Skip the navigation

Nyhtökana- ja peri peri -tacot

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Peri Peri Shredded Chicken Tacos

Näissä takuuvarmoissa hittitacoissa tulisuus, savuisuus sekä hunajan ja kypsän mangon makeus kohtaavat. Tarvitset KitchenAid-tehosekoittimen ja -yleiskoneen.

Duration
Yhteensä40min
Valmistelu10min
Ruoanlaitto30min

Välineet

BlenderBlender
StandMixerStandMixer

Ainekset

pieniä maissi- tai vehnätortilloja

6-8 kpl

luuttomia ja nahattomia kananreisiä

1

suuri, kypsä mango

10-12 lehteä

tuoretta minttua hienonnettuna

savoijinkaali

4 kpl

thaichilejä (rawit)

35 g

korianteria

6

valkosipulinkynttä

240 g

punaisia säilykepaprikoja

1 tl

tuoretta oreganoa

1/2

sipuli

1 tl

savupaprikaa

1 tl

suolaa

2 rkl

hunajaa

65 ml

sitruunamehua

125 ml

oliiviöljyä

1 rkl

valkoviinietikkaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Reseptistä saat 10–12 tacoa.

  2. Lisää kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita nopeudella 5–10 sekuntia.

  3. Lämmitä uuni grillausasetuksella. Lisää kananreisien molemmille puolille suolaa ja pippuria. Aseta ne sitten grillauksen kestävään astiaan. Kaada noin 2 ruokalusikallista kastiketta palojen päälle. Kääntele paloja kastikkeessa pihdeillä niin, että ne marinoituvat kauttaaltaan.

  4. Kun uuni on lämmin, paista kanaa grillausasetuksella 20–25 minuuttia tai kunnes kana on kypsä ja sen pinta hiiltynyt. Poista kana uunista ja anna sen vetäytyä 5 minuuttia.

  5. Laita kana yleiskoneen kulhoon. Sekoita sitä nopeudella 4 ja vatkainlisävarusteella 8–10 sekuntia (tai kunnes kana on riittävän revittyä). Laita kana takaisin astiaan paistinnesteiden sekaan.

  6. Valmistele koristeet. Kuutioi mangon hedelmäliha. Aseta mango kulhoon ja sekoita mukaan tuore minttu. Siirrä sivuun. Leikkaa savoijinkaali ohuiksi suikaleiksi. Siirrä sivuun.