Skip the navigation

Salvia-hunaja-ananascocktail

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Sage Honey Pineapple Blended Cocktail

Salvian, hunajan ja ananaksen maut sekoittuvat upeasti tässä ainutlaatuisessa trooppisessa juhlacocktailissa. Tee omasi KitchenAid-tehosekoittimella.

Duration
Yhteensä23min
Valmistelu3min
Ruoanlaitto20min

Välineet

BlenderBlender

Ainekset

Annos

600 g

pakastettua ananasta

60 ml

limen mehua

115 ml

vodkaa

60 g

hunajaa

5

vartta tuoretta salviaa + lisää koristeluun

175-200 g

jäitä

120 ml

vettä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Valmista salvia-hunajasiirappi. Lisää kattilaan hunaja, salvia, vesi ja viisi tuoretta salvianoksaa. Kuumenna korkealla keskilämmöllä, kunnes seos kuplii. Aseta levy keskilämmölle ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Sammuta levy ja anna jäähtyä 30 minuuttia. Poista salvia, kun seos on jäähtynyt.


  2. Lisää pakastettu ananas, vodka, limemehu ja salvia-hunajasiirappi tehosekoittimeen. Sekoita smoothie-asetuksella. Anna ohjelman käydä loppuun asti. Koristele paahdetulla salvian lehdellä ja tarjoile heti. HUOM. voit paahtaa salvian lehdet pitämällä niitä liekin yllä pihdeillä niin, että reunat käristyvät kevyesti. Jos pakastettua ananasta ei ole saatavilla, kuori tuore ananas ja poista sen ydin. Leikkaa ananaksen hedelmäliha pitkiksi suikaleiksi ja leikkaa ne sitten pieniksi kuutioiksi. Aseta kuutiot uunipellille yhteen kerrokseen ja laita ne pakastimeen 30–45 minuutiksi niin, että ne jäätyvät kauttaaltaan.