Skip the navigation

Miksi espressokoneestani ei tule cremaa?

Espresso on kuuluisa cremastaan, joten on turhauttavaa, jos huolella "vetämästäsi" annoksesta puuttuu tämä kullansävyinen kerros. Tässä on muutamia syitä siihen, miksi näin voi tapahtua...

Crema on ihanaa, kuohkeaa vaahtoa, joka muodostuu luonnollisesti espresson päälle. Se syntyy, kun kuumaa vettä pakotetaan korkealla paineella kahvinpurujen läpi, mikä emulgoi kahvipapujen öljyt ja muodostaa pieniä, sileitä kuplia, ja sitä pidetään aidon espresson tunnusmerkkinä.

Syitä, miksi espressokone ei tuota cremaa

  • Kahvi on liian karkeaksi jauhettua. Käytä hieman hienompaa jauhatusastetta.
  • Kahvia ei ole painettu tarpeeksi tiiviisti. Paina kahvia hieman kovempaa noin 15–20 kg:n voimalla.
  • Valmiiksi jauhetun kahvin keittämiseen on ehkä käytetty yksiseinäistä suodatinsihtiä. Katso alla oleva taulukko:
Suodatinsihtityyppi Annosmäärä Annos (grammaa) Käyttötarkoitus
Yksiseinäinen 1 annosta 10–12 Kokonaisista kahvipavuista vasta jauhettu kahvi
Yksiseinäinen 2 annosta 18–20 Kokonaisista kahvipavuista vasta jauhettu kahvi
Kaksiseinäinen 1 annosta 10–12 Valmiiksi jauhettu kahvi
Kaksiseinäinen 2 annosta 18–20 Valmiiksi jauhettu kahvi

Aiheeseen liittyviä yleisiä kysymyksiä

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

yesno