Skip the navigation

Pestolla täytetty porsaankylki ja duchesse-perunoita

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - PESTO STUFFED PORK LOIN & POMME DUCHESSE

Yllätä itsesi ja vieraasi hemmottelevan herkullisella aterialla. Helppo resepti, jolla teet vaikutuksen.

Duration
Yhteensä2h40
Valmistelu1h20
Ruoanlaitto1h20

Välineet

BlenderBlender
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

80 ml

oliiviöljyä

1/2 tl

suolaa pestoa varten

100 g

sinappikaalia

100 g

rukolaa

1 kynsi

valkosipulia

20 g

saksanpähkinöitä

45 g

parmesaanijuustoa

1

porsaan kylkeä

100 g

vuohenjuustoa

50 g

karpaloita

800 g

jauhoisia perunoita

60 ml

kuohukermaa

40 g

voita

2

munankeltuaista

1/2 tl

suolaa duchesse-perunoihin

1/2 tl

pippuria duchesse-perunoihin

1/4 tl

muskottipähkinää

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita oliiviöljy, suola, sinappikaali, valkosipuli, saksanpähkinät ja parmesaanijuusto tehosekoittimen kannuun.

  2. Aloita sekoittaminen nopeudella 2. Nosta nopeuteen 4 ja sekoita ainekset pestoksi (jätä hiukan karkeaksi).

  3. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä ruokalusikallinen kerrallaan.

  4. Tee kylkipalaan viilto pituussuunnassa ja taita pala auki. Nuiji se lihanuijalla noin 2 cm:n paksuiseksi.

  5. Levitä pestoa kylkipalan päälle niin, että reunoille jää tilaa.

  6. Ripottele vuohenjuusto muruina peston päälle ja kruunaa täyte karpaloilla.

  7. Rullaa kylkipala tiukasti kiinni ja sido se paistolangalla.

  8. Paista 50 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

  9. Anna tekeytyä 5 minuuttia ennen leikkaamista.

  10. Kuori perunat ja keitä ne suolatussa vedessä.

  11. Kiinnitä lankavispilä yleiskoneeseen. Laita perunat yleiskoneen kulhoon ja aloita sekoittaminen nopeudella 6.

  12. Lämmitä kermaa ja voita pienessä kattilassa, kunnes voi sulaa.

  13. Kaada seos perunoiden sekaan. Lisää kaksi keltuaista ja mausteet.

  14. Nosta nopeuteen 10 ja sekoita, kunnes seoksessa ei enää ole paakkuja.

  15. Kiinnitä pursotinpussiin tähtitylla ja laita uunipellille leivinpaperi. Kaada perunamuusi pursotinpussiin ja pursota se ruusuiksi leivinpaperille.

  16. Laita pakastimeen 30 minuutiksi, voitele kananmunalla ja paista 15 minuuttia 220-asteisessa uunissa.