Edellinen sivu

Hibiskus-vadelmagalette

Nosta yksinkertainen vadelmajälkiruoka uudelle tasolle hibiskuksen kirpeän kukkaistuoksun avulla.

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

14

Ainesosat

22

Vaihetta

Aika

20'

Esivalmistelut

45'

Kypsennys

65'

Yhteensä

Ainesosat

  • 225 g + 2 rkl + 2 rklvehnäjauhoja
  • 112 gkylmää suolatonta voita
  • ¾ tl + ½ tlsuolaa
  • 5 ½ rkljääkylmää vettä
  • 1 rkl + 1 rkl + 175 g + 110 gsokeria
  • 1kananmuna, vatkattuna (pinnan voiteluun)
  • 1 rklruokosokeria (demerara) (ripoteltavaksi pinnalle)
  • 1 rkljauhettuja manteleita tai mantelijauhoa
  • 1 rkljauhettuja amarettikeksejä (noin 3 kpl)
  • 600 gkypsiä vadelmia
  • 1kuorittu pieni appelsiini
  • -pilkottuja vadelmia
  • -tilkka vettä
  • 15 gkuivattuja hibiskuksen kukkia
Tee nyt
  • Vaihe 1

    VALMISTA TAIKINA: Lisää jauhot (225 g), sokeri (1 rkl) ja suola (¾ tl) taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon.

  • Vaihe 2

    Valitse nopeus 1 ja lisää kuutioitu voi. Vaihda nopeudeksi 3 ja sekoita 30 sekuntia.

  • Vaihe 3

    Lisää vesi ja sekoita 20 sekunnin ajan nopeudella 3.

  • Vaihe 4

    Siirrä taikina alustalle ja vaivaa se nopeasti palloksi.

  • Vaihe 5

    Litistä taikina pyöreäksi levyksi ja kääri se muovikelmuun. Jäähdytä jääkaapissa 2–3 tuntia, kunnes taikina on kovettunut.

  • Vaihe 6

    VALMISTA MANTELIJAUHE: Täytä pieni muovipussi amarettikekseillä ja murskaa ne.

  • Vaihe 7

    Lisää pussiin jauhot (225 g), sokeri (1 rkl) ja mantelijauhe. Sekoita ravistamalla pussia.

  • Vaihe 8

    VALMISTA TÄYTE: Pese vadelmat. Paloittele ne. Lisää vadelmatäytettä varten vadelmat, sokeri (175 g), jauhot (2 rkl), kuorittu pieni appelsiini ja suola (½ tl) kulhoon ja sekoita. Siirrä sivuun.

  • Vaihe 9

    KOKOA GALETTE: Kuumenna uuni 200 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.

  • Vaihe 10

    Ota jäähtynyt taikina jääkaapista. Muodosta taikinasta ympyrä.

  • Vaihe 11

    Jauhota työtaso kevyesti ja kauli taikina kaulimella. Jos taikina repeilee, purista taikina takaisin yhteen.

  • Vaihe 12

    Siirrä taikina varovasti leivinpaperin päälle kaulimen ympärille kierrettynä.

  • Vaihe 13

    Muodosta galette-taikinan keskelle ympyrä.

  • Vaihe 14

    Lisää vadelmatäyte ja jätä taikinaan reunus.

  • Vaihe 15

    Käännä taikinan reunat vadelmien päälle. Ne muodostavat galetten kuoren. Käytä leivinpaperia apuna.

  • Vaihe 16

    Jos taikina on ehtinyt lämmetä liikaa, voit laittaa sen jääkaappiin vielä 15 minuutiksi. Taikinan tulisi olla kylmää uuniin laitettaessa, sillä tämä auttaa taikinaa säilyttämään muotonsa.

  • Vaihe 17

    Käytä pullasutia ja voitele kuoren reunat vatkatulla kananmunalla, niin kuori saa ruskean pinnan. Ripottele sitten reunoille tomusokeria (valinnainen).

  • Vaihe 18

    Paista galettea 40–45 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Käännä galette paistamisen puolessavälissä. Tarkkaile kuorta, jotta se ei pääse ruskistumaan liikaa.

