Edellinen sivu
Parhaat pastaruoat

Peruna- ja vehnäjauhofettuccine sienien kerä

Aloita valmistus

Työkalut

Yleiskoneet

Yleiskoneet

Pastamankeli

Pastamankeli

Fettuccine-leikkuri

Fettuccine-leikkuri

Tiedot

11

Ainesosat

9

Vaihetta

Aika

50'

Esivalmistelut

20'

Kypsennys

70'

Yhteensä

Ainesosat

Kuinka monta annosta?

  • 100 gvehnäjauhoja
  • 100 gdurumjauhoja
  • 2munia
  • 75 gperunaa
  • 150 gmetsäsieniä
  • 50 gparmesaaniraastetta
  • 15 gsilputtua persiljaa
  • 1 kynttävalkosipulia
  • 2 rklextra virgin -oliiviöljyä
  • -suolaa
  • -rouhittua pippuria
  • 200 gvehnäjauhoja
  • 200 gdurumjauhoja
  • 4munia
  • 150 gperunaa
  • 300 gmetsäsieniä
  • 100 gparmesaaniraastetta
  • 30 gsilputtua persiljaa
  • 2 kynttävalkosipulia
  • 4 rklextra virgin -oliiviöljyä
  • -suolaa
  • -rouhittua pippuria
  • 300 gvehnäjauhoja
  • 300 gdurumjauhoja
  • 6munia
  • 200 gperunaa
  • 450 gmetsäsieniä
  • 150 gparmesaaniraastetta
  • 45 gsilputtua persiljaa
  • 3 kynttävalkosipulia
  • 6 rklextra virgin -oliiviöljyä
  • -suolaa
  • -rouhittua pippuria
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolavedessä. Jäähdytä ja kuori.

  • Vaihe 2

    Laita munat, perunat, vehnä- ja durumjauhot sekä 1/3 tl suolaa yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.

  • Vaihe 3

    Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.

  • Vaihe 4

    Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.

  • Vaihe 5

    Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Käytä sitten konetta jälleen paksuudella 3.

  • Vaihe 6

    Vie pastalevy fettuccineleikkurin läpi yhdellä kädellä pitäen pastasta toisella kädellä kiinni sen tullessa leikkurin läpi.

  • Vaihe 7

    Laita fettuccine jauhotetulle liinalle tasaisena ja anna kuivua useiden minuuttien ajan ennen käyttöä. Voit myös käyttää KitchenAidin pastan kuivaustelinettä.

  • Vaihe 8

    Kun pasta on kuivumassa, kiehauta suolalla maustettu vesi suuressa kattilassa.
    Kuumenna 4 ruokalusikallista öljyä suurella paistinpannulla ja lisää joukkoon silputtu persilja, valkosipuli ja sienet. Paista 5 minuutin ajan keskisuurella lämmöllä.
    Keitä fettuccine vedessä, kuivata lävikössä ja siirrä pannulle sienien joukkoon.
    Ruskista fettuccineja pannulla minuutin ajan, jaa neljälle lautaselle, ripottele parmesaaniraastetta päälle ja tarjoile kuumana.

  • VINKKI

    Saat lisää makua reseptiin, kun lisäät fettuccinetaikinaan hienoksi silputtuja salvianlehtiä vaivaamisen aikana.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Peruna- ja vehnäjauhofettuccine sienien kerä

Vaihe 1

Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolavedessä. Jäähdytä ja kuori.

Vaihe 2

Laita munat, perunat, vehnä- ja durumjauhot sekä 1/3 tl suolaa yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.

Vaihe 3

Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.

Vaihe 4

Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.

Vaihe 5

Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Käytä sitten konetta jälleen paksuudella 3.

Vaihe 6

Vie pastalevy fettuccineleikkurin läpi yhdellä kädellä pitäen pastasta toisella kädellä kiinni sen tullessa leikkurin läpi.

Vaihe 7

Laita fettuccine jauhotetulle liinalle tasaisena ja anna kuivua useiden minuuttien ajan ennen käyttöä. Voit myös käyttää KitchenAidin pastan kuivaustelinettä.

Vaihe 8

Kun pasta on kuivumassa, kiehauta suolalla maustettu vesi suuressa kattilassa.
Kuumenna 4 ruokalusikallista öljyä suurella paistinpannulla ja lisää joukkoon silputtu persilja, valkosipuli ja sienet. Paista 5 minuutin ajan keskisuurella lämmöllä.
Keitä fettuccine vedessä, kuivata lävikössä ja siirrä pannulle sienien joukkoon.
Ruskista fettuccineja pannulla minuutin ajan, jaa neljälle lautaselle, ripottele parmesaaniraastetta päälle ja tarjoile kuumana.

VINKKI

Saat lisää makua reseptiin, kun lisäät fettuccinetaikinaan hienoksi silputtuja salvianlehtiä vaivaamisen aikana.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.