Nyhtökanatacot ja guacamole
Mehevää ja maukasta nyhtökanaa tarjoiltuna tortillojen ja itse tehdyn guacamolen kanssa.
Välineet
Ainekset
Annos
1 tl
chilijauhetta
1 rkl
oreganoa
1 tl
sipulijauhetta
1 rkl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
1 rkl
valkosipulijauhetta kanan maustamiseen
1/2 tl
suolaa kanan maustamiseen
4
broilerin rintafileitä
100 ml
kanalientä
2 rkl
oliiviöljyä
8
pientä tortillaa
1/2
punasipulia puolikkaina renkaina
2+3 rkl viimeistelyyn ja guacamoleen
korianteria
2 rkl
jalapeño-majoneesia
2 rkl
meksikolaista salsaa
3
kypsää avokadoa
1/2
pieni sipuli
1
roma-tomaatti
1
lime
1/2 tl
suolaa guacamolea varten
1 tl
valkosipulijauhetta guacamolea varten
Vaiheittaiset ohjeet
Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset keskenään.
Kuorruta broilerin rintafileet mausteseoksella.
Paista broilerin rintafileitä pannulla molemmilta puolilta noin 1 minuutin ajan. Lisää kanaliemi ja kypsennä kannen alla noin 12 minuuttia.
Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen. Nosta rintafileet pois pannulta (älä kaada nestettä pois) ja laita ne yleiskoneen kulhoon. Silppua fileet nopeudella 2.
Lisää silputun kanan joukkoon pannulla oleva neste ja sekoita hämmennysnopeudella 30 sekuntia.
Puolita avokadot ja poista kivet. Viillä avokadoon varovasti veitsellä ristikuvio. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen ja kaavi avokadon hedelmäliha yleiskoneen kulhoon.
Kuori ja pilko sipuli ja lisää se kulhoon.
Puolita tomaatti ja poista siemenet. Pilko tomaatti ja lisää se kulhoon.
Lisää hienonnettu korianteri, 1 limen mehu, suola ja valkosipulijauhe.
Valitse nopeus 2 ja sekoita noin minuutti. Älä sekoita liikaa, sillä guacamolen rakenne saa jäädä rouheaksi.
Täytä tortillat guacamolella ja nyhtökanalla ja viimeistele punasipulilla, korianterilla ja kastikkeilla.