Työkalut

Tiedot

12

Ainesosat

8

Vaihetta

Ainesosat

  • 300 gleipäjauhoja
  • 120 gruisjauhoa
  • 7 gsuolaa
  • 10 gkuivahiivaa
  • 1 rkljauhettua anista
  • 230 mlpiimää
  • 5 gruokasoodaa
  • yhdestä appelsiinistaappelsiininkuorta
  • 75 mlvettä
  • 200 mlmelassia
  • 1 rklfariinisokeria
  • 30 gvoita
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Kaada vesi pieneen pannuun. Lisää melassi, fariinisokeri, voi ja appelsiinin kuori. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia.

  • Vaihe 1

    Sekoita kirnupiimä ja ruokasooda. Lisää melassi ja sekoita hyvin.

  • Vaihe 2

    Lämmitä leipäkulho täyttämällä se kuumalla vedellä. Kaada vesi pois ja taputtele kuivaksi. Kiinnitä leipäkulho KitchenAid-yleiskoneeseen. Aseta taikinakoukku laitteeseen ja lukitse pää paikalleen.

  • Vaihe 3

    Lisää jauhot, suola, hiiva ja jauhettu anis leipäkulhoon. Lisää märät ainekset ja väännä nopeudensäätövipu asentoon 2. Kun taikina alkaa muodostua, vaivaa 4 minuutin ajan nopeudella 2.

  • Vaihe 4

    Poista taikina koukusta ja irrota leipäkulho laitteesta. Sirottele taikinan päälle kevyesti jauhoja. Kääntele taikinaa jauhoissa käsin ja peitä sitten kulho kannella. Anna taikinan nousta 60 minuuttia.

  • Vaihe 5

    Poista kansi ja siirrä taikina varovasti kulhosta jauhotetulle alustalle. Muodosta taikinasta pallo nostamalla ja venyttämällä taikinan reunaa ja kääntämällä se taikinan keskelle kuin taittaisit kirjekuoren. Jatka, kunnes taikinasta muodostuu pyöreä leipä. Aseta molemmat kädet varovasti taikinan kummallekin puolelle. Muodosta oikeasta kädestä loiva kaari oikeaan reunaan ja pyöritä taikinaa tasolla vasemmalla kädelläsi. Näin taikinasta tulee pyöreä.

  • Vaihe 6

    Vuoraa leipäkulhon kansi leivinpaperilla. Aseta taikina kannen päälle ja peitä leipäkulholla. Anna taikinan kohota vielä 30 minuuttia.

  • Vaihe 7

    Kun taikina nousee toisen kerran, esilämmitä uuni 230 asteeseen. Avaa leipäkulho ja tee leivän pintaan viiltoja. Sulje leipäkulhon kansi ja laita kulho uuniin. Paista 30 minuuttia. Ota varovasti patakintaita käyttäen leipäkulho pois kannen päältä ja jatka leivän paistamista vielä 5 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Poista leipä uunista ja anna sen jäähtyä ennen viipalointia.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Ruotsalainen limppu

Vaihe 1

Kaada vesi pieneen pannuun. Lisää melassi, fariinisokeri, voi ja appelsiinin kuori. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia.

Vaihe 1

Sekoita kirnupiimä ja ruokasooda. Lisää melassi ja sekoita hyvin.

Vaihe 2

Lämmitä leipäkulho täyttämällä se kuumalla vedellä. Kaada vesi pois ja taputtele kuivaksi. Kiinnitä leipäkulho KitchenAid-yleiskoneeseen. Aseta taikinakoukku laitteeseen ja lukitse pää paikalleen.

Vaihe 3

Lisää jauhot, suola, hiiva ja jauhettu anis leipäkulhoon. Lisää märät ainekset ja väännä nopeudensäätövipu asentoon 2. Kun taikina alkaa muodostua, vaivaa 4 minuutin ajan nopeudella 2.

Vaihe 4

Poista taikina koukusta ja irrota leipäkulho laitteesta. Sirottele taikinan päälle kevyesti jauhoja. Kääntele taikinaa jauhoissa käsin ja peitä sitten kulho kannella. Anna taikinan nousta 60 minuuttia.

Vaihe 5

Poista kansi ja siirrä taikina varovasti kulhosta jauhotetulle alustalle. Muodosta taikinasta pallo nostamalla ja venyttämällä taikinan reunaa ja kääntämällä se taikinan keskelle kuin taittaisit kirjekuoren. Jatka, kunnes taikinasta muodostuu pyöreä leipä. Aseta molemmat kädet varovasti taikinan kummallekin puolelle. Muodosta oikeasta kädestä loiva kaari oikeaan reunaan ja pyöritä taikinaa tasolla vasemmalla kädelläsi. Näin taikinasta tulee pyöreä.

Vaihe 6

Vuoraa leipäkulhon kansi leivinpaperilla. Aseta taikina kannen päälle ja peitä leipäkulholla. Anna taikinan kohota vielä 30 minuuttia.

Vaihe 7

Kun taikina nousee toisen kerran, esilämmitä uuni 230 asteeseen. Avaa leipäkulho ja tee leivän pintaan viiltoja. Sulje leipäkulhon kansi ja laita kulho uuniin. Paista 30 minuuttia. Ota varovasti patakintaita käyttäen leipäkulho pois kannen päältä ja jatka leivän paistamista vielä 5 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Poista leipä uunista ja anna sen jäähtyä ennen viipalointia.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.