  • Vaihe 19

    Kuorrute: Laita vadelmat, sokeri (110 g), kuivatut hibiskuksen kukat ja tilkka vettä pieneen kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä. Hauduta, kunnes mehu on irronnut vadelmista ja siirappi on tumman pinkkiä ja hibiskukselta tuoksuvaa, eli noin 5 minuuttia. Määrä riippuu vadelmien mehukkuudesta. Koostumuksen pitäisi olla siirapin tai lämpimän hillon kaltainen. Siivilöi kulhoon.

  • Vaihe 20

    Sivele kuorrutus kuuman galetten vadelmien päälle. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja tarjoile lämpimänä.

  • Vinkki 1

    Liikuttele taikinaa kaulimisen aikana, jotta se ei tartu pöytään. Aloita keskeltä ja liiku kohti reunoja.

  • Vinkki 2

    Viimeistele kauhallisella vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Hibiskus-vadelmagalette

Vaihe 1

VALMISTA TAIKINA: Lisää jauhot (225 g), sokeri (1 rkl) ja suola (¾ tl) taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon.

Vaihe 2

Valitse nopeus 1 ja lisää kuutioitu voi. Vaihda nopeudeksi 3 ja sekoita 30 sekuntia.

Vaihe 3

Lisää vesi ja sekoita 20 sekunnin ajan nopeudella 3.

Vaihe 4

Siirrä taikina alustalle ja vaivaa se nopeasti palloksi.

Vaihe 5

Litistä taikina pyöreäksi levyksi ja kääri se muovikelmuun. Jäähdytä jääkaapissa 2–3 tuntia, kunnes taikina on kovettunut.

Vaihe 6

VALMISTA MANTELIJAUHE: Täytä pieni muovipussi amarettikekseillä ja murskaa ne.

Vaihe 7

Lisää pussiin jauhot (225 g), sokeri (1 rkl) ja mantelijauhe. Sekoita ravistamalla pussia.

Vaihe 8

VALMISTA TÄYTE: Pese vadelmat. Paloittele ne. Lisää vadelmatäytettä varten vadelmat, sokeri (175 g), jauhot (2 rkl), kuorittu pieni appelsiini ja suola (½ tl) kulhoon ja sekoita. Siirrä sivuun.

Vaihe 9

KOKOA GALETTE: Kuumenna uuni 200 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.

Vaihe 10

Ota jäähtynyt taikina jääkaapista. Muodosta taikinasta ympyrä.

Vaihe 11

Jauhota työtaso kevyesti ja kauli taikina kaulimella. Jos taikina repeilee, purista taikina takaisin yhteen.

Vaihe 12

Siirrä taikina varovasti leivinpaperin päälle kaulimen ympärille kierrettynä.

Vaihe 13

Muodosta galette-taikinan keskelle ympyrä.

Vaihe 14

Lisää vadelmatäyte ja jätä taikinaan reunus.

Vaihe 15

Käännä taikinan reunat vadelmien päälle. Ne muodostavat galetten kuoren. Käytä leivinpaperia apuna.

Vaihe 16

Jos taikina on ehtinyt lämmetä liikaa, voit laittaa sen jääkaappiin vielä 15 minuutiksi. Taikinan tulisi olla kylmää uuniin laitettaessa, sillä tämä auttaa taikinaa säilyttämään muotonsa.

Vaihe 17

Käytä pullasutia ja voitele kuoren reunat vatkatulla kananmunalla, niin kuori saa ruskean pinnan. Ripottele sitten reunoille tomusokeria (valinnainen).

Vaihe 18

Paista galettea 40–45 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Käännä galette paistamisen puolessavälissä. Tarkkaile kuorta, jotta se ei pääse ruskistumaan liikaa.

Vaihe 19

Kuorrute: Laita vadelmat, sokeri (110 g), kuivatut hibiskuksen kukat ja tilkka vettä pieneen kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä. Hauduta, kunnes mehu on irronnut vadelmista ja siirappi on tumman pinkkiä ja hibiskukselta tuoksuvaa, eli noin 5 minuuttia. Määrä riippuu vadelmien mehukkuudesta. Koostumuksen pitäisi olla siirapin tai lämpimän hillon kaltainen. Siivilöi kulhoon.

Vaihe 20

Sivele kuorrutus kuuman galetten vadelmien päälle. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja tarjoile lämpimänä.

Vinkki 1

Liikuttele taikinaa kaulimisen aikana, jotta se ei tartu pöytään. Aloita keskeltä ja liiku kohti reunoja.

Vinkki 2

Viimeistele kauhallisella vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.