Ihastut tähän kuumaan versioon suklaagelatosta. Makeutta ja kermaisuutta pienellä potkulla.
Ainesosat
Vaihe 1
Laita KitchenAid-jäätelökulho pakastimeen 24 tunniksi.
Vaihe 2
Kiinnitä vispilälisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Lisää munankeltuaiset ja 50 g sokeria sekoituskulhoon ja sekoita minuutin ajan nopeudella 4, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa. Siirrä sivuun.
Vaihe 3
Lisää kasariin täysmaito, vispikerma ja jäljellä oleva 100 g kidesokeria. Vatkaa, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet. Pidä seos matalalla keskilämmöllä ja sekoita ajoittain, kunnes seos alkaa höyrytä.
Vaihe 4
Ota kasarista varovasti 100 ml kuumaa nestettä ja kaada se keltuaisseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada sitten jäähtynyt keltuaisseos kasariin koko ajan sekoittaen.
Vaihe 5
Nosta lämpö keskilämmölle. Hämmennä seosta jatkuvasti lastalla. Muista kaapia myös pohjalta, jotta seos ei pala pohjaan. Kypsennä, kunnes seos paksuuntuu ja kerrostuu lastan päälle. ÄLÄ KIEHAUTA.
Vaihe 6
Poista kasari hellalta ja lisää seokseen kaakaojauhe, tumma suklaa, mausteet ja suola. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja täysin sekoittunut muihin aineksiin. Siivilöi kastike välittömästi hienon siivilän läpi.
Vaihe 7
Sekoita joukkoon vaniljauute. Peitä kulho muovikelmulla niin että se koskee seoksen pintaa ja jäähdytä vähintään kaksi tuntia.
Vaihe 8
Kun olet valmis aloittamaan jäätelön valmistamisen, ota jäätelökulho pakastimesta. Lukitse kulho kiinni yleiskoneeseen, kiinnitä sekoitin ja kaada suklaaseos kulhoon. Lukitse yleiskoneen varsi paikoilleen, valitse sekoitusnopeus ja aseta ajastin 20 minuuttiin.
Vaihe 9
Kun jäätelö on sekoitettu, lusikoi se ilmatiiviiseen pakastusastiaan ja laita pakastimeen 6–8 tunniksi ennen tarjoilua.
Vinkki
Voit käyttää haluamaasi chilijauhetta. Tämä sekoitus sopii hyvin tumman suklaan kanssa. Jos et erityisesti pidä mausteisuudesta, voit puolittaa määrän. Voit myös vaihtaa suklaan vähemmän tummaan tai maitosuklaaseen.
Suosituimmat ruokamme
Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.
Vaihe 1
Laita KitchenAid-jäätelökulho pakastimeen 24 tunniksi.
Vaihe 2
Kiinnitä vispilälisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Lisää munankeltuaiset ja 50 g sokeria sekoituskulhoon ja sekoita minuutin ajan nopeudella 4, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa. Siirrä sivuun.
Vaihe 3
Lisää kasariin täysmaito, vispikerma ja jäljellä oleva 100 g kidesokeria. Vatkaa, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet. Pidä seos matalalla keskilämmöllä ja sekoita ajoittain, kunnes seos alkaa höyrytä.
Vaihe 4
Ota kasarista varovasti 100 ml kuumaa nestettä ja kaada se keltuaisseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada sitten jäähtynyt keltuaisseos kasariin koko ajan sekoittaen.
Vaihe 5
Nosta lämpö keskilämmölle. Hämmennä seosta jatkuvasti lastalla. Muista kaapia myös pohjalta, jotta seos ei pala pohjaan. Kypsennä, kunnes seos paksuuntuu ja kerrostuu lastan päälle. ÄLÄ KIEHAUTA.
Vaihe 6
Poista kasari hellalta ja lisää seokseen kaakaojauhe, tumma suklaa, mausteet ja suola. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja täysin sekoittunut muihin aineksiin. Siivilöi kastike välittömästi hienon siivilän läpi.
Vaihe 7
Sekoita joukkoon vaniljauute. Peitä kulho muovikelmulla niin että se koskee seoksen pintaa ja jäähdytä vähintään kaksi tuntia.
Vaihe 8
Kun olet valmis aloittamaan jäätelön valmistamisen, ota jäätelökulho pakastimesta. Lukitse kulho kiinni yleiskoneeseen, kiinnitä sekoitin ja kaada suklaaseos kulhoon. Lukitse yleiskoneen varsi paikoilleen, valitse sekoitusnopeus ja aseta ajastin 20 minuuttiin.
Vaihe 9
Kun jäätelö on sekoitettu, lusikoi se ilmatiiviiseen pakastusastiaan ja laita pakastimeen 6–8 tunniksi ennen tarjoilua.
Vinkki
Voit käyttää haluamaasi chilijauhetta. Tämä sekoitus sopii hyvin tumman suklaan kanssa. Jos et erityisesti pidä mausteisuudesta, voit puolittaa määrän. Voit myös vaihtaa suklaan vähemmän tummaan tai maitosuklaaseen.