Skip the navigation

Suklaiset madeleine-leivokset

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - CHOCOLATE MADELEINES

Nämä herkulliset tuplasuklaiset madeleine-leivokset maistuvat sekä kahvin että teen kanssa.

Duration
Yhteensä1h
Valmistelu40min
Ruoanlaitto20min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

70 g

vehnäjauhoja

10 g

kaakaojauhetta

5 g

leivinjauhetta

70 g

voita

85 g

kananmunia

60 g

hienoa sokeria

1 rkl

hunajaa

20 g

täysmaitoa

150 g

tummaa suklaata

30 g

pilkottuja hasselpähkinöitä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Tämä on 12 madeleine-leivoksen resepti.

  2. Kuumenna voita pienessä kattilassa keskilämmöllä, kunnes se ruskistuu. Kaada voi siivilän läpi ja anna sen jäähtyä 5 minuuttia.

  3. Laita munat, hieno sokeri, maito ja hunaja yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä lankavispilä. Lisää nopeutta vähitellen suurimpaan nopeuteen ja vatkaa kahden minuutin ajan, kunnes taikina muuttuu ilmavaksi vaahdoksi.

  4. Vaihda lankavispilä taikinakoukkuun ja lisää jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Sekoita noin 1 minuutin ajan nopeudella 2. Lisää voi sekoittamisen aikana.

  5. Jäähdytä taikinaa jääkaapissa 2 tuntia.

  6. Lämmitä uuni 220 asteeseen.

  7. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota taikina madeleine-vuokiin, jotka on voideltu öljyspraylla.

  8. Laita madeleine-vuoat uuniin ja laske lämpötila heti 160 asteeseen. Paista 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  9. Sulata suklaata mikroaaltouunissa 30 sekuntia. Sekoita ja toista vielä 3 kertaa, kunnes suklaa on sulanut täysin.

  10. Kasta madeleine-leivoksia puoliväliin asti sulaan suklaaseen ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. Aseta leivokset leivinpaperille ja anna suklaan jähmettyä.