Edellinen sivu

Raikas punajuuripasta myskikurpitsalla ja salvialla

Juhlista vuoden väriämme tällä herkullisella punajuuripastalla!.

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

14

Ainesosat

9

Vaihetta

Aika

90'

Esivalmistelut

30'

Kypsennys

120'

Yhteensä

Ainesosat

  • -pastaan:
  • 1 keskikokoinen (150 g)punajuuri kuorittuna ja kuutioituna
  • 450 gvehnäjauhoja
  • 4 (200 g)isoa kananmunaa
  • -täytteeseen:
  • 400 gmyskikurpitsaa
  • 200 gricottajuustoa
  • 25 graastettua parmesaania
  • 2 tlsuolaa
  • 1 ripausmuskottipähkinää
  • 1 tlsitruunan kuorta
  • -kastikkeeseen:
  • 5salvianlehtiä pilkottuina
  • 130 gvoita ruskistettuna
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Lämmitä uuni 220 asteeseen. Leikkaa myskikurpitsa puoliksi pituussuunnassa, poista siemenet, pirskota päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Asettele palaset foliolla tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 25–30 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

  • Vaihe 2

    Laita esivalmistellut punajuuret kasariin ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä keskilämmölle ja kypsennä 20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet sopivasti. Siirrä punajuuret reikäkauhalla vedestä KitchenAid-tehosekoittimen kannuun. Lisää kannuun 0,6 dl keitinvettä ja sekoita nopeudella 4, kunnes punajuuret ovat soseutuneet.

  • Vaihe 3

    Kiinnitä taikinakoukku KitchenAid-yleiskoneeseen ja laita sekoituskulhoon jauhot, munat ja punajuurisose. Lukitse pää paikalleen ja käytä laitetta sekoitusnopeudella kahden minuutin ajan. Nosta nopeus sitten tasolle 2 ja vaivaa taikinaa vielä 5–6 minuuttia. Laita taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle ja vaivaa muutaman kerran muodostaen taikinasta tasaisen pallon. Peitä muovikelmulla ja anna levätä 30 minuuttia.

  • Vaihe 4

    Kauho jäähtynyt kurpitsan sisus kulhoon ja yhdistä ricottajuuston, suolan, muskottipähkinän ja sitruunankuoren kanssa. Sekoita hyvin, jotta seoksesta tulee tasaista, ja lusikoi pursotinpussiin. Jäähdytä.

  • Vaihe 5

    Kiinnitä yleiskoneeseen KitchenAid-pastatelalisävaruste. Valitse paksuudeksi 1 ja aseta laite sekoitusnopeudelle. Leikkaa taikinapallo neljään yhtä suureen osaan. Litistä yksi taikinapala kerrallaan käsin noin 1 cm:n paksuiseksi. Jauhota taikina kevyesti. Syötä sitten litistetty taikina pastatelaan. Anna taikinan levätä kädelläsi kevyesti, niin sitä on helppo ohjata telan läpi. (HUOMAUTUS: älä vedä pastaa telan läpi.) Käännä taikinan reunoilta kolmannes taikinan keskelle ja syötä taikina uudelleen telan läpi. Toisen kerran jälkeen vaihda pastan asetus kohtaan 3, sitten 5 ja lopulta 7. Syötä taikinaa telan läpi, kunnes pasta on halutun paksuista. Jauhota kevyesti jokaisen kerran jälkeen.

  • Vaihe 6

    Jauhota työtaso kevyesti ja aseta pastalevy pöydälle. Varmista, ettei se pääse rypistymään. Leikkaa päät veitsellä tasaisiksi. Leikkaa taikinasta 5 cm:n suikaleita pituussuunnassa ja sitten 5 cm:n suikaleita leveyssuunnassa, kunnes muodostuu 5x5 cm:n neliöitä. Pursota sitten pieni määrä täytettä jokaisen neliön keskelle.

  • Vaihe 7

    Nosta varovasti yksi neliö kerrallaan, yhdistä vastakkaiset kulmat ja purista taikina kiinni niin, että muodostuu kolmio. Käännä yksi kulma kohti täytettä. Yhdistä toinen kulma ja purista yhteen. Tee sama kaikille kulmille. Anna kuivua kevyesti jauhotetulla leivinpaperilla.

  • Vaihe 8

    Kun tortellinipasta on valmista, kiehauta nopeasti vettä ja lisää runsaasti suolaa. Lisää tortellinit ja keitä, kunnes ne kelluvat (noin kaksi tai kolme minuuttia). Kuumenna erillisellä pannulla voita, kunnes se muuttuu rusehtavaksi. Poista liedeltä ja lisää silputtu salvia.

