Skip the navigation

Tempura-omenaviipaleet kardemummasokerilla

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Apple tempura slices with cardamom sugar

Täydellisen rapeiksi friteeratut omenasipsit ovat monipuolinen jälkiruoka. Niitä voi käyttää monimutkaisempien jälkiruokareseptien ainesosana tai yksinkertaisesti dipata kastikkeeseen.

Duration
Yhteensä30min
Valmistelu30min

Välineet

SpiralizerSpiralizer
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

300 g

punaisia omenoita

100 g

savoiardikeksejä

25 g

ruskeaa ruokosokeria

150 g

persikkamarmeladia

1/2 tl

kardemummajauhetta

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Liitä spiraalileikkurilisäosa KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita omena keskelle hedelmä- ja vihannespiikkiin ja liitä piikki spiraalileikkuriin. Liitä kuorintaterä ja pieni viipalointiterä kota-aukolla ja aseta ne omenan päähän. Aseta terien alle kulho bataattiviipaleita varten.

  2. Käynnistä yleiskone nopeudella 4 ja käytä konetta, kunnes terä on omenan päässä. Toista toimenpiteet muille omenoille. Laita halkaistut omenat leikkuulaudalle. Viipaloi omenanpuolikkaat leikkaamalla omenan yksi sivu halki.

  3. Murenna savoiardikeksit kulhoon käsin. Sekoita sokeri ja kardemummajauhe keksien joukkoon.

  4. Pyörittele omenanviipaleet kauttaaltaan marmeladissa.

  5. Painele viipaleita yksitellen muruseokseen, jotta muruset tarttuvat niihin.

  6. Laita kaikki viipaleet tarjoiluastiaan ja anna kuivua 15 minuutin ajan ennen tarjoilua.

  7. Kesällä voit lisätä viipaleiden päälle vaniljajäätelöpallon ja kanelia.