Edellinen sivu

Ruusunmuotoiset gyoza-mykyt

Mykyjä illalliseksi? Mitä jos valmistaisit kimpullisen ruusunmuotoisia gyoza-mykyjä? Reseptin innoituksena on uusi Design-sarjan yleiskone Blossom.

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

16

Ainesosat

17

Vaihetta

Aika

4'

Esivalmistelut

4'

Yhteensä

Ainesosat

  • 350 gvehnäjauhoja tai tarvittaessa hiukan enemmän
  • 180 mlkuumaa vettä
  • 140 gkaalia pilkottuna, suolattuna ja valutettuna
  • 7 gkosher-suolaa
  • 400 gluutonta porsaanlapaa kuutioina
  • 1 rklhienonnettua inkivääriä
  • 1 rklhienonnettua valkosipulia
  • 2 rklpilkottua ruohosipulia tai vihersipulin vihreää osaa
  • 2 tlsoijakastiketta
  • 1/4 tlpaahdettua seesamiöljyä
  • -maissitärkkelystä jauhotukseen
  • -neutraalin makuista öljyä (kuten kasvi- tai rypsiöljyä) paistamiseen
  • 10 mlsoijakastiketta (dippikastike)
  • 5 mlriisiviinietikkaa (dippikastike)
  • 2 tlruskeaa sokeria (dippikastike)
  • 2 tlvalinnainen: kiinalainen chiliöljy (dippikastike)
Tee nyt
  • Vaihe 1 - VALMISTA TÄYTE

    Pilko kaali pieneksi tai käsittele se konfetin kokoisiksi paloiksi monitoimikoneella. Älä pilko kaalia liikaa, vain muutaman sykäyksen verran. Siirrä suuren kulhon päällä olevaan siivilään. Ripottele pilkotun kaalin päälle ¼ tl suolaa ja sekoita kevyesti. Anna tekeytyä 20 minuuttia. Purista kaalista pois mahdollisimman paljon nestettä puristelemalla sitä varovasti.

  • Vaihe 2

    Jauha porsaanlapa KitchenAid-yleiskoneella, johon on kiinnitetty lihamyllylisävaruste. Keskikokoinen terä sopii tähän parhaiten.

  • Vaihe 3

    Sekoita valutettu kaali, jauhettu porsaanliha, inkivääri, valkosipuli, ruohosipuli, soijakastike, seesamiöljy ja loppu 1 tl (6 g) suolaa tasaiseksi massaksi suuressa kulhossa.

  • Vaihe 4

    Siirrä täyte maustumaan jääkaappiin, kunnes tarvitset sitä.

  • Vaihe 5 - VALMISTA TAIKINA

    Ota kaikki välineet esille. Tarvitset leivinpellin, jolle on ripoteltu kevyesti maissitärkkelystä, kostean keittiöpyyhkeen, jolla peität taikinakuoret, kevyesti jauhotetun työtason taikinan leikkaamiseen, 10 cm:n pyöreän muotin ja muovipussin taikinantähteille.

  • Vaihe 6

    Lisää jauhot yleiskoneen kulhoon. Lisää kiehuvan kuuma vesi jauhojen sekaan. Aseta kulho yleiskoneeseen, johon on kiinnitetty taikinakoukku.

  • Vaihe 7

    Aloita jauhojen sekoittaminen nopeudella 1. Vaihda nopeuteen 3 ja vaivaa 5–8 minuuttia. Pysäytä yleiskone ja kaavi kulhon reunoille mahdollisesti levinnyt kuiva jauho taikinaan kumilastalla. Taikinan pitäisi olla kosteaa muttei tahmeaa, ja se näyttää vielä hiukan epätasaiselta. Varmista, että taikina on riittävän viileää käsiteltäväksi, ja ota se kulhosta.

  • Vaihe 8

    Vaivaa käsin tasaiseksi levyksi. Tasoita mahdolliset saumat. Kääri muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi tai jopa 1 tunniksi.

  • Vaihe 9 - TEE TAIKINAKUORET

    Kiinnitä yleiskoneeseen pastatela.

  • Vaihe 10

    Jaa taikina neljään osaan ja pidä muovikelmussa käyttöön asti. Purista yhtä taikinapalasta juuri sen verran, että se mahtuu pastatelan läpi paksuimmalla asetuksella 1. Ohenna taikinaa vähitellen asetukseen 8 saakka.

  • Vaihe 11

    Aseta taikinalevy työtasolle, jolle olet ripotellut hiukan maissitärkkelystä. Leikkaa 10 cm:n pyöreällä muotilla taikinakuoret mahdollisimman läheltä toisiaan. Peitä ne kostealla keittiöpyyhkeellä tai muovikelmulla ja kerää taikinantähteet muovipussiin.

