Skip the navigation

Peruna- ja vehnäjauhofettuccine sienien kera

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Potato and wheat flour fettuccine with mushrooms

Duration
Yhteensä1h10
Valmistelu50min
Ruoanlaitto20min

Välineet

PastaCuttersPastaCutters
PastaRollerPastaRoller
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

100 g

vehnäjauhoja

100 g

durumjauhoja

2

kananmunaa

75 g

perunaa

150 g

metsäsieniä

50 g

raastettua parmesaania

15 g

silputtua persiljaa

1

valkosipulinkynsi

2 rkl

ekstra neitsyt oliiviöljyä

ripaus

suolaa

ripaus

pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolavedessä. Jäähdytä ja kuori.

  2. Laita munat, perunat, vehnä- ja durumjauhot sekä 1/3 tl suolaa yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.

  3. Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.

  4. Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.

  5. Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Käytä sitten konetta jälleen paksuudella 3.

  6. Vie pastalevy fettuccineleikkurin läpi yhdellä kädellä pitäen pastasta toisella kädellä kiinni sen tullessa leikkurin läpi.

  7. Laita fettuccine jauhotetulle liinalle tasaisena ja anna kuivua useiden minuuttien ajan ennen käyttöä. Voit myös käyttää KitchenAidin pastan kuivaustelinettä.

  8. Kun pasta on kuivumassa, kiehauta suolalla maustettu vesi suuressa kattilassa. Kuumenna 4 ruokalusikallista öljyä suurella paistinpannulla ja lisää joukkoon silputtu persilja, valkosipuli ja sienet. Paista 5 minuutin ajan keskisuurella lämmöllä. Keitä fettuccine vedessä, valuta lävikössä ja siirrä pannulle sienien joukkoon. Ruskista fettuccineja pannulla minuutin ajan, jaa neljälle lautaselle, ripottele parmesaaniraastetta päälle ja tarjoile kuumana.

  9. Saat lisää makua reseptiin, kun lisäät fettuccinetaikinaan hienoksi silputtuja salvianlehtiä vaivaamisen aikana.