiskoneesta, pyöritä se palloksi ja aseta taikina sitten kevyesti voideltuun keskikokoiseen kulhoon. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vaihe 7
Leikkaa valmis taikina kuuteen osaan. Kauli palat ½ cm:n paksuiksi, valurautapannulle sopiviksi leiviksi.
Vaihe 8
Sulata voi pienessä kulhossa, sekoita joukkoon 1 tl hienonnettua persiljaa ja laita se pullasudin kanssa lieden viereen odottamaan.
Vaihe 9
Lämmitä pannu savuavan kuumaksi ja paista naanleipäpaloja 2–3 minuuttia tai kunnes ne ovat kuplivia ja kullanruskeita. Käännä ja paista vielä 2–3 minuuttia. Sivele voisulakastiketta naanleivän pinnalle, ennen kuin poistat sen pannulta. Siirrä naanleipä sitten pois pannulta ja sivele toinenkin puoli. Tarjoile kuumana Baba Ganoushin kanssa.
Suosituimmat ruokamme
Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.
Vaihe 1
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Halkaise munakoiso pituussuunnassa, kaada puolikkaille oliiviöljyä ja levitä öljy käsin tasaiseksi kerrokseksi. Aseta puolikkaat leikattu puoli alaspäin uunipellille ja paista uunissa 30–35 minuuttia tai kunnes niiden kuori alkaa painua sisään.
Vaihe 2
Ota munakoisot ulos uunista. Kun ne ovat hieman jäähtyneet, aseta hienojakoinen siivilä kulhon päälle ja kaavi munakoisot siivilään. Anna munakoison lihan vetäytyä 10 minuuttia. Painele niitä kerran tai kaksi vetäytymisen aikana.
Vaihe 3
Lisää munakoiso ja muut ainekset tehosekoittimeen. Valitse nopeus 3 ja sekoita 20 sekuntia tai kunnes seos on tasainen. Mausta oliiviöljyllä, sitruunankuorella ja hyppysellisellä savupaprikaa.
Vaihe 4
Valmista naantaikina vatkaamalla lämmin vesi, hiiva ja hunaja kevyesti yhteen suuressa kulhossa. Anna levätä viisi minuuttia tai kunnes taikina vaahtoa.
Vaihe 5
Lisää jauhot, oliiviöljy, jogurtti, maito, suola, pilkottu valkosipuli, aniksensiemenet ja jauho yleiskoneen kulhoon ja lisää sitten hiivaseos. Asenna taikinakoukkulisävaruste, valitse nopeus 2 ja vaivaa 30 sekuntia. Valitse nopeus 6 ja vaivaa 3–4 minuuttia tai kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa.
Vaihe 6
Poista taikina yleiskoneesta, pyöritä se palloksi ja aseta taikina sitten kevyesti voideltuun keskikokoiseen kulhoon. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vaihe 7
Leikkaa valmis taikina kuuteen osaan. Kauli palat ½ cm:n paksuiksi, valurautapannulle sopiviksi leiviksi.
Vaihe 8
Sulata voi pienessä kulhossa, sekoita joukkoon 1 tl hienonnettua persiljaa ja laita se pullasudin kanssa lieden viereen odottamaan.
Vaihe 9
Lämmitä pannu savuavan kuumaksi ja paista naanleipäpaloja 2–3 minuuttia tai kunnes ne ovat kuplivia ja kullanruskeita. Käännä ja paista vielä 2–3 minuuttia. Sivele voisulakastiketta naanleivän pinnalle, ennen kuin poistat sen pannulta. Siirrä naanleipä sitten pois pannulta ja sivele toinenkin puoli. Tarjoile kuumana Baba Ganoushin kanssa.