Ainesosat
Vaihe 1
VALMISTA TAIKINA: Lisää jauhot (225 g), sokeri (1 rkl) ja suola (¾ tl) taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon.
Vaihe 2
Valitse nopeus 1 ja lisää kuutioitu voi. Vaihda nopeudeksi 3 ja sekoita 30 sekuntia.
Vaihe 3
Lisää vesi ja sekoita 20 sekunnin ajan nopeudella 3.
Vaihe 4
Siirrä taikina alustalle ja vaivaa se nopeasti palloksi.
Vaihe 5
Litistä taikina pyöreäksi levyksi ja kääri se muovikelmuun. Jäähdytä jääkaapissa 2–3 tuntia, kunnes taikina on kovettunut.
Vaihe 6
VALMISTA MANTELIJAUHE: Täytä pieni muovipussi amarettikekseillä ja murskaa ne.
Vaihe 7
Lisää pussiin jauhot (225 g), sokeri (1 rkl) ja mantelijauhe. Sekoita ravistamalla pussia.
Vaihe 8
VALMISTA TÄYTE: Pese vadelmat. Paloittele ne. Lisää vadelmatäytettä varten vadelmat, sokeri (175 g), jauhot (2 rkl), kuorittu pieni appelsiini ja suola (½ tl) kulhoon ja sekoita. Siirrä sivuun.
Vaihe 9
KOKOA GALETTE: Kuumenna uuni 200 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.
Vaihe 10
Ota jäähtynyt taikina jääkaapista. Muodosta taikinasta ympyrä.
Vaihe 11
Jauhota työtaso kevyesti ja kauli taikina kaulimella. Jos taikina repeilee, purista taikina takaisin yhteen.
Vaihe 12
Siirrä taikina varovasti leivinpaperin päälle kaulimen ympärille kierrettynä.
Vaihe 13
Muodosta galette-taikinan keskelle ympyrä.
Vaihe 14
Lisää vadelmatäyte ja jätä taikinaan reunus.
Vaihe 15
Käännä taikinan reunat vadelmien päälle. Ne muodostavat galetten kuoren. Käytä leivinpaperia apuna.
Vaihe 16
Jos taikina on ehtinyt lämmetä liikaa, voit laittaa sen jääkaappiin vielä 15 minuutiksi. Taikinan tulisi olla kylmää uuniin laitettaessa, sillä tämä auttaa taikinaa säilyttämään muotonsa.
Vaihe 17
Käytä pullasutia ja voitele kuoren reunat vatkatulla kananmunalla, niin kuori saa ruskean pinnan. Ripottele sitten reunoille tomusokeria (valinnainen).
Vaihe 18
Paista galettea 40–45 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Käännä galette paistamisen puolessavälissä. Tarkkaile kuorta, jotta se ei pääse ruskistumaan liikaa.
Vaihe 19
Kuorrute: Laita vadelmat, sokeri (110 g), kuivatut hibiskuksen kukat ja tilkka vettä pieneen kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä. Hauduta, kunnes mehu on irronnut vadelmista ja siirappi on tumman pinkkiä ja hibiskukselta tuoksuvaa, eli noin 5 minuuttia. Määrä riippuu vadelmien mehukkuudesta. Koostumuksen pitäisi olla siirapin tai lämpimän hillon kaltainen. Siivilöi kulhoon.
Vaihe 20
Sivele kuorrutus kuuman galetten vadelmien päälle. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja tarjoile lämpimänä.
Vinkki 1
Liikuttele taikinaa kaulimisen aikana, jotta se ei tartu pöytään. Aloita keskeltä ja liiku kohti reunoja.
Vinkki 2
Viimeistele kauhallisella vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.
Suosituimmat ruokamme
Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.
Vaihe 1
VALMISTA TAIKINA: Lisää jauhot (225 g), sokeri (1 rkl) ja suola (¾ tl) taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon.
Vaihe 2
Valitse nopeus 1 ja lisää kuutioitu voi. Vaihda nopeudeksi 3 ja sekoita 30 sekuntia.
Vaihe 3
Lisää vesi ja sekoita 20 sekunnin ajan nopeudella 3.
Vaihe 4
Siirrä taikina alustalle ja vaivaa se nopeasti palloksi.
Vaihe 5
Litistä taikina pyöreäksi levyksi ja kääri se muovikelmuun. Jäähdytä jääkaapissa 2–3 tuntia, kunnes taikina on kovettunut.
Vaihe 6
VALMISTA MANTELIJAUHE: Täytä pieni muovipussi amarettikekseillä ja murskaa ne.
Vaihe 7
Lisää pussiin jauhot (225 g), sokeri (1 rkl) ja mantelijauhe. Sekoita ravistamalla pussia.
Vaihe 8
VALMISTA TÄYTE: Pese vadelmat. Paloittele ne. Lisää vadelmatäytettä varten vadelmat, sokeri (175 g), jauhot (2 rkl), kuorittu pieni appelsiini ja suola (½ tl) kulhoon ja sekoita. Siirrä sivuun.
Vaihe 9
KOKOA GALETTE: Kuumenna uuni 200 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.
Vaihe 10
Ota jäähtynyt taikina jääkaapista. Muodosta taikinasta ympyrä.
Vaihe 11
Jauhota työtaso kevyesti ja kauli taikina kaulimella. Jos taikina repeilee, purista taikina takaisin yhteen.
Vaihe 12
Siirrä taikina varovasti leivinpaperin päälle kaulimen ympärille kierrettynä.
Vaihe 13
Muodosta galette-taikinan keskelle ympyrä.
Vaihe 14
Lisää vadelmatäyte ja jätä taikinaan reunus.
Vaihe 15
Käännä taikinan reunat vadelmien päälle. Ne muodostavat galetten kuoren. Käytä leivinpaperia apuna.
Vaihe 16
Jos taikina on ehtinyt lämmetä liikaa, voit laittaa sen jääkaappiin vielä 15 minuutiksi. Taikinan tulisi olla kylmää uuniin laitettaessa, sillä tämä auttaa taikinaa säilyttämään muotonsa.
Vaihe 17
Käytä pullasutia ja voitele kuoren reunat vatkatulla kananmunalla, niin kuori saa ruskean pinnan. Ripottele sitten reunoille tomusokeria (valinnainen).
Vaihe 18
Paista galettea 40–45 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Käännä galette paistamisen puolessavälissä. Tarkkaile kuorta, jotta se ei pääse ruskistumaan liikaa.
Vaihe 19
Kuorrute: Laita vadelmat, sokeri (110 g), kuivatut hibiskuksen kukat ja tilkka vettä pieneen kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä. Hauduta, kunnes mehu on irronnut vadelmista ja siirappi on tumman pinkkiä ja hibiskukselta tuoksuvaa, eli noin 5 minuuttia. Määrä riippuu vadelmien mehukkuudesta. Koostumuksen pitäisi olla siirapin tai lämpimän hillon kaltainen. Siivilöi kulhoon.
Vaihe 20
Sivele kuorrutus kuuman galetten vadelmien päälle. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja tarjoile lämpimänä.
Vinkki 1
Liikuttele taikinaa kaulimisen aikana, jotta se ei tartu pöytään. Aloita keskeltä ja liiku kohti reunoja.
Vinkki 2
Viimeistele kauhallisella vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.