Skip the navigation

Sekoittimet kunnon sekoittamiseen ja silppuamiseen

Sekoittimella selviät kovimmistakin aineksista. Yleiskoneen sekoittimiksi tai vatkaimiksi kutsutuilla lisäosilla sekoitat ja vatkaat niin normaalit kuin raskaammatkin seokset.

paddle-attachment-on-yellow-mixer-making-cereal-bars
pink-mixer-preparing-cake-with-red-fruits

Sekoita kakkutaikina tai perunamuusi

Vatkaimellasi valmistat helposti herkulliset kakku- ja keksitaikinat. Se soveltuu niin normaalien kuin raskaampienkin seosten sekoittamiseen ja soseuttamiseen sekä tehovatkaukseen ja vaahdottamiseen. Se on vispilää tehokkaampi, muodostaa vähemmän ilmaa ja sekoittaa ainekset vähitellen. Aloita hiljaisella nopeudella ja lisää nopeutta asteittain, kunnes et enää erota ainesosia.

homemade-burger-with-onions

Kuinka valmistaa nyhtölihaa yleiskoneella?

Onko nyhtöliha suosikkisi? Vältä sotku ja käsien likaaminen. Yleiskoneellasi revit hitaasti kypsytetyn lihan, kuten possun tai kanan, pieniksi suikaleiksi valmistaaksesi herkullisia aterioita. Lisää lämmin liha kulhoon keskikokoisina paloina. Kiinnitä sekoitin (vatkainlisäosa). Aloita pienellä nopeudella ja lisää nopeutta vähitellen, kunnes liha on kunnolla repiytynyt.

paddle-attachment-on-white-mixer-with-black-mixing-bowl

Toimii KitchenAid-yleiskoneessasi

Kiinnitä sekoitin nostettavalla kiinnitysvarrella/kulholla varustettuun yleiskoneeseesi. Varta vasten KitchenAid-yleiskoneille suunnitellut vatkainlisäosat antavat aina nopeita ja hyviä lopputuloksia. Ole varovainen: kiinnitä lisäosa yleiskoneen runkoon aina niin, että virta on pois päältä ja nopeus säädettynä nollaan.

KATSO LISÄÄ
red-mixer-preparing-guacamole-using-a-flat-beater

Onko sekoitin sama asia kuin vatkain?

Sekoitinta kutsutaan myös vatkaimeksi. Se liikuttaa aineksia ympäri kulhoa niin, että osa aineksista kulkee sekoittimen reikien läpi, mikä takaa perusteellisen sekoittumisen. Sekoittimia on eri materiaaleista valmistettuja. Toiset ovat ruostumatonta terästä ja toisissa on tarttumaton pinnoite.

red-stand-mixer-with-pasty-beater-mixing-ingredients-for-a-pie

Taikinasekoitin on oikotie onnistuneisiin leivonnaisiin

Leivonnaisen ainesosat voivat olla hyvinkin yksinkertaisia, mutta tosileipurit tietävät, että tarkkuus on aina valttia. Esimerkiksi täydellisen lehtevän rakenteen salaisuus piilee siinä, että pienet kylmät voipalat sekoitetaan siten, että ne pysyvät ehjinä jauhoseoksessa. Taikinasekoitin hoitaa tämän työvaiheen puolestasi ilman seoksen liiallista sekoittamista tai voin lämpenemistä. Kun siis seuraavan kerran valmistat piirakoita, keksejä tai skonsseja, ota taikinasekoitin avuksesi.

TUTUSTU TAIKINASEKOITTIMIIN
flex-beater-pink-mixer-red-fruits-chocolate

Nopeita tuloksia silikonireunaisella vatkaimella

Haluatko todella onnistua? Saattaisit pitää silikonireunaisesta vatkaimesta, joka kaapii tehokkaasti myös kulhon reunat. KitchenAidin silikonireunaisilla vatkaimilla nopeutat sekoittamista leipomisen aikana, kun välillä ei tarvitse pysähtyä kaapimaan kulhon reunoja lastalla.

carrot-cake-with-frosting-and-walnuts

Vinkkejä täydelliseen kakkutaikinaan

Älä vatkaa liikaa. Kakkujen tulee olla kevyitä ja kuohkeita. Kaikki ainekset on sekoitettava huolellisesti niin, että seokseen pääsee myös ilmaa. Älä kuitenkaan vatkaa liikaa, ettei taikinasta tule paksua ja sitkeää. Miksi? Koska liiallisella sekoittamisella seokseen muodostuu sitkoa, mikä ei ole hyvä leivonnaisille.

