Skip the navigation

Naanleipä baba ganoushin kera

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Naan Bread with Baba Ganoush

Tasainen, savunmakuinen Baba Ganoush ja herkullinen naan sopivat täydellisesti yhteen. Voit valmistaa tämän ylellisen välipalan kotona KitchenAid-yleiskoneella ja -tehosekoittimella.

Duration
Yhteensä50min
Valmistelu20min
Ruoanlaitto30min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

2

keskikokoista munakoisoa (n. 1,1 kg)

4

valkosipulinkynttä

3 rkl

sitruunamehua (lisää tarvittaessa) ja hieman kuorta

80 g

tahinia

85 ml

ekstra neitsyt oliiviöljyä + lisää munakoisojen voiteluun

2 rkl

lehtipersiljaa + lisää koristeeksi

tl (baba ganoushia varten)

suolaa

tl (naan-leipää varten)

suolaa

1/2 tl

jauhettua juustokuminaa

1/4 tl

savupaprikaa

1 tl

hunajaa

120 ml

lämmintä vettä

tl

aktiivista kuivahiivaa

270 g

vehnäjauhoja

1 rkl

oliiviöljyä

60 g

maustamatonta jogurttia

60 ml

täysmaitoa

2

hienoksi silputtuja valkosipulin kynsiä

1 tl

aniksensiemeniä

öljyä pannulle

40 g

voisulaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Halkaise munakoiso pituussuunnassa, kaada puolikkaille oliiviöljyä ja levitä öljy käsin tasaiseksi kerrokseksi. Aseta puolikkaat leikattu puoli alaspäin uunipellille ja paista uunissa 30–35 minuuttia tai kunnes niiden kuori alkaa painua sisään.

  2. Ota munakoisot ulos uunista. Kun ne ovat hieman jäähtyneet, aseta hienojakoinen siivilä kulhon päälle ja kaavi munakoisot siivilään. Anna munakoison lihan vetäytyä 10 minuuttia. Painele niitä kerran tai kaksi vetäytymisen aikana.

  3. Lisää munakoiso ja muut ainekset tehosekoittimeen. Valitse nopeus 3 ja sekoita 20 sekuntia tai kunnes seos on tasainen. Mausta oliiviöljyllä, sitruunankuorella ja hyppysellisellä savupaprikaa.

  4. Valmista naantaikina vatkaamalla lämmin vesi, hiiva ja hunaja kevyesti yhteen suuressa kulhossa. Anna levätä viisi minuuttia tai kunnes taikina vaahtoa.

  5. Lisää jauhot, oliiviöljy, jogurtti, maito, suola, pilkottu valkosipuli, aniksensiemenet ja jauho yleiskoneen kulhoon ja lisää sitten hiivaseos. Asenna taikinakoukkulisävaruste, valitse nopeus 2 ja vaivaa 30 sekuntia. Valitse nopeus 6 ja vaivaa 3–4 minuuttia tai kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa.

  6. Poista taikina yleiskoneesta, pyöritä se palloksi ja aseta taikina sitten kevyesti voideltuun keskikokoiseen kulhoon. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

  7. Leikkaa valmis taikina kuuteen osaan. Kauli palat ½ cm:n paksuiksi, valurautapannulle sopiviksi leiviksi.

  8. Sulata voi pienessä kulhossa, sekoita joukkoon 1 tl hienonnettua persiljaa ja laita se pullasudin kanssa lieden viereen odottamaan.

  9. Lämmitä pannu savuavan kuumaksi ja paista naanleipäpaloja 2–3 minuuttia tai kunnes ne ovat kuplivia ja kullanruskeita. Käännä ja paista vielä 2–3 minuuttia. Sivele voisulakastiketta naanleivän pinnalle, ennen kuin poistat sen pannulta. Siirrä naanleipä sitten pois pannulta ja sivele toinenkin puoli. Tarjoile kuumana Baba Ganoushin kanssa.