  • Vaihe 9

    Kun tortellinit kelluvat, nosta ne reikäkauhalla pois vedestä ja valuta hyvin. Siirrä ruskeaan voikastikkeeseen. Tarjoile heti ricottajuuston, tuoreen parmesaanin, tuoreen salvian ja paahdettujen pinjansiementen kanssa.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Raikas punajuuripasta myskikurpitsalla ja salvialla

Vaihe 1

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Leikkaa myskikurpitsa puoliksi pituussuunnassa, poista siemenet, pirskota päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Asettele palaset foliolla tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 25–30 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Vaihe 2

Laita esivalmistellut punajuuret kasariin ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä keskilämmölle ja kypsennä 20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet sopivasti. Siirrä punajuuret reikäkauhalla vedestä KitchenAid-tehosekoittimen kannuun. Lisää kannuun 0,6 dl keitinvettä ja sekoita nopeudella 4, kunnes punajuuret ovat soseutuneet.

Vaihe 3

Kiinnitä taikinakoukku KitchenAid-yleiskoneeseen ja laita sekoituskulhoon jauhot, munat ja punajuurisose. Lukitse pää paikalleen ja käytä laitetta sekoitusnopeudella kahden minuutin ajan. Nosta nopeus sitten tasolle 2 ja vaivaa taikinaa vielä 5–6 minuuttia. Laita taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle ja vaivaa muutaman kerran muodostaen taikinasta tasaisen pallon. Peitä muovikelmulla ja anna levätä 30 minuuttia.

Vaihe 4

Kauho jäähtynyt kurpitsan sisus kulhoon ja yhdistä ricottajuuston, suolan, muskottipähkinän ja sitruunankuoren kanssa. Sekoita hyvin, jotta seoksesta tulee tasaista, ja lusikoi pursotinpussiin. Jäähdytä.

Vaihe 5

Kiinnitä yleiskoneeseen KitchenAid-pastatelalisävaruste. Valitse paksuudeksi 1 ja aseta laite sekoitusnopeudelle. Leikkaa taikinapallo neljään yhtä suureen osaan. Litistä yksi taikinapala kerrallaan käsin noin 1 cm:n paksuiseksi. Jauhota taikina kevyesti. Syötä sitten litistetty taikina pastatelaan. Anna taikinan levätä kädelläsi kevyesti, niin sitä on helppo ohjata telan läpi. (HUOMAUTUS: älä vedä pastaa telan läpi.) Käännä taikinan reunoilta kolmannes taikinan keskelle ja syötä taikina uudelleen telan läpi. Toisen kerran jälkeen vaihda pastan asetus kohtaan 3, sitten 5 ja lopulta 7. Syötä taikinaa telan läpi, kunnes pasta on halutun paksuista. Jauhota kevyesti jokaisen kerran jälkeen.

Vaihe 6

Jauhota työtaso kevyesti ja aseta pastalevy pöydälle. Varmista, ettei se pääse rypistymään. Leikkaa päät veitsellä tasaisiksi. Leikkaa taikinasta 5 cm:n suikaleita pituussuunnassa ja sitten 5 cm:n suikaleita leveyssuunnassa, kunnes muodostuu 5x5 cm:n neliöitä. Pursota sitten pieni määrä täytettä jokaisen neliön keskelle.

Vaihe 7

Nosta varovasti yksi neliö kerrallaan, yhdistä vastakkaiset kulmat ja purista taikina kiinni niin, että muodostuu kolmio. Käännä yksi kulma kohti täytettä. Yhdistä toinen kulma ja purista yhteen. Tee sama kaikille kulmille. Anna kuivua kevyesti jauhotetulla leivinpaperilla.

Vaihe 8

Kun tortellinipasta on valmista, kiehauta nopeasti vettä ja lisää runsaasti suolaa. Lisää tortellinit ja keitä, kunnes ne kelluvat (noin kaksi tai kolme minuuttia). Kuumenna erillisellä pannulla voita, kunnes se muuttuu rusehtavaksi. Poista liedeltä ja lisää silputtu salvia.

Vaihe 9

Kun tortellinit kelluvat, nosta ne reikäkauhalla pois vedestä ja valuta hyvin. Siirrä ruskeaan voikastikkeeseen. Tarjoile heti ricottajuuston, tuoreen parmesaanin, tuoreen salvian ja paahdettujen pinjansiementen kanssa.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.