Edellinen sivu
Parhaat pastaruoat

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

Aloita valmistus

Työkalut

Yleiskoneet

Yleiskoneet

Pastamankeli

Pastamankeli

Tiedot

10

Ainesosat

10

Vaihetta

Aika

45'

Esivalmistelut

30'

Kypsennys

75'

Yhteensä

Ainesosat

Kuinka monta annosta?

  • 150 gricottajuustoa
  • 2munia
  • 130 gvehnäjauhoja
  • 50 gparmesaaniraastetta
  • 150 mltäysmaitoa
  • 15 gvoita
  • 10 gtuoreita salvianlehtiä
  • 1/3 tlraastettua muskottia
  • -suolaa
  • -rouhittua pippuria
  • 300 gricottajuustoa
  • 4munia
  • 260 gvehnäjauhoja
  • 100 gparmesaaniraastetta
  • 300 mltäysmaitoa
  • 30 gvoita
  • 15 gtuoreita salvianlehtiä
  • 1/3 tlraastettua muskottia
  • -suolaa
  • -rouhittua pippuria
  • 500 gricottajuustoa
  • 6munia
  • 400 gvehnäjauhoja
  • 150 gparmesaaniraastetta
  • 500 mltäysmaitoa
  • 50 gvoita
  • 20 gtuoreita salvianlehtiä
  • 1/3 tlraastettua muskottia
  • -suolaa
  • -rouhittua pippuria
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Liitä kulho ja lankavispilä yleiskoneeseen. Lisää ricottajuusto, 2 munaa, jauhettu muskotti, suola, pippuri ja puolet parmesaanista. Vispaa nopeudella 6, kunnes seos on tasaista.

  • Vaihe 2

    Laita neljä munaa, jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.

  • Vaihe 3

    Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.

  • Vaihe 4

    Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.

  • Vaihe 5

    Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Aseta sitten paksuudeksi 4.

  • Vaihe 6

    Leikkaa pastalevyt noin 20 cm pitkiksi kaitaleiksi. Levitä niihin 4 ruokalusikallista täytettä ja rullaa pidemmältä sivulta, jolloin tuloksena on kartio. Tee sama lopuille ainesosille.

  • Vaihe 7

    Leikkaa rullat 2 cm spiraaleiksi, voitele uunivuoka ja aseta spiraalit riveihin.

  • Vaihe 8

    Kaada maito astiaan, mausta voinokareilla ja salvianlehdillä, ripottele päälle loput juustosta ja peitä alumiinifoliolla. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

  • Vaihe 9

    Poista alumiinifolio vasta juuri ennen tarjoilua ja tarjoile kuumana.

  • VINKKI

    Saat reseptiin lisää makua, kun lisäät täytteeseen 2 ruokalusikallista pestokastiketta.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Vaihe 1

Liitä kulho ja lankavispilä yleiskoneeseen. Lisää ricottajuusto, 2 munaa, jauhettu muskotti, suola, pippuri ja puolet parmesaanista. Vispaa nopeudella 6, kunnes seos on tasaista.

Vaihe 2

Laita neljä munaa, jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.

Vaihe 3

Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.

Vaihe 4

Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.

Vaihe 5

Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Aseta sitten paksuudeksi 4.

Vaihe 6

Leikkaa pastalevyt noin 20 cm pitkiksi kaitaleiksi. Levitä niihin 4 ruokalusikallista täytettä ja rullaa pidemmältä sivulta, jolloin tuloksena on kartio. Tee sama lopuille ainesosille.

Vaihe 7

Leikkaa rullat 2 cm spiraaleiksi, voitele uunivuoka ja aseta spiraalit riveihin.

Vaihe 8

Kaada maito astiaan, mausta voinokareilla ja salvianlehdillä, ripottele päälle loput juustosta ja peitä alumiinifoliolla. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Vaihe 9

Poista alumiinifolio vasta juuri ennen tarjoilua ja tarjoile kuumana.

VINKKI

Saat reseptiin lisää makua, kun lisäät täytteeseen 2 ruokalusikallista pestokastiketta.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.