Kuinka valita oikea sekoitin

Etsi omaan yleiskoneeseesi sopiva malli ja valitse mieleisesi materiaali.

grey-mixer-tilt-head-3.3l-preparing-purée-with-a-paddle-attachment

3,3 l:n yleiskone, jossa nostettava kiinnitysvarsi

Sekoitin: – Alumiini ja tarttumaton pinnoite – Konepesun kestävä

Vatkain silikonireunalla: Malli 5KFE35T – Päällystettyä metallia ja joustava Santoprene-reuna – Konepesun kestävä

blue-mixer-preparing-apple-pie-using-a-paddle-attachment

4,3 l:n tai 4,8 l:n yleiskone, jossa nostettava kiinnitysvarsi

Sekoitin: Malli 5KSM5THFBSS – Ruostumaton teräs – Konepesun kestävä

Sekoitin: Malli 5KSMPB5SS – Alumiini ja tarttumaton pinnoite – Konepesun kestävä

Vatkain silikonireunalla: Malli 5KFE5T – Päällystettyä metallia ja silikonireuna – Konepesun kestävä

white-mixer-preparing-dough-with-eggs-an-flour

4,8 l:n yleiskone, jossa nostettava kulho

Sekoitin: Malli 5K5A2B – Alumiini ja tarttumaton pinnoite – Konepesun kestävä

red-mixer-beating-egg-whites

6,9 l:n yleiskone, jossa nostettava kulho

Sekoitin: Malli 5K7FB – Alumiini ja tarttumaton pinnoite – Konepesun kestävä

Sekoitin: Malli 5K7SFB – Ruostumaton teräs – Konepesun kestävä

Vatkain silikonireunalla: Malli 5KFE7T – Päällystettyä metallia ja silikonireuna – Konepesun kestävä 

Inspiroidu resepteistä

Oletko valmis aloittamaan vatkaimen käytön? Tässä on muutamia herkullisia resepti-ideoita, joiden avulla voit ruokkia inspiraatiotasi.

crispy-chocolate-chip-cookies

Rapeat suklaahippukeksit

OHJE
Chicken and pea pie

Broileri- ja hernepiiras

OHJE
Apple blondies

Omenablondiet

OHJE
homemade-bread-made-with-red-stand-mixer-with-dough-hook

Taikinakoukulla vaivaaminen käy helposti

Kotitekoinen leipä ja pasta ovat herkullisia ja aina pienen vaivannäön arvoisia. Mutta mieti, kuinka ihanaa olisi, jollei vaivaamista tarvitsisi tehdä käsin. Taikinakoukku sekoittaa ja vaivaa taikinan puolestasi: se hieroo, kääntelee ja venyttää taikinaa tehden siitä täydellisen kimmoisan. Loihdit herkut ilman rankkaa rehkimistä ja huomattavasti nopeammin kuin käsin vaivaten. Makunystyräsi – ja tietenkin myös kätesi – ovat sinulle ikuisesti kiitollisia.

TUTUSTU TAIKINAKOUKKUIHIN
Black mixer whisker whipped cream

Villiä vispausta

Kiinnitä vispilä yleiskoneen vatkaimen akseliin ja nauti nopeista tuloksista. Voit vatkata kermaa tai kananmunia, valmistaa kuohkeita jälkiruokia ja jopa salaattikastikkeita käden käänteessä. Säästä voimiasi antamalla yleiskoneen hoitaa vatkaaminen puolestasi. Yleiskone nimittäin vatkaa jopa munanvalkuaiset upeiksi, kiinteiksi marenkihuipuiksi.

KATSO LISÄÄ

Kaikki tarvitsemasi lisävarusteet

Jos sinulla on jo yleiskone, kannattaa ehdottomasti tutustua siihen sopiviin lisävarusteisiin. Voit hankkia käteviä lisävarusteita, kuten vaikkapa pastaleikkurin, spiraalileikkurin tai viljamyllyn. Niiden avulla löydät uusia ulottuvuuksia ruoanlaitossa ja kartutat taitojasi keittiössä entisestään.

mixers-with-different-mixer-accessories