Pääsivu>Asiakaspalveluun> Usein kysytyt kysymykset
Kuinka voimme auttaa?
Usein kysytyt kysymykset>Verkkokaupan tuki>Tilauksen palauttaminen>Palautus vaihtoa vastaan> Voinko vaihtaa tuotteen ilman alkuperäistä pakkausta?

Voinko vaihtaa tuotteen ilman alkuperäistä pakkausta?

Kun palautat tuotteen KitchenAidille vaihtamista varten, käytä alkuperäistä pakkausta. Katso ohjeet...

Voit vaihtaa tuotteen ainoastaan, jos olet saanut viallisen tai väärän tuotteen. Jos näin on käynyt, voit palauttaa tuotteen meille, niin vaihdamme sen uuteen tai toiseen tuotteeseen – tai hyvitämme sen hinnan, jos mieluummin niin haluat.

Pyydämme palauttamaan tuotteen KitchenAidille alkuperäisessä pakkauksessaan, jotta se ei vahingoitu. Huolehdi, että mukana ovat kaikki lisävarusteet ja pakkauskomponentit.

Vaihtopaketissa on oltava mukana:

Tuote, mahdolliset lisäosat, käyttöohjeet, takuutiedot jne. alkuperäisessä laatikossa. Pakkaa tuotelaatikko tarvittaessa vielä toiseen laatikkoon, jotta se kestää varmasti kuljetuksen. Jos palautetut tuotteet ovat meille saapuessaan epätäydellisiä, vahingoittuneita tai likaisia, niitä ei hyväksytä palautukseen.

Jos laatikko on vahingoittunut toimitettaessa

Jos tuote vaikuttaa siltä, että se on vahingoittunut kuljetuksen aikana, vika ei tietenkään ole sinun. Ota kuva pakkauksesta ja lähetä se meille palautuspyyntösi mukana.

Lue lisää palautusprosessista: Miten voin palauttaa ostamani tuotteen?

Oliko tästä artikkelista hyötyä?
top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.