Pääsivu>Asiakaspalveluun> Usein kysytyt kysymykset
Kuinka voimme auttaa?

Miksi taikina kiipeää taikinakoukkua ylöspäin?

Turhauttaako sinua, että taikina kiipeää yleiskoneen taikinakoukkua pitkin ylös? Jos tämä ongelma vaivaa leipomistasi, tutustu vianmääritysvihjeisiimme...

Leipätaikinaa vaivatessa taikina saattaa joskus tuntua kiipeävän koukkulisävarustetta pitkin ylös. Jos kohtaat tämän ongelman, pohdi seuraavia asioita:

Vaivaatko taikinaa liian kauan?

Leivän vaivaaminen KitchenAid-yleiskoneella 2 minuutin ajan vastaa 10–12 minuutin vaivaamista käsin, sillä yleiskoneen kiertävä sekoitusliike on erittäin tehokas. Sinun on ehkä lyhennettävä reseptin sekoitus- ja vaivaamisaikoja.

Kun taikina kiipeää koukkua ylöspäin, taikina on yleensä täysin vaivattu. Tahmea taikina kiipeää taikinakoukkua pitkin. Se voi jopa kiivetä taikinakoukun kauluksen yli. Huomaa, että kananmunia sisältävä taikina on yleensä tahmeampaa ja siksi kiipeää koukkua helpommin. Useimmat erikoisjauhot, erityisesti ruisjauhot, tekevät taikinasta tahmeaa. Tällöin taikina kiipeää koukkua pitkin helpommin kuin pelkistä vehnäjauhoista valmistettu taikina.

Käytätkö oikeaa nopeutta?

Vaivaamiseen käytetään ainoastaan nopeutta 2.

Lisävinkkejä taikinan vaivaamiseen:

  • taikina ei kiipeä koukkua pitkin yhtä helposti, kun lisäät joukkoon hieman jauhoja (1 ruokalusikallinen kerrallaan)

  • muista kuitenkin, että jotkin taikinat ovat tahmeampia kuin toiset, joten älä lisää jauhoja liikaa. Muutoin leivästä saattaa tulla liian kuivaa.

Oliko tästä artikkelista hyötyä?
top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.