Skip the navigation

Raikas punajuuripasta myskikurpitsalla ja salvialla

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Fresh Beetroot Tortellini with Butternut Squash and Sage

Juhlista vuoden väriämme tällä herkullisella punajuuripastalla!

Duration
Yhteensä2h
Valmistelu1h30
Ruoanlaitto30min

Välineet

PastaRollerPastaRoller
StandMixerStandMixer

Ainekset

140 g

punajuuria kuorittuna ja kuutioituna

450 g

vehnäjauhoja

4

suurta kananmunaa

400 g

myskikurpitsaa

200 g

ricottaa

25 g

raastettua parmesaania

2 tl

suolaa

ripaus

muskottipähkinää

1 tl

sitruunan kuorta

5 lehteä

silputtua salviaa

130 g

ruskistettua voita

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Leikkaa myskikurpitsa puoliksi pituussuunnassa, poista siemenet, pirskota päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Asettele palaset foliolla tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 25–30 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

  2. Laita esivalmistellut punajuuret kasariin ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä keskilämmölle ja kypsennä 20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet sopivasti. Siirrä punajuuret reikäkauhalla vedestä KitchenAid-tehosekoittimen kannuun. Lisää kannuun 0,6 dl keitinvettä ja sekoita nopeudella 4, kunnes punajuuret ovat soseutuneet.

  3. Kiinnitä taikinakoukku KitchenAid-yleiskoneeseen ja laita sekoituskulhoon jauhot, munat ja punajuurisose. Lukitse pää paikalleen ja käytä laitetta sekoitusnopeudella kahden minuutin ajan. Nosta nopeus sitten tasolle 2 ja vaivaa taikinaa vielä 5–6 minuuttia. Laita taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle ja vaivaa muutaman kerran muodostaen taikinasta tasaisen pallon. Peitä muovikelmulla ja anna levätä 30 minuuttia.

  4. Kauho jäähtynyt kurpitsan sisus kulhoon ja yhdistä ricottajuuston, suolan, muskottipähkinän ja sitruunankuoren kanssa. Sekoita hyvin, jotta seoksesta tulee tasaista, ja lusikoi pursotinpussiin. Jäähdytä.

  5. Kiinnitä yleiskoneeseen KitchenAid-pastatelalisävaruste. Valitse paksuudeksi 1 ja aseta laite sekoitusnopeudelle. Leikkaa taikinapallo neljään yhtä suureen osaan. Litistä yksi taikinapala kerrallaan käsin noin 1 cm:n paksuiseksi. Jauhota taikina kevyesti. Syötä sitten litistetty taikina pastatelaan. Anna taikinan levätä kädelläsi kevyesti, niin sitä on helppo ohjata telan läpi. (HUOMAUTUS: älä vedä pastaa telan läpi.) Käännä taikinan reunoilta kolmannes taikinan keskelle ja syötä taikina uudelleen telan läpi. Toisen kerran jälkeen vaihda pastan asetus kohtaan 3, sitten 5 ja lopulta 7. Syötä taikinaa telan läpi, kunnes pasta on halutun paksuista. Jauhota kevyesti jokaisen kerran jälkeen.

  6. Jauhota työtaso kevyesti ja aseta pastalevy pöydälle. Varmista, ettei se pääse rypistymään. Leikkaa päät veitsellä tasaisiksi. Leikkaa taikinasta 5 cm:n suikaleita pituussuunnassa ja sitten 5 cm:n suikaleita leveyssuunnassa, kunnes muodostuu 5x5 cm:n neliöitä. Pursota sitten pieni määrä täytettä jokaisen neliön keskelle.

  7. Nosta varovasti yksi neliö kerrallaan, yhdistä vastakkaiset kulmat ja purista taikina kiinni niin, että muodostuu kolmio. Käännä yksi kulma kohti täytettä. Yhdistä toinen kulma ja purista yhteen. Tee sama kaikille kulmille. Anna kuivua kevyesti jauhotetulla leivinpaperilla.

  8. Kun tortellinipasta on valmista, kiehauta nopeasti vettä ja lisää runsaasti suolaa. Lisää tortellinit ja keitä, kunnes ne kelluvat (noin kaksi tai kolme minuuttia). Kuumenna erillisellä pannulla voita, kunnes se muuttuu rusehtavaksi. Poista liedeltä ja lisää silputtu salvia.

  9. Kun tortellinit kelluvat, nosta ne reikäkauhalla pois vedestä ja valuta hyvin. Siirrä ruskeaan voikastikkeeseen. Tarjoile heti ricottajuuston, tuoreen parmesaanin, tuoreen salvian ja paahdettujen pinjansiementen kanssa.