Edellinen sivu
Helppoa ja nopeaa

Salvia-hunaja-ananascocktail

Salvian, hunajan ja ananaksen maut sekoittuvat upeasti tässä ainutlaatuisessa trooppisessa juhlacocktailissa. Tee omasi KitchenAid-tehosekoittimella.

Aloita valmistus

Tiedot

7

Ainesosat

2

Vaihetta

Aika

3'

Esivalmistelut

20'

Kypsennys

23'

Yhteensä

Ainesosat

  • 590 gpakastettua ananasta
  • 60 mllimen mehua
  • 115 mlvodkaa
  • 60 mlhunajaa
  • 5tuoretta salviaa (hieman koristeeksi)
  • 175–200 gjää
  • 120 mlvettä
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Valmista salvia-hunajasiirappi. Lisää kattilaan hunaja, salvia, vesi ja viisi tuoretta salvianoksaa. Kuumenna korkealla keskilämmöllä, kunnes seos kuplii. Aseta levy keskilämmölle ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Sammuta levy ja anna jäähtyä 30 minuuttia. Poista salvia, kun seos on jäähtynyt.

  • Vaihe 2

    Lisää pakastettu ananas, vodka, limemehu ja salvia-hunajasiirappi tehosekoittimeen. Sekoita smoothie-asetuksella. Anna ohjelman käydä loppuun asti. Koristele paahdetulla salvian lehdellä ja tarjoile heti. HUOM. voit paahtaa salvian lehdet pitämällä niitä liekin yllä pihdeillä niin, että reunat käristyvät kevyesti. Jos pakastettua ananasta ei ole saatavilla, kuori tuore ananas ja poista sen ydin. Leikkaa ananaksen hedelmäliha pitkiksi suikaleiksi ja leikkaa ne sitten pieniksi kuutioiksi. Aseta kuutiot uunipellille yhteen kerrokseen ja laita ne pakastimeen 30–45 minuutiksi niin, että ne jäätyvät kauttaaltaan.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Salvia-hunaja-ananascocktail

Vaihe 1

Valmista salvia-hunajasiirappi. Lisää kattilaan hunaja, salvia, vesi ja viisi tuoretta salvianoksaa. Kuumenna korkealla keskilämmöllä, kunnes seos kuplii. Aseta levy keskilämmölle ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Sammuta levy ja anna jäähtyä 30 minuuttia. Poista salvia, kun seos on jäähtynyt.

Vaihe 2

Lisää pakastettu ananas, vodka, limemehu ja salvia-hunajasiirappi tehosekoittimeen. Sekoita smoothie-asetuksella. Anna ohjelman käydä loppuun asti. Koristele paahdetulla salvian lehdellä ja tarjoile heti. HUOM. voit paahtaa salvian lehdet pitämällä niitä liekin yllä pihdeillä niin, että reunat käristyvät kevyesti. Jos pakastettua ananasta ei ole saatavilla, kuori tuore ananas ja poista sen ydin. Leikkaa ananaksen hedelmäliha pitkiksi suikaleiksi ja leikkaa ne sitten pieniksi kuutioiksi. Aseta kuutiot uunipellille yhteen kerrokseen ja laita ne pakastimeen 30–45 minuutiksi niin, että ne jäätyvät kauttaaltaan.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.