  • Vaihe 12

    Toista jäljellä olevalla taikinalla. Vaivaa taikinantähteitä ja anna levätä 5 minuuttia, ennen kuin käsittelet ne uudelleen pastalevyllä ja leikkaat muotilla. Odottaessasi voit aloittaa ruusujen valmistuksen.

  • Vaihe 13 - MUOTOILE MYKYT

    Täytä pieni kulho vedellä. Aseta kutakin mykyä varten 4 pyöreää taikinakuorta suoraan linjaan jauhotetulla pinnalla siten, että ne ovat reunoistaan päällekkäin 1 cm:n verran. Kostuta päällekkäin olevat reunat ja kiinnitä hyvin toisiinsa painamalla. Lisää kunkin taikinakuoren keskelle 1 teelusikallinen täytettä. Kostuta taikinakuorten yläpuoli sormella kokonaan. Taita kunkin taikinakuoren alareuna täytteen päälle yläreunaan asti. Sulje kaikki reunat ja taikinan päällekkäiset kohdat. Rullaa mykyt päästä toiseen. Kostuta viimeinen osa vedellä sulkemista varten.

  • Vaihe 14

    Kun olet muotoillut mykyt, aseta ne jauhotetulle leivinpellille ruusunlehdet ylöspäin. Jos mykyt näyttävät takertuvan toisiinsa tai peltiin, ripottele kunkin mykykerroksen päälle peruna- tai maissijauhoja. Taikina tarttuu kaikkiin hiukankin kosteisiin pintoihin.

  • Vaihe 15 - VALMISTA DIPPIKASTIKE

    Sekoita dippikastikkeen ainekset ja mausta tarpeen mukaan. Siirrä sivuun.

  • Vaihe 16 - KYPSENNÄ MYKYT

    Mykyjen paistamiseen tarvitset kannellisen 25 cm:n tarttumattoman pannun tai hyvin rasvapoltetun hiiliteräspannun. Kuumenna pannussa 1 ½ ruokalusikallista rypsiöljyä keskilämmöllä ja levitä koko pannulle. Lisää kerralla 5 tai 6 ruusumykyä tasainen puoli alaspäin ja terälehdet ylöspäin ja paista, kunnes pohja ruskistuu eli 2–3 minuuttia. Lisää sen verran kuumaa vettä, että neljäsosa mykyistä on vedessä, peitä pannu kannella ja anna veden kiehua pois niin, että pannu on kuiva ja mykyjen taikinakuoret pehmenevät täysin, eli noin 20 minuuttia. Älä nosta kantta. Jos kaikki vesi haihtuu ennen kuin 20 minuuttia on kulunut, lisää sitä. Poista kansi, nosta lämpö keskikorkeaksi ja anna kaiken veden kiehua pois. Sen jälkeen voit antaa mykyjen vielä rapeutua pohjastaan maun mukaan minuutin tai parin ajan.

  • Vaihe 17

    Tarjoile heti dippikastikkeen ja halutessasi chiliöljyn kera. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kypsennä loput mykyt.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Ruusunmuotoiset gyoza-mykyt

Vaihe 1 - VALMISTA TÄYTE

Pilko kaali pieneksi tai käsittele se konfetin kokoisiksi paloiksi monitoimikoneella. Älä pilko kaalia liikaa, vain muutaman sykäyksen verran. Siirrä suuren kulhon päällä olevaan siivilään. Ripottele pilkotun kaalin päälle ¼ tl suolaa ja sekoita kevyesti. Anna tekeytyä 20 minuuttia. Purista kaalista pois mahdollisimman paljon nestettä puristelemalla sitä varovasti.

Vaihe 2

Jauha porsaanlapa KitchenAid-yleiskoneella, johon on kiinnitetty lihamyllylisävaruste. Keskikokoinen terä sopii tähän parhaiten.

Vaihe 3

Sekoita valutettu kaali, jauhettu porsaanliha, inkivääri, valkosipuli, ruohosipuli, soijakastike, seesamiöljy ja loppu 1 tl (6 g) suolaa tasaiseksi massaksi suuressa kulhossa.

Vaihe 4

Siirrä täyte maustumaan jääkaappiin, kunnes tarvitset sitä.

Vaihe 5 - VALMISTA TAIKINA

Ota kaikki välineet esille. Tarvitset leivinpellin, jolle on ripoteltu kevyesti maissitärkkelystä, kostean keittiöpyyhkeen, jolla peität taikinakuoret, kevyesti jauhotetun työtason taikinan leikkaamiseen, 10 cm:n pyöreän muotin ja muovipussin taikinantähteille.

