Edellinen sivu
Suussa sulavat herkut

Paahteinen kookos-hunaja-inkiväärikakku

Tämän makean hunajakakun inkiväärinen potku ja upea tuorejuustokuorrute saavat makunystyrät kihelmöimään. Kokeile tätä reseptiä KeittiönAid-yleiskoneella.

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

8

Ainesosat

13

Vaihetta

Aika

40'

Esivalmistelut

30'

Kypsennys

70'

Yhteensä

Ainesosat

Kuinka monta annosta?

  • -vuokasprayta
  • 240 gvehnäjauhoja (lisäksi hieman kakkuvuoan jauhottamiseen)
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 230 gkookosmaitoa
  • ½ tltuoretta raastettua inkivääriä
  • 170 ghunajaa
  • 110 mlrypsiöljyä
  • 225 gsuolatonta voita, huoneenlämpöistä
  • 270 gsokeri
  • 4isoja kananmunia
  • 2isoja munankeltuaisia
  • 200 gmakeuttamattomia kookoshiutaleita
  • 450 ghuoneenlämpöistä tuorejuustoa
  • 225 gsuolatonta, huoneenlämpöistä voita kuorrutetta varten
  • ¼ tlsuolaa
  • 600 gsiivilöityä tomusokeria
  • 2 tlsitruunan kuorta
  • 255 gkookoshiutaleita
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Lämmitä uuni 180 °C:een. Voitele kaksi pyöreää kakkuvuokaa (22–24 cm) vuokaspraylla ja jauhota ne.

  • Vaihe 2

    Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa. Siirrä sivuun.

  • Vaihe 3

    Sekoita kookosmaito, inkivääri, hunaja ja rypsiöljy erillisessä kulhossa. Siirrä sivuun.

  • Vaihe 4

    Laita voi ja sokeri sekoituskulhoon ja sekoita nopeudella 8 vatkainlisävarusteella 3–4 minuuttia, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa.

  • Vaihe 5

    Valitse nopeus 4 ja lisää kananmunat yksitellen. Anna kananmunan vatkautua seokseen ennen kuin lisäät seuraavan munan. Lisää sitten keltuaiset niin ikään yksitellen.

  • Vaihe 6

    Valitse nopeus 2 ja lisää kuivia ja kosteita seoksia vähän kerrallaan vuorotellen, kunnes molemmat seokset on lisätty kokonaan. Valitse nopeus 1, lisää kookoshiutaleet ja vatkaa kevyesti.

  • Vaihe 7

    Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan.

  • Vaihe 8

    Paista 22–27 minuuttia 180 °C:ssa. Siirrä vuoat ritilöille ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Siirrä kakut ritilöille ja anna niiden jäähtyä kokonaan.

  • Vaihe 9

    Kun uunin lämpötila on vielä 180 °C, laita kookoshiutaleet reunalliselle uunipellille ja paahda niitä 4–7 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä.

  • Vaihe 10

    Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuustoa, voita, sitruunan kuorta ja suolaa yleiskoneen korkealla nopeudella 2–3 minuuttia niin, että seoksesta tulee tasainen.

  • Vaihe 11

    Lisää 480 g tomusokeria ja sekoita 30 sekuntia nopeudella 1. Valitse sitten nopeus 6 ja vatkaa vielä 2 minuuttia.

  • Vaihe 12

    Halkaise molemmat kakut puolittain vaakasuunnassa. Aseta 1 kerros leikattu puoli ylöspäin kakkutarjottimelle tai -lautaselle ja levitä sen päälle paksu kuorrutekerros. Aseta päälle toinen kakkukerros ja kuorruta sekin. Käytä loput kakkukerrokset ja kuorrute samoin.

  • Vaihe 13

    Kuorruta koko kakku ja anna jäähtyä jääkaapissa 30 minuuttia. Kun kuorrute on asettunut (mutta ei kovettunut), taputtele paahdettuja kookoshiutaleita kevyesti kakun reunoille ja päälle.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Paahteinen kookos-hunaja-inkiväärikakku

Vaihe 1

Lämmitä uuni 180 °C:een. Voitele kaksi pyöreää kakkuvuokaa (22–24 cm) vuokaspraylla ja jauhota ne.

Vaihe 2

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa. Siirrä sivuun.

Vaihe 3

Sekoita kookosmaito, inkivääri, hunaja ja rypsiöljy erillisessä kulhossa. Siirrä sivuun.

Vaihe 4

Laita voi ja sokeri sekoituskulhoon ja sekoita nopeudella 8 vatkainlisävarusteella 3–4 minuuttia, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa.

Vaihe 5

Valitse nopeus 4 ja lisää kananmunat yksitellen. Anna kananmunan vatkautua seokseen ennen kuin lisäät seuraavan munan. Lisää sitten keltuaiset niin ikään yksitellen.

Vaihe 6

Valitse nopeus 2 ja lisää kuivia ja kosteita seoksia vähän kerrallaan vuorotellen, kunnes molemmat seokset on lisätty kokonaan. Valitse nopeus 1, lisää kookoshiutaleet ja vatkaa kevyesti.

Vaihe 7

Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan.

Vaihe 8

Paista 22–27 minuuttia 180 °C:ssa. Siirrä vuoat ritilöille ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Siirrä kakut ritilöille ja anna niiden jäähtyä kokonaan.

Vaihe 9

Kun uunin lämpötila on vielä 180 °C, laita kookoshiutaleet reunalliselle uunipellille ja paahda niitä 4–7 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä.

Vaihe 10

Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuustoa, voita, sitruunan kuorta ja suolaa yleiskoneen korkealla nopeudella 2–3 minuuttia niin, että seoksesta tulee tasainen.

Vaihe 11

Lisää 480 g tomusokeria ja sekoita 30 sekuntia nopeudella 1. Valitse sitten nopeus 6 ja vatkaa vielä 2 minuuttia.

Vaihe 12

Halkaise molemmat kakut puolittain vaakasuunnassa. Aseta 1 kerros leikattu puoli ylöspäin kakkutarjottimelle tai -lautaselle ja levitä sen päälle paksu kuorrutekerros. Aseta päälle toinen kakkukerros ja kuorruta sekin. Käytä loput kakkukerrokset ja kuorrute samoin.

Vaihe 13

Kuorruta koko kakku ja anna jäähtyä jääkaapissa 30 minuuttia. Kun kuorrute on asettunut (mutta ei kovettunut), taputtele paahdettuja kookoshiutaleita kevyesti kakun reunoille ja päälle.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.