Edellinen sivu

suklaa-chiligelato

Ihastut tähän kuumaan versioon suklaagelatosta. Makeutta ja kermaisuutta pienellä potkulla.

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

9

Ainesosat

10

Vaihetta

Aika

30'

Esivalmistelut

15'

Kypsennys

45'

Yhteensä

Ainesosat

  • 4 (70 g)isoa munankeltuaista
  • 150 gkidesokeria eroteltuna
  • 550 gtäysmaitoa
  • 110 gvispikermaa
  • 100 gkaakaojauhetta
  • 55 gtummaa suklaata (vähintään 54% kaakaota) pieninä paloina
  • 1 ½ tlchilijauhetta
  • Hyppysellinensuolaa
  • 2 tlvaniljauutetta
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Laita KitchenAid-jäätelökulho pakastimeen 24 tunniksi.

  • Vaihe 2

    Kiinnitä vispilälisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Lisää munankeltuaiset ja 50 g sokeria sekoituskulhoon ja sekoita minuutin ajan nopeudella 4, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa. Siirrä sivuun.

  • Vaihe 3

    Lisää kasariin täysmaito, vispikerma ja jäljellä oleva 100 g kidesokeria. Vatkaa, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet. Pidä seos matalalla keskilämmöllä ja sekoita ajoittain, kunnes seos alkaa höyrytä.

  • Vaihe 4

    Ota kasarista varovasti 100 ml kuumaa nestettä ja kaada se keltuaisseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada sitten jäähtynyt keltuaisseos kasariin koko ajan sekoittaen.

  • Vaihe 5

    Nosta lämpö keskilämmölle. Hämmennä seosta jatkuvasti lastalla. Muista kaapia myös pohjalta, jotta seos ei pala pohjaan. Kypsennä, kunnes seos paksuuntuu ja kerrostuu lastan päälle. ÄLÄ KIEHAUTA.

  • Vaihe 6

    Poista kasari hellalta ja lisää seokseen kaakaojauhe, tumma suklaa, mausteet ja suola. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja täysin sekoittunut muihin aineksiin. Siivilöi kastike välittömästi hienon siivilän läpi.

  • Vaihe 7

    Sekoita joukkoon vaniljauute. Peitä kulho muovikelmulla niin että se koskee seoksen pintaa ja jäähdytä vähintään kaksi tuntia.

  • Vaihe 8

    Kun olet valmis aloittamaan jäätelön valmistamisen, ota jäätelökulho pakastimesta. Lukitse kulho kiinni yleiskoneeseen, kiinnitä sekoitin ja kaada suklaaseos kulhoon. Lukitse yleiskoneen varsi paikoilleen, valitse sekoitusnopeus ja aseta ajastin 20 minuuttiin.

  • Vaihe 9

    Kun jäätelö on sekoitettu, lusikoi se ilmatiiviiseen pakastusastiaan ja laita pakastimeen 6–8 tunniksi ennen tarjoilua.

  • Vinkki

    Voit käyttää haluamaasi chilijauhetta. Tämä sekoitus sopii hyvin tumman suklaan kanssa. Jos et erityisesti pidä mausteisuudesta, voit puolittaa määrän. Voit myös vaihtaa suklaan vähemmän tummaan tai maitosuklaaseen.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

suklaa-chiligelato

Vaihe 1

Laita KitchenAid-jäätelökulho pakastimeen 24 tunniksi.

Vaihe 2

Kiinnitä vispilälisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Lisää munankeltuaiset ja 50 g sokeria sekoituskulhoon ja sekoita minuutin ajan nopeudella 4, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa. Siirrä sivuun.

Vaihe 3

Lisää kasariin täysmaito, vispikerma ja jäljellä oleva 100 g kidesokeria. Vatkaa, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet. Pidä seos matalalla keskilämmöllä ja sekoita ajoittain, kunnes seos alkaa höyrytä.

Vaihe 4

Ota kasarista varovasti 100 ml kuumaa nestettä ja kaada se keltuaisseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada sitten jäähtynyt keltuaisseos kasariin koko ajan sekoittaen.

Vaihe 5

Nosta lämpö keskilämmölle. Hämmennä seosta jatkuvasti lastalla. Muista kaapia myös pohjalta, jotta seos ei pala pohjaan. Kypsennä, kunnes seos paksuuntuu ja kerrostuu lastan päälle. ÄLÄ KIEHAUTA.

Vaihe 6

Poista kasari hellalta ja lisää seokseen kaakaojauhe, tumma suklaa, mausteet ja suola. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja täysin sekoittunut muihin aineksiin. Siivilöi kastike välittömästi hienon siivilän läpi.

Vaihe 7

Sekoita joukkoon vaniljauute. Peitä kulho muovikelmulla niin että se koskee seoksen pintaa ja jäähdytä vähintään kaksi tuntia.

Vaihe 8

Kun olet valmis aloittamaan jäätelön valmistamisen, ota jäätelökulho pakastimesta. Lukitse kulho kiinni yleiskoneeseen, kiinnitä sekoitin ja kaada suklaaseos kulhoon. Lukitse yleiskoneen varsi paikoilleen, valitse sekoitusnopeus ja aseta ajastin 20 minuuttiin.

Vaihe 9

Kun jäätelö on sekoitettu, lusikoi se ilmatiiviiseen pakastusastiaan ja laita pakastimeen 6–8 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki

Voit käyttää haluamaasi chilijauhetta. Tämä sekoitus sopii hyvin tumman suklaan kanssa. Jos et erityisesti pidä mausteisuudesta, voit puolittaa määrän. Voit myös vaihtaa suklaan vähemmän tummaan tai maitosuklaaseen.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.