Skip the navigation

Miten valmistetaan täydellinen pastataikina?

Pastataikinan valmistaminen itse yleiskoneella on helpompaa kuin luulet. Tutustu vinkkeihin...

Jos rakastat italialaista ruokaa, sinun on ehdottomasti valmistettava pastaa itse. Kotitekoisen pastan valmistamisen oppiminen voi vaatia muutaman kokeilukerran, jotta saat pastataikinaan täydellisen koostumuksen. Voit joutua valmistamaan useamman taikinaerän, kunnes saat siitä juuri oikeanlaista. Aloita kokeilemalla omistajan oppaan perinteistä munanuudelireseptiä, koska kyseistä taikinaa on suhteellisen helppoa mukauttaa ja käyttää.

  • Hyvä pastataikina on kiinteää ja nahkamaista mutta myös taipuisaa.
  • Sen ei pitäisi tarttua sormiin tai murentua ja hajota.
  • Monet tekijät, kuten kosteus, käytetyn jauhon merkki ja munien koko, voivat vaikuttaa taikinan koostumukseen.

Lue lisää reseptisivulta.

Pastataikinan valmistaminen yleiskoneella

  1. Kun valmistat pastataikinaa, sekoita munia, jauhoja, suolaa ja vettä 30 sekunnin ajan vatkaimella nopeudella 2. Vatkain hajottaa ja yhdistää ainekset taikinakoukkua paremmin.
  2. Jos vesimäärä on oikea, taikina tarttuu yhteen, kun sitä puristetaan sormien välissä. Jos taikina on liian kuivaa ja murenevaa, lisää vettä teelusikallinen kerrallaan.
  3. Sen jälkeen yleiskoneeseen kiinnitetään taikinakoukku ja taikinaa vaivataan kahden minuutin ajan nopeudella 2.
  4. Taikinan on pysyttävä koossa, mutta se ei saa tarttua sormiin. Jos taikinaan on lisättävä vettä koossa pitämiseksi, se on tehtävä hyvin hitaasti. Veden pirskottaminen taikinapalloon on eräs tapa lisätä vettä sopiva määrä.
  5. Yleiskoneella vaivaamisen jälkeen pastataikinaa on vaivattava käsin vielä 1–2 minuutin ajan. Lisää ripaus jauhoa ja vaivaa taikinaa työpöydällä.
  6. Taikinan on annettava levätä 10–15 minuutin ajan ennen kaulimista, jonka voi tehdä käsin tai pastamankelilla, jos sinulla on sellainen. Aseta taikina lepoajaksi ylösalaisin olevan sekoituskulhon alle kelmuun tai muovipussiin kiedottuna, jotta se ei kuivu.

VINKKI: Jos pastataikina kuivuu kaulimisen tai puristamisen aikana, lisää vettä vähän kerrallaan. Jos pastaspiraalit painuvat kasaan tai eivät säilytä muotoaan, lisää hieman jauhoa, koska taikina on liian kosteaa.

Pastaspiraalit

Aiheeseen liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

yesno