Vaihe 6

Lisää jauhot yleiskoneen kulhoon. Lisää kiehuvan kuuma vesi jauhojen sekaan. Aseta kulho yleiskoneeseen, johon on kiinnitetty taikinakoukku.

Vaihe 7

Aloita jauhojen sekoittaminen nopeudella 1. Vaihda nopeuteen 3 ja vaivaa 5–8 minuuttia. Pysäytä yleiskone ja kaavi kulhon reunoille mahdollisesti levinnyt kuiva jauho taikinaan kumilastalla. Taikinan pitäisi olla kosteaa muttei tahmeaa, ja se näyttää vielä hiukan epätasaiselta. Varmista, että taikina on riittävän viileää käsiteltäväksi, ja ota se kulhosta.

Vaihe 8

Vaivaa käsin tasaiseksi levyksi. Tasoita mahdolliset saumat. Kääri muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi tai jopa 1 tunniksi.

Vaihe 9 - TEE TAIKINAKUORET

Kiinnitä yleiskoneeseen pastatela.

Vaihe 10

Jaa taikina neljään osaan ja pidä muovikelmussa käyttöön asti. Purista yhtä taikinapalasta juuri sen verran, että se mahtuu pastatelan läpi paksuimmalla asetuksella 1. Ohenna taikinaa vähitellen asetukseen 8 saakka.

Vaihe 11

Aseta taikinalevy työtasolle, jolle olet ripotellut hiukan maissitärkkelystä. Leikkaa 10 cm:n pyöreällä muotilla taikinakuoret mahdollisimman läheltä toisiaan. Peitä ne kostealla keittiöpyyhkeellä tai muovikelmulla ja kerää taikinantähteet muovipussiin.

Vaihe 12

Toista jäljellä olevalla taikinalla. Vaivaa taikinantähteitä ja anna levätä 5 minuuttia, ennen kuin käsittelet ne uudelleen pastalevyllä ja leikkaat muotilla. Odottaessasi voit aloittaa ruusujen valmistuksen.

Vaihe 13 - MUOTOILE MYKYT

Täytä pieni kulho vedellä. Aseta kutakin mykyä varten 4 pyöreää taikinakuorta suoraan linjaan jauhotetulla pinnalla siten, että ne ovat reunoistaan päällekkäin 1 cm:n verran. Kostuta päällekkäin olevat reunat ja kiinnitä hyvin toisiinsa painamalla. Lisää kunkin taikinakuoren keskelle 1 teelusikallinen täytettä. Kostuta taikinakuorten yläpuoli sormella kokonaan. Taita kunkin taikinakuoren alareuna täytteen päälle yläreunaan asti. Sulje kaikki reunat ja taikinan päällekkäiset kohdat. Rullaa mykyt päästä toiseen. Kostuta viimeinen osa vedellä sulkemista varten.

Vaihe 14

Kun olet muotoillut mykyt, aseta ne jauhotetulle leivinpellille ruusunlehdet ylöspäin. Jos mykyt näyttävät takertuvan toisiinsa tai peltiin, ripottele kunkin mykykerroksen päälle peruna- tai maissijauhoja. Taikina tarttuu kaikkiin hiukankin kosteisiin pintoihin.

Vaihe 15 - VALMISTA DIPPIKASTIKE

Sekoita dippikastikkeen ainekset ja mausta tarpeen mukaan. Siirrä sivuun.

Vaihe 16 - KYPSENNÄ MYKYT

Mykyjen paistamiseen tarvitset kannellisen 25 cm:n tarttumattoman pannun tai hyvin rasvapoltetun hiiliteräspannun. Kuumenna pannussa 1 ½ ruokalusikallista rypsiöljyä keskilämmöllä ja levitä koko pannulle. Lisää kerralla 5 tai 6 ruusumykyä tasainen puoli alaspäin ja terälehdet ylöspäin ja paista, kunnes pohja ruskistuu eli 2–3 minuuttia. Lisää sen verran kuumaa vettä, että neljäsosa mykyistä on vedessä, peitä pannu kannella ja anna veden kiehua pois niin, että pannu on kuiva ja mykyjen taikinakuoret pehmenevät täysin, eli noin 20 minuuttia. Älä nosta kantta. Jos kaikki vesi haihtuu ennen kuin 20 minuuttia on kulunut, lisää sitä. Poista kansi, nosta lämpö keskikorkeaksi ja anna kaiken veden kiehua pois. Sen jälkeen voit antaa mykyjen vielä rapeutua pohjastaan maun mukaan minuutin tai parin ajan.

Vaihe 17

Tarjoile heti dippikastikkeen ja halutessasi chiliöljyn kera. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kypsennä loput mykyt.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.