Skip the navigation

Vaalealeipä

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Homemade white bread

Täytä koti tuoreen leivän tuoksulla.

Duration
Yhteensä1h40
Valmistelu55min
Ruoanlaitto45min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

150 ml

huoneenlämpöistä vettä

5 g

tuorehiivaa

250 g

vaaleita jauhoja

3,5 g

huoneenlämpöistä voita

5 g

suolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Liota tuorehiiva veteen sekoituskulhossa.

  2. Kiinnitä yleiskoneeseen Siivilä ja vaaka -lisävaruste ja siivilöi jauhot nopeudella 2.

  3. Lisää voi ja suola yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku.

  4. Sekoita taikinaa hitaimmalla nopeudella 10 minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja siitä on muodostunut pallo. Jos taikina on liian kuivaa tai tahmeaa, lisää hieman vettä tai jauhoja 1 tl kerrallaan.

  5. Laita taikina jauhotetulle alustalle. Anna taikinan levätä kostella leivinliinalla peitettynä 5 minuuttia. 

  6. Vaivaa taikinaa käsin 5 minuutin ajan ja muotoile siitä tasainen pallo.

  7. Ripottele taikinapallolle jauhoja ja peitä se kostutetulla leivinliinalla. Anna taikinan levätä vielä 15 minuuttia. 

  8. Vaivaa taikinaa uudelleen käsin 5 minuutin ajan ja muotoile siitä tasainen pallo. Jos taikina on liian kosteaa, lisää hieman jauhoja. Anna kohota kaksinkertaiseksi (45 minuutista 1 tuntiin).

  9. Laita leivinpellille leivinpaperi ja nosta muotoiltu leipä pellille. 

  10. Leikkaa leivän pintaan kuvioita terävällä veitsellä. 

  11. Paista leipää 45 minuuttia esilämmitetyssä uunissa 220 °C asteessa.

  12. Laita uunin pohjalle uuninkestävä astia, jossa on vettä. Tällöin leipä saa ihastuttavan rapean kuoren.