Skip the navigation

Paahteinen kookos-hunaja-inkiväärikakku

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Toasted Coconut Honey Ginger Cake

Tämän makean hunajakakun inkiväärinen potku ja upea tuorejuustokuorrute saavat makunystyrät kihelmöimään. Kokeile tätä reseptiä KeittiönAid-yleiskoneella.

Duration
Yhteensä1h10
Valmistelu40min
Ruoanlaitto30min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

240 g

vehnäjauhoja (lisäksi hieman kakkuvuoan jauhottamiseen)

1 tl

suolaa

2 tl

leivinjauhetta

230 g

kookosmaitoa

1/2 tl

tuoretta, raastettua inkivääriä

170 g

hunajaa

110 ml

rypsiöljyä

250 g

suolaamatonta huoneenlämpöistä voita

270 g

sokeria

4

isoa kananmunaa

2

munankeltuaista

200 g

makeuttamatonta kookosraastetta

450 g

huoneenlämpöistä tuorejuustoa

225 g

huoneenlämpöistä, suolaamatonta voita kuorrutusta varten

1/4 tl

suolaa

600 g

sihdattua tomusokeria

2 tl

sitruunankuorta

225 g

kookoslastuja

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lämmitä uuni 180 °C:een. Voitele kaksi pyöreää kakkuvuokaa (22–24 cm) vuokaspraylla ja jauhota ne.

  2. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa. Siirrä sivuun.

  3. Sekoita kookosmaito, inkivääri, hunaja ja rypsiöljy erillisessä kulhossa. Siirrä sivuun.

  4. Laita voi ja sokeri sekoituskulhoon ja sekoita nopeudella 8 vatkainlisävarusteella 3–4 minuuttia, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa.

  5. Valitse nopeus 4 ja lisää kananmunat yksitellen. Anna kananmunan vatkautua seokseen ennen kuin lisäät seuraavan munan. Lisää sitten keltuaiset niin ikään yksitellen.

  6. Valitse nopeus 2 ja lisää kuivia ja kosteita seoksia vähän kerrallaan vuorotellen, kunnes molemmat seokset on lisätty kokonaan. Valitse nopeus 1, lisää kookoshiutaleet ja vatkaa kevyesti.

  7. Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan.

  8. Paista 22–27 minuuttia 180 °C:ssa. Siirrä vuoat ritilöille ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Siirrä kakut ritilöille ja anna niiden jäähtyä kokonaan.

  9. Kun uunin lämpötila on vielä 180 °C, laita kookoshiutaleet reunalliselle uunipellille ja paahda niitä 4–7 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä.

  10. Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuustoa, voita, sitruunan kuorta ja suolaa yleiskoneen korkealla nopeudella 2–3 minuuttia niin, että seoksesta tulee tasainen.

  11. Lisää 480 g tomusokeria ja sekoita 30 sekuntia nopeudella 1. Valitse sitten nopeus 6 ja vatkaa vielä 2 minuuttia.

  12. Halkaise molemmat kakut puolittain vaakasuunnassa. Aseta 1 kerros leikattu puoli ylöspäin kakkutarjottimelle tai -lautaselle ja levitä sen päälle paksu kuorrutekerros. Aseta päälle toinen kakkukerros ja kuorruta sekin. Käytä loput kakkukerrokset ja kuorrute samoin.

  13. Kuorruta koko kakku ja anna jäähtyä jääkaapissa 30 minuuttia. Kun kuorrute on asettunut (mutta ei kovettunut), taputtele paahdettuja kookoshiutaleita kevyesti kakun reunoille ja päälle.