Vaihe 1
Liota tuorehiiva veteen sekoituskulhossa.
Vaihe 2
Kiinnitä yleiskoneeseen Siivilä ja vaaka -lisävaruste ja siivilöi jauhot nopeudella 4.
Vaihe 3
Lisää voi ja suola yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku.
Vaihe 4
Sekoita taikinaa hitaimmalla nopeudella 10 minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja siitä on muodostunut pallo. Jos taikina on liian kuivaa tai tahmeaa, lisää hieman vettä tai jauhoja 1 tl kerrallaan.
Vaihe 5
Laita taikina jauhotetulle alustalle. Anna taikinan levätä kostella leivinliinalla peitettynä 5 minuuttia.
Vaihe 6
Vaivaa taikinaa käsin 5 minuutin ajan ja muotoile siitä tasainen pallo.
Vaihe 7
Ripottele taikinapallolle jauhoja ja peitä se kostutetulla leivinliinalla. Anna taikinan levätä vielä 15 minuuttia.
Vaihe 8
Vaivaa taikinaa uudelleen käsin 5 minuutin ajan ja muotoile siitä tasainen pallo. Jos taikina on liian kosteaa, lisää hieman jauhoja. Anna kohota kaksinkertaiseksi (45 minuutista 1 tuntiin).
Vaihe 9
Laita leivinpellille leivinpaperi ja nosta muotoiltu leipä pellille.
Vaihe 10
Leikkaa leivän pintaan kuvioita terävällä veitsellä.
Vaihe 11
Paista leipää 45 minuuttia esilämmitetyssä uunissa 220 °C asteessa.
Vinkki
Laita uunin pohjalle uuninkestävä astia, jossa on vettä. Tällöin leipään paistuu rapea kuori.
Suosituimmat ruokamme
Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.
Vaihe 1
Liota tuorehiiva veteen sekoituskulhossa.
Vaihe 2
Kiinnitä yleiskoneeseen Siivilä ja vaaka -lisävaruste ja siivilöi jauhot nopeudella 4.
Vaihe 3
Lisää voi ja suola yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku.
Vaihe 4
Sekoita taikinaa hitaimmalla nopeudella 10 minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja siitä on muodostunut pallo. Jos taikina on liian kuivaa tai tahmeaa, lisää hieman vettä tai jauhoja 1 tl kerrallaan.
Vaihe 5
Laita taikina jauhotetulle alustalle. Anna taikinan levätä kostella leivinliinalla peitettynä 5 minuuttia.
Vaihe 6
Vaivaa taikinaa käsin 5 minuutin ajan ja muotoile siitä tasainen pallo.
Vaihe 7
Ripottele taikinapallolle jauhoja ja peitä se kostutetulla leivinliinalla. Anna taikinan levätä vielä 15 minuuttia.
Vaihe 8
Vaivaa taikinaa uudelleen käsin 5 minuutin ajan ja muotoile siitä tasainen pallo. Jos taikina on liian kosteaa, lisää hieman jauhoja. Anna kohota kaksinkertaiseksi (45 minuutista 1 tuntiin).
Vaihe 9
Laita leivinpellille leivinpaperi ja nosta muotoiltu leipä pellille.
Vaihe 10
Leikkaa leivän pintaan kuvioita terävällä veitsellä.
Vaihe 11
Paista leipää 45 minuuttia esilämmitetyssä uunissa 220 °C asteessa.
Vinkki
Laita uunin pohjalle uuninkestävä astia, jossa on vettä. Tällöin leipään paistuu rapea kuori.