Skip the navigation

Miten teen maidosta täydellistä mikrovaahtoa?

Mikrovaahto on silkinsileää maitovaahtoa, jossa on pieniä, tasaisia kuplia. Sitä käytetään monissa espressopohjaisissa juomissa. Näin se onnistuu...

Cappuccinon, latte macchiaton tai muun espressopohjaisen juoman täydellisen mikrovaahdon valmistaminen vaatii vain hiukan harjoittelua.

Voit vaahdottaa maidon höyrysuuttimella paksuksi ja kiiltäväksi ”mikrovaahdoksi”, joka on tilavuudeltaan lähes kaksinkertainen alkuperäiseen maitomäärään verrattuna. Toimi näin:

  1. Aloita kylmällä maidolla ja kannulla
  2. Puhdista höyrysuutin, jotta putkeen mahdollisesti jäänyt vesi ja jäämät poistuvat
  3. Täytä kannu 1 cm suuttimen pään alapuolelle
  4. Aseta höyrysuuttimen pää hieman maidon pinnan alapuolelle ja vaahdota, kunnes maidon tilavuus on lähes kaksinkertaistunut. Tätä vaihetta kutsutaan ”ilmaamiseksi” tai ”venyttämiseksi”.
  5. Varmista, että suuttimen pää on lähellä maidon pintaa, sillä vaahdon muodostumiseen tarvitaan maidon pinnalta imettyä ilmaa.
  6. Kun maidon tilavuus on kaksinkertaistunut, työnnä höyrysuuttimen pää syvemmälle ja kallista kannua pyörteen luomista varten. Jatka, kunnes kannu on lähes liian kuuma pidellä. Tätä vaihetta kutsutaan ”teksturoinniksi”.
  7. Pyöräytä maitoa hellästi ja napauta tasoa vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat häviävät.
  8. Kauniisti vaahdotettu maito on valmis kaadettavaksi.

Muista tyhjentää ja puhdistaa höyrysuutin käytön jälkeen!

KitchenAid-espressokoneen ansiosta voit nauttia aidon makuisesta espressojuomasta kotona.

Aiheeseen liittyviä yleisiä kysymyksiä

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

yesno